Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka je skoro stejně dobrá jako první díl, ale tentokrát jsem zde objevil několik prvků, které mi vadili. Nejvíc mě asi štvala absence skvělé hudby z předešlého dílu, dále pak přítomnost několika nelogických scén či prvků a časté kopírování ze slavnějších slasherů. To mi však nezabrání v tom, abych označil Fritt vilt 2 rovněž za nadprůměrný filmeček, který mě pobavil, zaujal a přinutil si jej napsat na seznam filmů, které si budu pouštět rozhodně častěji. Už se těším na další pokračování, které se bude natáčet letos. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ako som už spomenul v niektorej zo svojich kázní, takto prevedený slasher môžem ozaj v každej polohe. Nielen ležmo, sedmo, v podrepe, či v podpore ležmo za rukami, ale aj v stojke (samo že viem aj kotúľ vpred aj vzad). Tak isto som spomenul, že niekto môže namietnuť, že námet filmu je otrepaný a starší ako čierne uhlie a že na podobné filmy zízal v Trocnove aj Jan Žižka v čase, keď mal ešte obe oči. No mne je to naozaj jedno vážení, ja som sa totiž to bavil a to výbordelne a skvele. Pred projekciou tohto filmu doporučujem pozrieť si jednotku z roku 2006. ()

Reklama

oli.G 

všechny recenze uživatele

Polhodinový rozbeh by som prežil, ale aj keď sa niečo začne diať, tak sa vlastne nič nedeje. Vraždy sú úplne nenápadité a väčšinu filmu tvorí svietenie si baterkou po tmavých chodbách a opravovanie poistiek. Má to trochu atmosféru, ale inak jediné, čo aspoň trochu stojí za to, sú tie one-on-one súboje v závere. Som úplne sklamaný, mal som pocit, že tento nórsky Halloween 2 trvá ďaleko cez dve hodiny. Aj Rovdyr sa mi páčil viac. :/ ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Sequel lepší prvního dílu. Děj se po vzoru druhého Halloweenu přesouvá do nemocnice, kde jediná přeživší z předchozí "vybíjené na sněhu" zjišťuje, že zabiják, který jakoby vypadl z oka svému kolegovy z My Bloody Valentine, není až tak mrtvý, jak by se mohlo zdát. Coby nenáročný slasher funguje druhý Fritt vilt naprosto perfektně. Od úvodního seznámení se šablonovitými postavami, přes první nesmělé vraždy, až po zavěr, který se zhlédl v jiném dílu Halloweenské série - všechno šlape jak švýcarské hodinky. Jen toho kopírování je trochu příliš. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Děj se přesunul z horské chaty do nemocnice, kam byla převezena jediná přeživší z prvního dílu Jannicke, její mrtví přátelé a ne-tak-úplně-mrtvý vrahoun. A to je v podstatě jediné, čím se od sebe první a druhý Fritt Vilt liší. Příběh je tak prostý, jak jen u slasheru může být, kombinuje v sobě prvky druhého Halloweenu, libovolného Friday the 13th a spousty dalších filmů, což je na jednu stranu dobře (protože tak čerpá z ověřených klasik, namísto toho, aby šel ve stopách současného usa-teenslasheru), no ale současně tím nabádá k odsouzení za předvídatelnost. Takže komu to vadí, nekoukat! Dál by se dalo vytknout například nevyvážené tempo (v první polovině se neděje vůbec nic), ale kvalitní atmosféra, napětí, pěkné vraždy a sympatické postavy to všechno přebíjí. Hodnocení přesně mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama