Reklama

Reklama

VOD (1)

Kriminální psycholog Terry McCaleb, který pracoval pro FBI, patřil mezi nejlepší ve svém oboru, přestože jeho metody občas nebyly předpisové. Před dvěma lety vyšetřoval případ sériového vraha a zahlédl ho poblíž místa činu. Pustil se do pronásledování, ale právě ve chvíli, když ho téměř dopadl, dostal infarkt. Podrobil se transplantaci srdce a jeho život se od základů změnil. Odešel do důchodu a přestěhoval se na obytný člun, kde žije v klidu a osamění. Jednoho dne za ním přijde žena, která chce, aby vypátral vraha její sestry. Důvod, který uvede, je natolik pádný, že stárnoucí detektiv nemůže odmítnout… Americký herec a režisér Clint Eastwood (*1930) má za sebou padesátiletou dráhu úspěšného herce a téměř stejně dlouhou kariéru neméně úspěšného režiséra, přičemž obě funkce často kombinoval. I když se nevyhýbal žádnému žánru (snad kromě komedií), nejlépe mu seděly westerny a kriminální snímky. K těm druhým patří thriller Krvavá stopa (2002), v němž také ztělesnil hlavní postavu vyšetřovatele. Už se neohání pěstmi jako za mlada, když býval drsným Harrym Callahanem, ale smysl pro spravedlnost a neústupná povaha při prosazování spravedlnosti mu zůstaly. Snímek vznikl podle předlohy plodného amerického autora Michaela Connellyho Blood Work (1998, česky 1999 pod titulem Obranná reakce), který je duchovním otcem oblíbených hrdinů z románových sérií o detektivu Harrym Boschovi a právním zástupci Mickeym Hallerovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

gogo76 

všechny recenze uživatele

C. Eastwood trošku v priemerných vodách, ale zavaril si sám, pretože ako mnohí spomínajú, vnímavý divák odhalí záporáka už po prvých 10 minútach. Potom Clintova všetka snaha je dosť márna, i keď nie nudná. Film už nedokáže strhnúť a už vôbec nie prekvapiť. Na úlohu záporáka si Eastwood vybral známejšie meno a to pri nenápadných scénach v úvode pôsobí príliš okato. Skladateľ L. Niehaus, starý to Clintov kámoš, zložil pohodovú a príjemnú hudbu určite podľa režisérovho gusta, pretože ako je známe, má rád džes. Príbeh, samotné vyšetrovanie i ostatné zložky filmu sklamaním niesu. Záporák nesklamal prejavom či hereckým výkonom, ale prílišnou nenápadnosťou. Preto 60%. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Ano, i mistr tesař se někdy utne.... Musím se přiznat, že od jisté doby (Gran Torino rullezz) jsem obrovským fanouškem Clintovy režisérské práce. Mám rád jeho styl, výběry příběhů, výběr herců a to jak to všechno pasuje k sobě, resp. jak to pan režisér dokáže zkombinovat do jediné, celistvé a mnohdy naprsto dokonalé formy. Tenhle film sice patří k jeho slabším dílům, ovšem ani chvilku nenudí a je tu poznat Clintův úžasný režisérský rukopis. Patřím sice k tém, kteří poznali (já cca v půlce), kdo že je ten náš tajemný vrah, ale to nic nemění na faktu, že tenhle thriller je velice osvěžující a mistru Eastwoodovi mohu přidat body i za to, že zřejmě rozpoznal, že nemá v ruce tak nosný příběh, jako ty na něž jsme od něho zvyklí a proto film zbytečně nenatahuje.... 75% ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele

Silny 3hvezdy, 4 jsou moc..je to tak 7/10 mozna 7,5/10 - docela tomu dava naprdel scenar, jinak Clint to tahne a jeho nasranej penzista nema chybu, zapletka uchazejici, ostatni herci nic moc - daniels je vklidu ale nic extra, ostatni zamenitelny - videno s dabingem (dobrej jako svine!) v ramci ct2 velikani filmu. :D ()

ic 

všechny recenze uživatele

Zprvu to vypadalo jako vcelku zajímavá krimi. Ale později už jsem ani nevěřil svým očím, co se z toho vyvynulo. Sice jsem okamžitě nepoznal, kdo je vrah, ale jako vrah se celkem nabízel. Příště už si budu pamatovat, že když sleduju kriminálku, musím si včas vsadit na možného vraha. Určitě by ale bylo lepší, kdyby byl vrahem někdo úplně jiný, někdo, kdo ve filmu nevystupoval už od začátku. Rozuzlení bylo strašné, taková slátanina... Myslím si, že herci by prostě neměli dělat režiséry, k ničemu to není. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller, který má celkem slušnou atmosféru a povedenou zápletku. Ačkoliv je možné, že oko zkušeného filmového odborníka prohlédne pointu už dříve, mě se to nepovedlo. Eastwood totiž chytře podává matoucí indicie, takže jsem si pořád myslel, že jádro pudla se schovává někde jinde a celý případ bude o hodně víc složitější, než jakým po zpětném pohledu ve skutečnosti je. Pokud se v mích očích dá mluvit o negativech, tak je to zejména několik zbytečných scén (např.: McCaleb vykonává sexuální potřebu s osobou opačného pohlaví), jež mohly skončit s klidným svědomím v odpadkovém koši, protože tady působí jako rušivý element. Podobně jsou na tom lehce postřehnutelné záskoky kaskadéra hlavní herecké hvězdy. Jinak jsem byl s Krvavou stopou spokojený. 70% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Mezi knižní předlohou a snímkem je několik rozdílů. Například románová postava Terryho McCaleba byla o 25 let mladší, než postava Clinta Eastwooda ve filmu. Dalším rozdílem je samotný začátek. Zatímco film zahajuje scéna s vyšetřováním na místě činu, po níž následuje akční honička ulicemi a McCalebův (Eastwood) infarkt, v Connellyho románu začíná příběh přepadením obchodu s potravinami a soustředí se na poslední myšlenky Glorie Torres (Marie Quiban) před její smrtí. (ClintEastwood)
  • Záběry v produkci společnosti Malpaso byly natočeny v průběhu pouhých 38 dnů, což je při úvaze rozsahu počinu rekordně krátká doba. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno