Reklama

Reklama

V novém zpracování filmové klasiky Stephena Kinga z roku 1984 uvidíte Burta a Vicki, kteří společně cestují a neustále se přitom hádají. Během cesty se jim nedopatřením podaří srazit autem malého chlapce. Burt si však všimne, že dítě už mělo předtím podříznuté hrdlo a rychle umírá. S tělem v kufru se dvojice spěšně vydá hledat pomoc do Gatlinu v Nebrasce. Netuší však, že právě v tomhle městě si děti vytvořili zvláštní náboženský kult, nikdo z místních se nedožije více neţ devatenácti let a všichni následují osmiletého proroka Issaca. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento remake určitě dopadl lépe než řada jeho bratříčků a nebyl takovým propadákem, ale zarytým fanouškům původních Kukuřičných dětí asi zas až tak velkou radost neudělal. Určitě je dobře, že se vydal odlišným směrem než jeho předchůdce, ale řada zbytečností a nelogičností ho často srážela na kolena. Nic méně jako film určený pro televizní účely nedopadl nejhůře. Jen doufám, že další pokračování už nebude. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jedná sa v podstate o skoro do bodky verné spracovanie knižnej predlohy. Verné a rutinné. Tvorcovia filmu síce odviedli relatívne slušnú remeselnú prácu pri adaptácii celkom dobrej poviedky, ale výsledok je k smrti priemerný. Aký má význam točiť film presne tak, ako bol pred tridsiatimi rokmi napísaný (v tenučkej poviedke!), pred 25 rokmi nakrútený a potom x-krát zopakovaný v pokračovaniach? Tridsať rokov opakovať ten istý trik sa nedá. ()

Reklama

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Co mi hrozně vadí je to, že to po chvíli přestalo fungovat. Furt jen samé kecání těch malých dementů o setře, bratru a bohu. To vypadá jak nějaký parodie a film si netvoří žádný respekt. Jak si ten týpek vytáhl ten nůž z ruky a zlomil ho, to působilo veletrapně. Možná kdyby tu nebyli stupidní dialogy, hodnotil bych lépe, ale takhle to nejde. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niektoré pasáže sa mi páčili, suverénne vedie schovávanie sa v poli spojené so spomienkami s Vietnamu a celková súdržná atmosféra. Iné sú však doslova tragické, pôsobia nechcene a neuveriteľne smiešne, čomu napomohol výrazne aj slovenský dabing. Hlavný detský guru je, no proste je to niečo, čo ste v horore snáď ešte nevideli. Borchers akoby natočil antihoror, vždy, keď si myslíme, že sa začneme báť, tak dej iba tak ďalej plynie. Nakoniec sa v tejto béčkovej a zabudnutej podobe nejedná o nič trestuhodné, do kina nás na to nikto nelákal, takže v noci sa pobaviť na zle natočenom horore má svoje čaro. ()

yeniczek odpad!

všechny recenze uživatele

:D Možná to bylo tím šílenym dabingem, ale rozjímání a hádky o Vietnamu byly absolutní scénáristická špička! Připočtěte dokonalou honičku kukuřičným polem, kde Vám po půl dni nahánění rozčísne ksicht kukuřičný květ (listem by to asi fakt herce bolelo, já vím) a výborně hrajícího desetiletého hlavního überfakana, kterého, kdo ví proč, všichni poslouchají a který absolutně stylově metá nožem. Rozdíl od produkce Asylum je pouze ten, že se zde masivně nepoužívají CGI efekty. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama