Reklama

Reklama

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. 13 – to je strhující příběh o štěstí, příležitosti, ztrátě nevinnosti a vztahu mezi mocí a penězi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

berusche 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi realistické snímky, které jsou chladnokrevné, gradující a v závěru excelující, tohle je ten správný. Je mi jedno, čehože či číže je to remake, kdo už se tím zabýval, bohatě mi postačí tenhle, abych si připomněla, co se mi skutečně líbí. Je mi fuck, jak dlouho se nám ty postavy rozvíjí a jak dlouho trvá, než zjistíte, o co jde, ten moment překvapení je dechberoucí. Jako byste stejně, spolu s hrdinou, neměli na vybranou. (Taky je mi teda jedno, ehmmm, že v jednom záběru nám hlavní hrdina zajde za světla a vyjde za tmy, což byl asi šotek.) Pro mě je to jeden z nejlepších, které jsem viděla a upřímně mě šokoval víc než celej slavnej odpornej Srpski film, protože tohle totiž ani nepozbývá logiky, celou dobu dokonce věříte, že je to skutečně možné, a ani tam té brutality není přehršel. Závěr byl naprosto bezkonkurenční a to po vás vlastně ani nechtěl, abyste ho oplakali. Nemohu jinak. A Statham je teda charismatický vůdce kluk jeden, až by mi i slina ukápla! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nevěděl, že tenhle film je remakem pár let starýho kousku, který si natočil tentýž režisér. A ani nevím, jestli tedy ten originál chci vidět, protože mi přijde jako obrovský nesmysl znova koukat na tentýž příběh, s jinými herci a se stejným průběhem. Každopádně to asi vypadá, že jsem si vybral tu horší variantu, i když se známějšími herci. Teď je otázka, jestli dobří herci nutně znamenají dobrý filmový zážitek a tady bych první půl hodinu rozhodně pochyboval. První půlhodina se totiž táhla tak hrozně, až jsem myslel, že film vypnu. Jenže pak se objevila celá pointa filmu a okamžitě film zvolil jiný průběh, daleko napínavější a zajímavější. Přiznám se, že mě takový skok chvíli až šokoval. Každopádně v tu chvíli to začalo být zajímavé a zůstalo to tak zajímavé až do samotného konce. Divim se, že si při té ruské ruletě nikdo nenasral do kalhot. Já bych si nasral...nejednou. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Klasický případ remaku, takže pokavaď znáte předlohu, nemá vás co překvapit. Ale tohle i tak celkem svižně odsýpalo, narozdíl od jiných remaků, kde se scénář do mrtě opakuje bez sebemenších změn pomalu záběr po záběru (Ať vejde ten pravý, Rec, Funny Games). Není to žádnej rachot, ale jednou se to dá a ke konci si dokáže udržet nějaké to napětí. 50% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Není to zas tak pobuřující, že si Géla natočil remake vlastního filmu. Kapely taky remixují svoje songy v domnění, že je dovedou po letech sbírání zkušeností a zrání k dokonalosti nebo je jen předvedou v jiném kabátě. Stejně tak Géla. Nemyslím si, že chtěl předvést něco lepšího, než natočil před lety. Jen nám chtěl ukázat, co dovede s více dolary a se známými obličeji. A ty obličeje dělají hodně. Za zmínku stojí přinejmenším Ray Winstone. Mladík Sam Riley taky válí. Jde vidět, že bere svou práci vážně a snaží se hrát. To se cení. Film jako takový má jakési dvě roviny. Rovinu soutěžní a rovinu - co teď s těma prachama? Rovina soutěžní je vzatá tak nějak hopem a máte pocit, že to asi není stěžejní záležitost celého filmu, že asi ještě něco bude. A tím se přehoupnete do mnohem zajímavější a napínavější závěrečné části, kdy se rozjíždí strhující hra na kočku a myš. Škoda, že to je tak nějak nevyvážené, že vlastně nevím, kam film zařadit. S bídou za čtyři hvězdy, protože atmosféra soutěže vyšuměla kamsi hned od prvního okamžiku, přitom tam náznak strhující a nervydrásající podívané byl. Nikdo neřešil morální dilema soutěžení, které se tady tak trochu nabízelo, protože to má být thriller a ne jen akční. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Najsilnejšou stránkou tejto drámy bolo upútanie mojej pozornosti, počas celej dejovej línie. Napriek tomu, že takmer celý film ponúka len jeden obraz a to hru o život (lotériu o tom kto je rýchlejší a kto schytá guľku do hlavy), sa réžií a hudbe podarilo vyžmýkať takmer maximum. Obsadenie známych hercov v tomto prípade bolo kompaktné, nikto extra nezažiaril, akurát mladý Sam Riley zahral asi jednu so svojich najlepších rolí. Takže za otvorenie cudzej obálky a takúto formu riskovania života a obetovania dávam 70 %. Priznám sa ja by som to nedokázal. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)
  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama