Reklama

Reklama

VOD (1)

Vše, čemu se Jiří Babica ve světě naučil, teď naučí i vás ve svém pořadu. Světová jídla v české kuchyni a z domácích ingrediencí. To si nemůžete nechat ujít! (oficiální text distributora)

Recenze (608)

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Tuzemský MacGyver. Kolik on dokáže vymyslet variací žrádel (nenechte se obalamutit, o jídla skutečně nejde) z lidového základu „kečup-sojovka-eidam“, v tom nemá na planetě Zemi sobě rovného. Navíc jsou jeho rady až filozoficky přesahové a použitelné v každé svízelné životní situaci. Došla voda na zalití květeny? Nalijte tam sojovku. Dochází barva na malování? Zřeďte ji kečupem. Přesto ho nelze jen tak s výsměchem odstřelit, protože je pokračovatelem absurdního humoru à la Monty Python; sice nechtěným, ale zato pořádným. Ovšem nechme raději již promluvit samotného Jirku: „Kdo nemá žampiony, tak ať si tam dá nějaký jiný houby. A teď důležitý, kdo nemá žádný houby, tak ať si tam nedává vůbec žádný houby.“ či “Dneska si tady spolu připravíme francouzskou zeleninu a to bude ratatule.” A samozřejmě nadčasové: „Ja jsem uvažoval vo tom vůbec jak ten název sekaná moh vzniknout, tak a vyudedukoval jsem si, že pravděpodobně dřív ty mašiny, ty strojky neměli, takže prostě lidi to maso vzali a rozsekali ty zbytky co měli a vznikla jim vlastně takovádle jakoby mletina a z toho voni dělali si takový ruzný samozřejmě pochoutky.“ ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kde Jirka Babica nabral své zkušenosti. V "mekáči" v Německu? Mimo hrozného vaření se pořad vyznačuje absolutně nesympatickým kuchařem - moderátorem. Přesně to vaření, jak v moderní době nemá vypadat. Když nemáte ingredience na světové jídlo, udělejte z něj šlichtu po česku. "A když nemáte škeble, dejte tam pórek..." ()

Reklama

gjjm 

všechny recenze uživatele

Nechci tvrdit, že se mi ten pořad líbí, ale když jsem si všiml, jaký boj se rozpoutal mezi Pohlreichem a Babicou, nemohl jsem se nepodívat aspoň na dva díly. Můj názor je asi takovýto - Pohlreich vaří nesmyslně draze a nesmyslně nabubřele a snobsky, pročež mu to žerou (metaforicky i reálně) všichni, co si chtějí myslet, že jsou na úrovni. Ve skutečnosti jsou stejně jako Pohlreich arogantní snobi. Babica je trochu buran, ale jinak neškodný a narozdíl od Pohlreicha nikoho neuráží. Snaží se být vtipný, není...co byste chtěli od televizního kuchaře? Aby vám nějak inteligentně ukázal, jak se připravuje poživatelné jídlo, ne aby machroval se svými znalostmi a arogantně urážel všechny, kteří nemají obdobné. Za to ty tři hvězdičky. Zajímavé komentáře: Paldini. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pan Babica stručně a jasně vysvětlil, jak oloupat cibuli, aby jste nebrečely. (Ono to ale opravdu nejde bez slz) Nepomůže prý voda v ústech ani mokrý nůž. Musíte velmi zrychlit tempo, ale bohužel stihnete maxim. 3 cibulky. Až potom vyroníte první slzy:) Takže nám pan Babica sdělil, že bez slz to prostě nejde:) ()

Gee.Rocks odpad!

všechny recenze uživatele

Jak se říká: "Jirka Babica, kuchařská je prasnica." Jestli se takhle má vařit doma?! To je něco jako přečíst si recept na mimibazaru. Nechutné, na blití, trapné a občas taky život ohrožující. Nemůžu se na to dívat ani v rámci pobavení, protože to není ani sranda. Vegetu a bujón z lenosti si cpát přímo do žíly. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Jiří Babica se kromě výuky vaření pro široké veřejnosti věnuje též prodeji lyží. (ČSFD)
  • O Jiřím Babicovi složila píseň "Jirka Babica" skupina Težkej Pokondr. (ČSFD)
  • Jiří Babica je fanouškem pražské Sparty. (ČSFD)

Reklama

Reklama