Reklama

Reklama

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. 13 – to je strhující příběh o štěstí, příležitosti, ztrátě nevinnosti a vztahu mezi mocí a penězi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Nápadem zajímavý příběh, udržující napětí až do konce. I když je to remake ne příliš starého původního film, který jsem neviděl, dá se o něm s klidným svědomím říct, že je koukatelný. Popravdě, nečetl jsem žádné recenze, a vlastně ani o čem by to mělo být. Podíval jsem se na to kvůli Jasonu Stathamovi. Ten, ač je na coveru uprostřed, hraje zde pouze menší roličku, avšak v konečném výsledku je to rolička zásadní. Líbil se mi nápad ruské rulety tak, jak je ukázána tady, dobře je vyzobrazen strach a napjatá atmosféra by se dala krájet, proto lepší tři hvězdy. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem prečo sa kvalitní európski režiséri znova podpisujú pod svoj skvelý nápad upravený pre americké publikum. Pôvodný neskutočne napínavý film sa dostal do amerických vôd, síce z s perfektným obsadením, ale nič nové nepriniesol a skôr to bolo horšie ako originál. Každopádne menej ako 3* neviem dať, lebo Babluaniho nápad s hrou sa mi neskutočne páči. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Klasický případ remaku, takže pokavaď znáte předlohu, nemá vás co překvapit. Ale tohle i tak celkem svižně odsýpalo, narozdíl od jiných remaků, kde se scénář do mrtě opakuje bez sebemenších změn pomalu záběr po záběru (Ať vejde ten pravý, Rec, Funny Games). Není to žádnej rachot, ale jednou se to dá a ke konci si dokáže udržet nějaké to napětí. 50% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Drsný svět hazardu. Do takovéhle ruletky bych se opravdu v životě nechtěl dostat. Napětí se první hodinu, hlavně při samotné hře, dá opravdu krájet. Proč to ale po té velice dusné a nekompromisní hodince nemohlo skončit, nebo se vyvíjet trošku rafinovaněji? Pro mě je závěr se Stathamem trošku laciný. Nevadí mi, jak to dopadlo, ale mohlo to být prostě líp prodané, zapůsobylo to na mě trošku vynuceně. Role vesměs všech známých tváří jsou tu opravdu jako lákadlo. Počínaje Rourkem a konče 50tníkem, to byly spíš camea. Herecky zaručeně nejlepší Majkl "Zod" Šanon! 3,5*. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Převládají rozporuplné pocity - předně se o ně zasloužil sám Sam Riley, který má po celou první třetinu výraz strávníka ve školní jídelně před konzumací koprovky, špenátu, červené řepy, fazolek na smetaně... (každý nechť si vybere dle vlastního odporu), dále "důležité" (ne)herectví Jasona Stathama, znásobené směšným tralaláčkem, Mickey Rourke, plnící úlohu slizouna se jménem, jehož postava je pro žánrový status zřejmě neodmyslitelná a v neposlední řadě kolísavá úroveň snímku, kdy nezáživný rozjezd končí úvodem do hry, aby se po jejím odmávnutí pokusil o návrat v mírně tragikomickém dojezdu... Opačné dojmy prezentuje nejluxusnější část snímku, kdy už sjíždění bohatých supů na akci, o které se na veřejných plakátových plochách nedočtete, smrdí hřbitovem a u diváka způsobuje nedokrvenost končetin z očekávání věcí příštích. A že se tam děly věci! Riley díky nim konečně našel uplatnění pro svůj výraz a Michael Shannon pro svůj talent - jeho ďábelský moderátor a hlavní rozhodčí ve hře o život a sázky byl největší hvězdou mého večera... A nakonec poučení pro pořadatele podobně laděných soutěží - pozor na elektrikáře, jsou totiž na napětí zvyklí :-) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)

Reklama

Reklama