Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, atmosféra, atmosféra, to je to, čím se tenhle kousek může chlubit především a ono to úplně stačí. První čtyřicetiminutovka je naprosto parádní "atmosférická" depka, po jejímž uplynutí přijde trapná rychlo shlasherovka (Jaj, půlka filmu za náma a my si teď vzpoměli, že točíme vyvražďovačku, tak honem to nahnat!), u které jsem si říkala "a teď to půjde do háje", aby mě film přece jen překvapil a zase se k dané atmosféře vrátil. Rozhodně lepší pokračování průměrné jedničky, kde se dá i ta cca desetiminutová vsuvka odpustit (následující scény v druhé polovině alá jsme tu tři poldové a krejeme se navzájem už přece jen stojí za to). Musím přiznat, že postava Jannicke mi už v jedničce seděla nejvíc, tudíž jsem za její drsňácký návrat ráda. Čtyři jen to hvízdne! ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

O niečo akčnejšie a obsiahlejšie než jednotka, ale zároveň to stráca tú pekne budovanú atmosféru a kúzlo, ktoré predošlý film mal. Nie je to zlé, stále sa jedná o celkom solídnu záležitosť a tá kamera je proste výborná, ale už to nejako nemá čím prekvapiť, scenáristických chýb je tam dvojnásobok a premeškaných príležitostí dopadnúť vraha tam bolo tiež veľa. Je to na podobnej úrovni prvého dielu, ale už ma to tak nebavilo a ten scenár ma občas príjemne nasral. A hlavná hrdinka má fakt viac šťastia, než rozumu. Ale hej, stále je to príjemná zábavka, ktorá ubehne skôr, než vôbec začne nudiť. To už sa však o treťom dieli povedať nedá. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Nejradši bych dala 3,5*, je to takových 65%. Je to sequel, takže samozřejmě očekávejme následující: víc vražd, víc krve, víc nelogičností, záchranu dítěte, ožívání hlavního vraždiče atd. Bavilo mě to víc, než první díl, to říkám hned z kraje. Oblíbila jsem si Jannicke (v jedničce mi byla ukradená) a držela jí palce. Její přerod v mlátičku někdy trochu připomínal cestu Ripleyové ve druhém Vetřelci. Ale ta jedna scéna, kdy postřelený krumpáčový vrah leží bez hnutí a ona nad ním stojí s pistolí a jen do něj kopne (asi se tím zjišťují známky života) a pak od něj odejde (!!!) místo aby mu prohnala kulku hlavou, tak takhle scéna mi vyvolávala silný pocit vzteku nad takovou příšernou hovadinou. Nebo ta blbost nemocničního personálu, když nejdřív dělají co můžou, aby toho psychopata oživili, pak ho připoutají jen za jednu ruku k posteli a nechají tam s ním troubu policajta samotnýho, no to snad ne! Film se dá bez problémů odhadnout od začátku do konce, ale co taky čekat... Hudba skvělá, jako obvykle, kupodivu prostředí nemocnice atmosféře neubralo, opuštěné nemocnice jsou vždycky stísňující. Bavila jsem se. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nórska verzia maniaka z MY BLOODY VALENTINE zdá sa slávy úspech a môžem povedať že oprávnene, pretože i jeho pokračovanie sa dočkalo rovnako slušného spracovania. Sneh sa od minula nestihol roztopiť, chatu v skalách vystriedala nemocnica pod horami, miera zobrazenia brutality je v rámci slušného očakávania a i klasicky zabehnuté klišé sú tu podané tak nejak sympatickejšie. A to že nám tvorcovia pripomenú námetom HALLOWEEN II im určite nikto nebude zazlievať... V súčasnosti keď sa Francúzi snažia šokovať stále sa zvyšujúcou mierou brutality až nad únosnú hranicu a od Španielov nič iné ako slušne odvedenú prácu ani neočakávame, tento rok prekvapili jednoznačne severania, pretože tak ako LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN dokázal, že i o upíroch sa dá natočiť ešte niečo nové, tak FRITT VILT II prináša ukážkový slasher a myslím, že len málokto sa neteší na komediálne ladený DØD SNØ. PS: No a nedá mi nespomenúť ešte tiež nórske hixploitation ROVDYR ;-) surová to kvalitka. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhej díl už je přece jenom trochu obyčejně vymyšlená vyvražďovačka, takže se mi to líbilo o něco málo míň než první díl, ale zůstala dobrá atmosféra, kterou tentokrát zařizuje trošku odlehlá nemocnice a zůstala i hlavni hrdinka s tim pánem, co tam všechny kosí krumpáčem a že mu to tady jde celkem slušně, to snad nemusim řikat, navíc se mi zdá, že se z něj stává druhej Jason. Být to v 80tých letech, tak už to má 7 dílů. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama