Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka se probouzí v rakvi, s traumatickým poraněním hlavy a s tím spojenou ztrátou paměti. Vzápětí jí rychle dochází, že byla unesena vyšinutým sériovým vrahem, čímž pro ni začíná nová noční můra. Musí totiž přežít noc v odlehlém venkovském městečku, přičemž onen technologií vyzbrojený, maskovaný maniak, jí vytrvale půjde po krku. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (103)

anderson 

všechny recenze uživatele

Presne ako píše J*A*S*M. Po MIDNIGHT MOVIE ďalší nízkorozpočtový horor, ktorý rozhodne má atmosféru napriek tomu, že orgazmy pri ňom musia zažívať najmä milovníci slasherov s kvalitným gore. Samozrejme, že low budget a televízna kamera sú krutou daňou žánru. Táto daň je ale vykúpená skvelými nápadmi pri ktorých možno pokrivkávajú herecké výkony, ale nuda, tá vám tu rozhodne nehrozí. A keďže po afére WOLVERINE mám dojem, že Hollywood je - pardon za výraz - v hajzli, odporúčam tamojšiemu šéfstvu investovať do remakov takýchto skvostov, a o návštevnosť sa rozhodne báť nemusia. No a ešte si nemôžem odpustiť jednu osobnú pochvalu za casting, ktorý ctil žánrové kánony a do hlavnej úlohy obsadil jednu veľmi peknú a nie úplne blbú prsaticu. Takže keď už nič iné páni, aspoň sa je na čo pozerať. :-) (5.4.2009) ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

*** Původní hodnocení 26.1. 2010 *** Dnes vyšla Uncut Full HD verze a od prvního zhlédnutí už je to 10 let, takže here we go again. Musím hvězdu sundat, protože to chování všech zúčastněných, bylo na bodu mrazu, chápu že se jedná o Slasher, kde bych to měl přehlížet, ale zde jsem se musel opravdu smát, nad tupostí scénáře. Největším plusem na Laid to Rest, je bezesporu Gore, které je tu vydařené a dost brutální. Jenže Gore, je asi to jediné co se dá kladně ohodnotit. Tohle asi do své sbírky nezařadím, ale uvidím jak na tom je druhý díl a rozhodně se těším na trojku, která by měla být ještě více brutálnější. (edit 18.1. ChromeSkull: Laid to Rest 2 o třídu kvalitnější ve všech ohledech) ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bezvadný béčkový slasher s cool vrahem, který se s ničím nepáře a všechny, co mu přijdou pod ruku, rozpáře. Postavy a interakce mezi nimi působí sice trochu rozpačitým dojmem, ale vraždy jsou naprosto luxusní. Takhle skvěle provedené gore, to se každý den nevidí. Atmosféru má Laid to Rest taky velmi dobrou - strašidelný sice moc není (i když pár scén by se našlo), ale pro pobavení poslouží stejně dobře jako například nedávný a taktéž povedený Midnight Movie. Pokud však chtěl režisér natočit horor, jehož hrdinům bude divák z celého srdce přát, aby přežili (jak jsem kdesi četl, že chtěl), tak žalostně selhal. U filmu s takovýmhle gore si můžete přát jediné: "Vrahu, zmasakruj je všechny!" Edit: S druhým zhlédnutím se demence postav stala takřka nesnesitelnou. Snížení hodnocení na 3*. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jak to zpívají Kabáti: "Krev, samá krev, střeva lítaj vzduchem" aneb co všechno zvládne jeden dobře nabroušený nůž. Prvních dvacet minut je to naprosto zběsilý krvák, s hodně gore a výbornými efekty. Krev, rozřezané hlavy, střeva na vycházce.... Prostě gore jatka. Pak to trochu zvolní na klasickou naháněčku vrah vs. oběti. I přesto, že to často jede na klasických klišé a stokrát okoukaných situacích, v různých detailech a hračičkách to projevuje docela nápaditý přístup. Hodně se mi líbilo, že film v podstatě vůbec neřeší jinak charismatického vraha. Zápory u moderních hororů klasické - často roztřesená kamera, ultrarychlý střih, navíc každý druhý střih doprovozený zvukem. Obecně mě film i docela potěšil. 3,5* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slasher, který má tendenci se nebrat příliš vážně a na diváka nevysype žádný zvrat, který by pohnul s logikou děje, ačkoliv ani s tou si hlavu nedělá. Mladá žena se uprostřed noci probouzí v rakvi v pohřebním ústavu. Vůbec nic si nepamatuje, dokonce ani neví, jak se jmenuje, ale vzápětí musí čelit hroznému zabijákovi, který se v chromové lebce přes obličej a mini kamerou na rameni, na ni vyřítí. Zděšená žena při útěku z ústavu natrefí na vlídný manželský pár, který se jí ujme, ale zabiják je doslova všude. Ví se o něm jen, že si vraždy mladých dívek natáčí na pásky, ale je to stejně jedno, protože ve filmu sejme každého na potkání. A napínavá noční honička s tajemným zabijákem, bez přítomnosti volané policie, může začít. V tomto slasheru se dost hustě vraždí a kamera vzorně neuhýbá žádnému detailu. Příznivci Bobbi Sue Luther moc dobře vědí, že za ni hraje její bujný dekolt, ale tady s ním poměrně šetří a dokonce se pokouší i o nějaké to hraní. Herecky je však tady nejschopnější veterán žánru Kevin Gage, který si tady zahrál dobrotivého kulhavého mrzáka jehož limitovala hůl, ale jinak byl ze všech nejvýraznější, a hned po něm se do děje snažil aplikovat trochu zábavných prvků Sean Whalen. Jsou zde také k vidění známé herecké tváře, jako Lena Headey, Johnathon Schaech nebo Jana Kramer, ale ti se kvůli rychlé likvidaci zdrží jen pár minut. Překvapilo mě, že film se tentokrát nespoléhal na žádnou zlověstnou hudbu a hudební doprovod zněl jen minimálně. Jistě, že tady nějaké nedomyšlenosti jsou, ale děj ubíhá tak rychle, že se ani nelze nad nimi pozastavit. Prostě jsem se perfektně bavil. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Robert Hall je zároveň majitelem studia na maskérské efekty "Almost human", které vytvořilo i krvavé efekty do tohoto filmu. Veškeré masky jsou vyrobeny ze speciálního silikonu, vyvinutého přímo pro potřeby maskérů. (Veleknez)
  • Ve scéně okolo 20. minuty, kdy je zabit Johnny (Johnathon Schaech), je Cindina (Lena Headey) sestra na obličeji pocákána krví. V některých záběrech má však obličej čistý. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v lokalitě Annapolis v americkém Marylandu. (Terva)

Reklama

Reklama