Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o drsném životě na střední škole Suzuran sleduje jednu životní epizodu madého Genji, který nastoupil na nejtvrdší japonskou střední školu proto, aby dokázal otci, že na to má, a že po něm bude moci převzít vedení klanu Ryuseikai. Nejdřív ale musí porazit zdejšího favorita Tamaa Serizawu. V tom mu pomáhá nejneúspěšnější absolvent Suzuranu Ken Katagiri svými radami. (Draugen)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vobec sa necudujem, ze toto si medzi japonskou omladinou stihlo ziskat prakticky hned po premiere obrovsku popularitu. Tolko adrenalinu by hadam aj z Romerovych zombikov spravilo Snyderovych sprinterov ;-) . Navyse to, co zo zaciatku vyzera ako velmi svizna a drava upomienka / variacia na 80´s b-ckove akcie (hlavne hudba) na cele s Class of 1999 (skolske prostredie a studentske bojove frakcie stojace proti sebe) sa postupne meni na vyborne natocenu, zahranu a emocne silnu odu na priatelstvo. A hoci film vychadza z japonskej mangy, natocene je to takmer permanentne "zapadne", pricom zaverecna "burly brawl" je sposobom nasnimania velmi "korejska" :-) . Tesim sa na druhy diel, dufajuc ze nepojde iba o variaciu videneho. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Podobně jako ve vězení nebo zajateckém táboře, i na nejtvrdší střední škole v Japonsku zuří permanentní krvavá bitva o nadvládu nad touto posprejovanou, špinavou budovou. Jednotlivé třídy následují ty největší frajery ze svých řad, spojují se proti ostatním ročníkům a všichni se brutálně řežou navzájem. Komiksově přepálený snímek se nudnou realitou nezatěžuje (učitelé se objeví jednou v úvodu a nikdo tu jedinkrát nevytáhne učebnici), naopak v dynamických rvačkách a absurdním humoru odráží závažné otázky cti, loajality a přátelství. ()

Reklama

balone 

všechny recenze uživatele

Miike znovu dokázal svojí genialitu, když natočil tento film. Akce jsou až ukázkově skvěle natočené, žádný roztahaný děj, odsýpá to a nestačíte se ani divit a už je konec. Szmpatičtí herci a dobrá hudba, takhle nějak bych popsal tento film. A hlavně Akce je tam dostatek, takže pokud bažíte o boji pěst na pěst, xicht ;), tak se podíbejte. Mimochodem i osobitý miikeho humor nechybý. 90% ()

prome 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nečekal. Úplně mě to přišpendlilo k obrazovce. Vychutnával jsem si tenhle akční nářez od začátku až dokonce. Má to snad vše, co od takových filmů očekávám. Od parádní atmosféry, kterou podporuje ještě výborná hudba, která má šťávu a říz, přes zběsilé souboje až po herecké obsazení. A ten závěr. Ten mě opravdu navnadil na druhý díl a to čekání na něj bude opravdu dlouhé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

A zase ten Takashi Miike. Jak on dokáže natočit některé cool scény, za to by se nestyděl nikdo. Jeho závěrečný souboj je nadupaný, a to jak stylizací, tak díky hercům a nakonec i díky všemu ostatnímu - střeh, který není tak rychlý úhly, které jsou promyšlené, a hudba, která je kulervoucí. Mám pocit, že slovo kulervoucí jsem ještě nepoužil, tak doufám, že tohle je jediná příležitost, kdy jsem tak učinil. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama