Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, atmosféra, atmosféra, to je to, čím se tenhle kousek může chlubit především a ono to úplně stačí. První čtyřicetiminutovka je naprosto parádní "atmosférická" depka, po jejímž uplynutí přijde trapná rychlo shlasherovka (Jaj, půlka filmu za náma a my si teď vzpoměli, že točíme vyvražďovačku, tak honem to nahnat!), u které jsem si říkala "a teď to půjde do háje", aby mě film přece jen překvapil a zase se k dané atmosféře vrátil. Rozhodně lepší pokračování průměrné jedničky, kde se dá i ta cca desetiminutová vsuvka odpustit (následující scény v druhé polovině alá jsme tu tři poldové a krejeme se navzájem už přece jen stojí za to). Musím přiznat, že postava Jannicke mi už v jedničce seděla nejvíc, tudíž jsem za její drsňácký návrat ráda. Čtyři jen to hvízdne! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka je skoro stejně dobrá jako první díl, ale tentokrát jsem zde objevil několik prvků, které mi vadili. Nejvíc mě asi štvala absence skvělé hudby z předešlého dílu, dále pak přítomnost několika nelogických scén či prvků a časté kopírování ze slavnějších slasherů. To mi však nezabrání v tom, abych označil Fritt vilt 2 rovněž za nadprůměrný filmeček, který mě pobavil, zaujal a přinutil si jej napsat na seznam filmů, které si budu pouštět rozhodně častěji. Už se těším na další pokračování, které se bude natáčet letos. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Norský thriller. Co víc si přát? Sníh všude, kam se podíváš, mráz zalézá za nehty, tísnivá atmosféra zdobí tenhle hororový kousek už od prvních minut. Ostatně stejně jako jeho staršího bratříčka. Pokračování totiž začíná tam, kde řádění obrovitého zachumlance s krumpáčem z jedničky skončilo. Jediná přeživší (depresivní děvče Ingrid Bolsø Berdal) z horského masakru skončí v nemocnici, kam se v černých pytlích dostanou i její čtyři kamarádi a také ten, který to všechno způsobil. Úderné pokračování má lehce protahovaný závěr, naštěstí je ale bez současných populárních twistů á la vrahem je zahradník, kterého navíc tvůrci jaksi pozapomněli šoupnout do děje. Právě tvůrci mají naopak solidní nápady, kamera přesně ví, jak má který záběr snímat, navíc se dozvíme i něco málo z minulosti „nesmrtelného“ ranaře. Většina herců odvádí víc než slušné výkony, jejich mordy pak končí poměrně nevybíravým způsobem. Minule jsem váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdami, tentokrát to mám stejné. Takže teď půjdu nahoru!! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od dánskych tvorcov som čakal niečo prepracovanejšie a s trochu odlišným prístupom. Oceňujem previazanosť prvého a druhého dielu, ale nakoniec sa z toho vykľul úplne typický horor podobný tým z USA. Vraždiaci maniak, ktorý majú výdrž za 10 chlapov tu už boli a jediným osviežením je zasnežené prostredie v horách. 60%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nejradši bych dala 3,5*, je to takových 65%. Je to sequel, takže samozřejmě očekávejme následující: víc vražd, víc krve, víc nelogičností, záchranu dítěte, ožívání hlavního vraždiče atd. Bavilo mě to víc, než první díl, to říkám hned z kraje. Oblíbila jsem si Jannicke (v jedničce mi byla ukradená) a držela jí palce. Její přerod v mlátičku někdy trochu připomínal cestu Ripleyové ve druhém Vetřelci. Ale ta jedna scéna, kdy postřelený krumpáčový vrah leží bez hnutí a ona nad ním stojí s pistolí a jen do něj kopne (asi se tím zjišťují známky života) a pak od něj odejde (!!!) místo aby mu prohnala kulku hlavou, tak takhle scéna mi vyvolávala silný pocit vzteku nad takovou příšernou hovadinou. Nebo ta blbost nemocničního personálu, když nejdřív dělají co můžou, aby toho psychopata oživili, pak ho připoutají jen za jednu ruku k posteli a nechají tam s ním troubu policajta samotnýho, no to snad ne! Film se dá bez problémů odhadnout od začátku do konce, ale co taky čekat... Hudba skvělá, jako obvykle, kupodivu prostředí nemocnice atmosféře neubralo, opuštěné nemocnice jsou vždycky stísňující. Bavila jsem se. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama