Reklama

Reklama

VOD (1)

Kriminální psycholog Terry McCaleb, který pracoval pro FBI, patřil mezi nejlepší ve svém oboru, přestože jeho metody občas nebyly předpisové. Před dvěma lety vyšetřoval případ sériového vraha a zahlédl ho poblíž místa činu. Pustil se do pronásledování, ale právě ve chvíli, když ho téměř dopadl, dostal infarkt. Podrobil se transplantaci srdce a jeho život se od základů změnil. Odešel do důchodu a přestěhoval se na obytný člun, kde žije v klidu a osamění. Jednoho dne za ním přijde žena, která chce, aby vypátral vraha její sestry. Důvod, který uvede, je natolik pádný, že stárnoucí detektiv nemůže odmítnout… Americký herec a režisér Clint Eastwood (*1930) má za sebou padesátiletou dráhu úspěšného herce a téměř stejně dlouhou kariéru neméně úspěšného režiséra, přičemž obě funkce často kombinoval. I když se nevyhýbal žádnému žánru (snad kromě komedií), nejlépe mu seděly westerny a kriminální snímky. K těm druhým patří thriller Krvavá stopa (2002), v němž také ztělesnil hlavní postavu vyšetřovatele. Už se neohání pěstmi jako za mlada, když býval drsným Harrym Callahanem, ale smysl pro spravedlnost a neústupná povaha při prosazování spravedlnosti mu zůstaly. Snímek vznikl podle předlohy plodného amerického autora Michaela Connellyho Blood Work (1998, česky 1999 pod titulem Obranná reakce), který je duchovním otcem oblíbených hrdinů z románových sérií o detektivu Harrym Boschovi a právním zástupci Mickeym Hallerovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, kdo je zahradník (vrah) mi došlo snad ještě později než Clintovi a i když se to retrospektivně zdá být strašně lehce odhadnutelné, nejlepší na tom filmu je, že mi to při každém dalším a novém sledování (zatím asi 3x) vědomí, kdo je zahradníkem, vůbec nic neubírá na kvalitě. Klasická Eastwoodovská akční kriminálka, poměrně dost ochucená thrillerem. A chutná dobře. Jen bych měl jeden skromný dotaz - co je na tomhle do prdele mysteriózního? ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Ľahko nadpriemerný thriller. SPOILER!!!! Hoci spolerovať nezvyknem, tentokrát to urobím. Film bol celkom dobrý, ale obsadenie Jeffa Danielsa bolo veľmi mimo. Podozrivý bol v podstate od začiatku, lebo postava kamoša bola až príliš zbytočná na to, aby ju hral takto známy herec. Podozrievať sa dali všeho-všudy len dve postavy a u tej druhej to dosť pokrivkávalo. Ako natvrdlý susedko by bol Daniels ešte OK, ale ako psychopatický, chladnokrvný a svojím spôsobom geniálny (jeho plán a následná realizácia) vrah absolútne zlyháva. Stále má v tvári výraz hlúpeho Jana a toho vraha mu uveriť skrátka a dobre NEJDE. Chyba castingu. Rovanko sa mi zdala dementná celá "šifra" s číslami a jej rozuzlenie. Vrah tie čísla predsa nechával Eastwoodovi už na začiatku - t. j. pred infarktom. Keby ho Clint nedostal a následne vedľa neho nebýval, čo vrah tou svojou posratou šifrou vlastne myslel? Žeby diera? KONIEC SPOILERU!!! ()

Reklama

suicide 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by to byl clint-eastwoodovský film, na jaký jsem zvyklý, ale přesto byl alespoň clintovský, takže jsem ho strávil dost dobře. Nenudil jsem se, což je u thrilleru podstatné, první pointa mi taky dotekla určitě až za polovinou a Easwoodova kožená tvář před kamerou rovněž nezklamala. Ale co se týče těch dvou neschopných poldů, tak sjem se neubránil vzpomínce na mnohem novější Willisův film Cop Out, kde si konečně někdo z podobného párku idiotů skutečně utahuje. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Musím předem říci, že na Eastwoodovky jsem si nikdy čas neudělal a ani mě nijak nepřitahovali. Po tomto asi lehce změním názor. Přišlo mi to rychlé, svěží a skvěle natočené. Clint předvedl, že dokáže oslnit, jak na postu herce, tak i režiséra. Pravdou je, a to se mi moc nestává, že jsem už tak nějak tušil od půlky filmu,SPOILER: že v tom bude mít prsty soused od vedle - Jeff Daniels Jen mi moc nesedí na roli záporáka. KONEC SPOILERU. Každopádně skvěla kriminálka a Clintovy snímky budu muset více zařadit do svého filmového "repertoáru". 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Patříme k sobě jako hovno a podrážka." Hezký přirovnání. Takový originální. Na rozdíl od vraha a jeho motivace. Já jsem tedy nikdy netrpěl nějakou detektivní intuicí, ale tady se mě snažili oblafnout tak okatě, že jsem chtěl věřit tomu, že mě jen táhnou na falešnou stopu. Netáhli. Nevadí. Když se pak začala objevovat motivace, tak už jsem ex-agentovi McCalebovi musel napovídat, aby ho to trklo. To se nemělo stát. Přesto mě to pátrání bavilo, protože jsem prostě nevěřil tomu, že už se nic novýho nedozvím. Abych však jen nehaněl, tak Graciella mi připadala jako správná holka do nepohody, detektiv Arrango mě bavil svým "klidem" a hláškujícího lenocha Buddyho by chtěl mít za souseda asi každej. Minimálně ten s krevní skupinou AB negativní. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Mezi knižní předlohou a snímkem je několik rozdílů. Například románová postava Terryho McCaleba byla o 25 let mladší, než postava Clinta Eastwooda ve filmu. Dalším rozdílem je samotný začátek. Zatímco film zahajuje scéna s vyšetřováním na místě činu, po níž následuje akční honička ulicemi a McCalebův (Eastwood) infarkt, v Connellyho románu začíná příběh přepadením obchodu s potravinami a soustředí se na poslední myšlenky Glorie Torres (Marie Quiban) před její smrtí. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama