Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Epičtější a dějově pestřejší než jednička, i mordy byly propracovanější, ale... Nic proti přerodu snowboardistky ve specialistku na střelné zbraně a pro boj zblízka, tyhle béčkové šablony mě jinak baví, ale v tomhle případě mě to vyloženě prudilo, protože hlavní hrdinka mi byla děsně nesympatická. Proč probůh do hlavní role vybrali Norové asi svou nejošklivější herečku? Respektive proč nemohla jedničku přežít radši ta hezká panenská blondýna s xichtem kurtizány? A proč probůh ve dvojce musela být postava toho malého otravného smrada? Nakazil se snad scénárista při psaní scénáře onou pověstnou chorobou zvanou 'Hollywoodská demence'? Ale jinak vcelku koukatelný slasher, to zas jo. Jsme svědky zrození archetypální postavy Nesmrtelného Mlčenlivého Zabijáka, nápadně připomínajícího jistého Michaela Myerse, který jen radši než s nožem pracuje s krumpáčem nebo cepínem. A zatímco u jedničky jsem nevěděl, kterou scénu bych zvýraznil, tady mám jasno - nesmělé laškování policejního jelimana se sestřičkou a následné nekompromisní utnutí jeho zpitomělého úsměvu. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Od skvelej prvej časti to ma na hony ďaleko. Atmosféra skoro nulová, napätie som cítil len v jednej scéne a to pri vstupe policajnej jednotky budovy. Aj tá jedna scéna, ktorá mohla zabezpečiť štvrtú hviezdu, sa posrala kvôli neschopnosti tých policajtov. Aj keď im to zas nemôžeme veľmi vyčítať, pretože náš hlavný hrdina je až podozrivo rýchly a nejak ťažko zbadateľný. Takže dosť sklamanie. Ale nič to nemení na tom, že prvá časť je jeden z najlepších hororov aké som videl. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tento film mi hodne pripomínal Halloween dvojku (myslím originál, né Zombieho). Rovnako sa to väčšinu stopáže odohráva v nemocnici, rovnako je to nemenej temné a kvalitné ako prvý diel. Záporák síce vyzerá skôr ako severský Kane Hodder, ale mytológiou okolo jeho osoby, sa celkom podobá aj na toho Mikea. Paráda, inak úplná. Nóri si za túto sériu zaslúžia obrovskú pochvalu; Takto podarený drsný slasher by som dnes už ani nečakal ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

O dost lepší než první díl, i přes těch pár negativn který byly i v prvním dílu se film o dost zlepšil, ať už jde o něco lepší atmosféru(nemocnice funguje vždy a všude). Ale hlavní je že ať už vraždy či spád filmu tak mají větší grády a já si je konečně náležitě užil, vrah dostal nějaké charisma a je tu více vidět takže jsem tentokrát spokojen jsem zvědav na třetí díl. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nórska verzia maniaka z MY BLOODY VALENTINE zdá sa slávy úspech a môžem povedať že oprávnene, pretože i jeho pokračovanie sa dočkalo rovnako slušného spracovania. Sneh sa od minula nestihol roztopiť, chatu v skalách vystriedala nemocnica pod horami, miera zobrazenia brutality je v rámci slušného očakávania a i klasicky zabehnuté klišé sú tu podané tak nejak sympatickejšie. A to že nám tvorcovia pripomenú námetom HALLOWEEN II im určite nikto nebude zazlievať... V súčasnosti keď sa Francúzi snažia šokovať stále sa zvyšujúcou mierou brutality až nad únosnú hranicu a od Španielov nič iné ako slušne odvedenú prácu ani neočakávame, tento rok prekvapili jednoznačne severania, pretože tak ako LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN dokázal, že i o upíroch sa dá natočiť ešte niečo nové, tak FRITT VILT II prináša ukážkový slasher a myslím, že len málokto sa neteší na komediálne ladený DØD SNØ. PS: No a nedá mi nespomenúť ešte tiež nórske hixploitation ROVDYR ;-) surová to kvalitka. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama