Reklama

Reklama

Video Dead

(festivalový název)
  • Česko Vražedné video (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kde jste koupili tu televizi? Je nějaká kouzelná... vylézají z ní zombíci... I když není v zásuvce! Škoda, že to takhle nefunguje s pornem. Řekněte sýr a užijte si tento šílený horor, ve kterém zřejmě nic není myšleno tak úplně vážně. (Bloody Xmas Festival)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S televizí může být problém...své by mohl vyprávět hlavní hrdina Videodrome či rodina z Poltergeista, o Japoncích nemluvě. Výborné masky, správně se šourající zombie (i když jedna se naučí téměř běhat) a šťavnatá práce s motorovou pilou. Fajn hudba, pěkné gore (mohlo ho být více, ale nechť) a slušivý les. Nejvíce si film užijí fanoušci 80.let. Dvě hvězdy si kromě všeho navíc zaslouží pěkné naložení s osudem hlavních postav (setkání v boudě uprostřed lesů, kdy rty jen šeptají jméno milované osoby, je těžce romantické). Líbila se mi i hudba, ačkoliv jsem směrem ke konci filmu očekával spíše The Buggles - Video Killed The Radio Star ....příznivce současného horroru film nejspíš zklame. ()

Mythago 

všechny recenze uživatele

Představte si váš oblíbený zombie horor, přidejte k tomu Tromu bez úchylností, pak nějakou grotesku, odeberte kvalitní herce, kameru a cokoliv normálního a nakonec přidejte zombie, kteří nejdou zabít přepůlením, oddělením hlavy od těla, ale jen když se dostanou na místo, odkud se nemají šanci dostat a vyjde vám oproti tomuhle ještě jakž takž normální film. Je to trash jak hovado a já jsem rád, že se to nesnaží ani skrývat. Naopak z toho těží co možná nejvíce. Třeba takový zombie ve svatebních šatech a parukou, který po lese honí člověka s motorovou pilou, nějak jsem si při tom vzpomněl na druhý Evil Dead. Přesto přese všechno tomu něco chybělo, nějaké kolečko navíc, možná to trochu zesplatterovatět, přidat více trávy a bylo by to ono. Ale jsem rád i za tohle, aspoň to nenudilo. ()

Reklama

Quint 

všechny recenze uživatele

Vysmáté zombíky s parukami a motorovými pilami vylézající z televize uvidíte pravděpodobně jen v tomhle filmu, jenž se snaží odlišit od klasických romerovských zombiáren jak jen to jde. Zombíci tu dělají všechno možné, kromě tradičního pojídání mozků. A je fajn vidět v tomhle subžánru něco neokoukaného. Těch nápadů tu ale není tolik na to, aby vás postupně neuspaly nudné dialogové výplně. Mnohem zábavnější hororovou šíleností o televizním monstru je o rok starší Terrorvision. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Ultimátne trashovitá zmeska hororu a komédie, rúcajúca a obracajúca naruby tradičné postupy či fakty zombie hororov bez akýchkoľvek zábran. Otrhaní zombieci vyliezajúci zo starého a zlého televízora do sveta živých, nerešpektujú nič! V pekle vládne totiž chaos. Otvorená brána podsvetia prepúšťajúca nemŕtvych cez vydutú obrazovku, interaktívne vtiahne sledujúceho diváka do deja ako VIDEODROME Davida Cronenberga. Nakoľko dodávateľ k TV prijímači (zásielková spoločnosť HI-LITE) nepribalila k produktu video, žiadna VHS-ka bizarne desiaca svojim obsahom ako v RINGU nie je potrebná. Predvolený program označený ako ZOMBIE BLOOD NIGHTMARE je to jediné, čo sa vysiala. A to či už ho chcete pozerať alebo nie. Výber nie je na človeku, ale na prijímači! Osamelý spisovateľ pán Jordan, ktorému je omylom doručená zásielka skrývajúca už spomínaný televízor, na vlastnom tele okúsi, s čím je neradno sa zahrávať. Toto nedopatrenie ale nie je možné zastaviť. Tragédia a potulní zombieci sú teda na svete. Opustený dom po čase kupuje neinformovaná rodina Blairových. Ich dospelé deti Zoe a Jeff prichádzajú na miesto ako prvá línia majúca na starosti všetky práce súvisiace s útulným zabývaním, uprataním neporiadku a zútulnením interiéru. Netušia však, že okrem utierania prachu sa budú musieť popasovať aj so smrťou. Odvážny Jeff pridávajúci sa pod ťarchou dôkazov ku šialenému texaskému zombie lovcovi – dobrák Joshua Daniels (predchádzajúci majiteľ zombie telky), má ale jednu superschopnosť. Videl totiž 6 krát známy trhák Toba Hoopera – THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE!!! Jednoznačne neoceniteľná výhoda hodná uznania :D. Poď Jeff, ty to dokážeš! ### Značne nízkorozpočtový “The Video Dead“ ponúka okrem celkovo nevalnej kvality snímku aj svetlejšie stránky, medzi ktoré by sa s nadhľadom dali radiť napr. také zombie masky, nezabudnuteľné scény vyčíňania nemŕtvych, či paradoxne aj také “herecké výkony“. Pre vysvetlenie, tie boli príležitostne tak strašné, laxné a bez výrazu, až pôsobili neskutočne parodicky :-) “The Video Dead“ je proste lacný ZOMBIE TRASH, ktorý sa neberie vážne. Zabaviť je jeho prioritným cieľom. PS - počas projekcie som si okrem iného spomenul aj na tohoročnú zombie jazdu z Francúzska - La Revanche des mortes vivantes , a to vďaka jednej z použitých masiek vo filme. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je trash jako stehno... Neskutečné béčko s šíleně amatérskými herci, sympatickými maskami, plné nadsázky, gore, ale taky zbytečně natahovaných (a tím pádem nudných) scén, které se odkazuje na mnohé klasicky žánru a zároveň popírá jimi stanovená pravidla... Prostě zombíci vylézající z televize... Sadako hadr... ()

Reklama

Reklama