Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nórski hlupáci (tým myslím hrdinov filmu, nie tvorcov či Nórov všeobecne ;-)) vracajú úder horolezeckým čakanom. No vida, že to ide. Zmena režiséra pomohla. Síce je to stále blbé, predvídateľné a skrz-naskrz priemerné, ale už sa sem-tam nájde aj pôsobivá scéna (búchanie ruky na zasklené dvere) či šťavnatý kus mäsa. A hlavne je tu nadhľad a schopnosť vytlačiť zo seba zábavný nápad. Finále má dokonca miestami grády. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

O dost lepší než první díl, i přes těch pár negativn který byly i v prvním dílu se film o dost zlepšil, ať už jde o něco lepší atmosféru(nemocnice funguje vždy a všude). Ale hlavní je že ať už vraždy či spád filmu tak mají větší grády a já si je konečně náležitě užil, vrah dostal nějaké charisma a je tu více vidět takže jsem tentokrát spokojen jsem zvědav na třetí díl. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

No vida. Jednička přinesla víc nudu než zábavu, ale byl to spíš takový pomalý rozjezd - teď teprve se tenhle norský horský masakr pořádně rozjel. Jak víme, snowboardový trip z minule dopadl pro pětici přátel katastrofálně - přežila z nich jediná Jannicke. Dvojka řeší události hned následující. Holka je dopravena do místní nemocnice, ale kromě mrtvol jejích kamarádů tam za ní doputuje i tělo toho prašivýho zachumlance. Zbytek jasný. No atmosféra je dobrá, je to i kvalitně natočené. Tak trochu to tím nemocničním prostředím a návazností připomíná HALLOWEEN 2, ale nijak na škodu. Nakonec, celé se to neodehraje jen v té nemocnici... Vrah, ten v jedničce utrpěl tím, že dostal prostor až v závěru. Tady nastoupí mnohem dřív a můžeme tak být svědky jeho nevybíravých, krutých způsobů (hasičák, lámačka, krumpáč, dokonce jedna lovecká vychytávka). Dokonce se dozvíme něco málo z jeho minulosti. Jedná se prostě o poctivě odvedený kus práce, s tou výhodou, že nemusel nutně trumfovat první díl za pomoci většího množství krve, mrtvol a nahotinek. Stačilo na to chytře a s lepším rozvržením navázat. Kdovíjaká originalita se sice nekoná, ale s tím já nemám problém. (Zajímavost: za první víkend promítání se na tenhle film přišlo podívat něco málo přes 100 tisíc Norů, což tam znamenalo nový rekord, co se týče návštěvnosti domácích filmů. To dělá z 'abominable snowmana' národního hrdinu a snad nám to zaručí další pokračování... nebo ještě lépe rovnou boom severského slasheru.) (screeny) ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Fajn pokračování suprovýho norskýho slasheru. Tentokrát se skoro vše odehrává ve městě v nemocnici, kam přivezou promrzlou ultrasympaťandu Jannicke, oběti a taky zmrzlýho vraha. A vše se může rozjet znovu, personál a pacienti nemocnice (nahlédneme samosebou i do psychologie a vztahů dějových postav), pár poldů a Jannicke čelí šílenýmu polárníkovi v opuštěné noční nemocnici. Nemocniční atmosféra se povedla, tohle je super, zvlášt pro ty co v nemocnicích rádi šmejdí po různejch jejich sklepních zákoutích, strojovnách, suterénech a dalších skvělejch ambientních prostorách. Jinak je pokračování opět solidní slasher po všech stránkách, amtosféra tajemna je teda samozřejmě o něco slabší protože už jednak polárníka známe (i když je tady pár vyšetřovacích prostřihů, rozhovor s doktorem kterej jej rodil atd., což šperkuje atmošku) a jednak jsme přeci jen ve městě a ne v pustém hotelu v horách. Ale i tak, slušné. Gradace děje možná ne až tak tradiční, což je plus, akorát potom ten závěr, to už mi abych řekl pravdu nesedlo, mělo to (SPOILER) skončit ve špitále nějakým efektivním zlikvidováním polárníka a ne se kýčovitě vracet na místo činu prvního dílu, pronásledovat vraha a ještě psát do návštěvní knihy kdo tam byl atd., to už je trochu melodrama a klišé, atmosféra fuč a musím říct že mi závěr dojem trošičku pokazil. Ale jinak je to velice kvalitní dílo, doporučuju, série drží hodně slušný standard. 8/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa skrývajú pocity nadšenia, keď po ultimátnej prvej časti prišlo pokračovanie, ktoré takmer dohnalo jej kvality. Vždy som zvedavý ako sa tvorcovia vykrútia zo záveru predošlej časti a pri tejto realizácii stačil naozaj jednoduchý nápad, ktorý sa však dočkal veľmi dobrej realizácie. Luxusná porcia napätia, ktorá každého horrorového fajnšmekra zasýti nielen ako jednohubka, ale aj ako hlavný filmový pokrm. Ako predjedlo by som síce pre úplnú prehľadnosť odporúčal pozrieť si ešte lepšiu prvú časť, no neznalcom jej absencia až tak neuškodí. Znalcom sa dáva na vedomie, že sa chystá ďalšie pokračovanie, takže severské ľadovcové kopce budú opäť nasiaknuté krvou. 85%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama