Reklama

Reklama

Dluh

  • USA The Debt (více)
Trailer 1

V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (414)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka s velkou dávkou civilnosti a běžnosti. Hlavní trojici totiž tentokrát nejde o záchranu celé civilizace, nemusí ani bojovat proti armádě ozbrojených nepřátel nebo používat složité špionážní technologie. Její úkol je jednoduchý: Chytit ve Východním Německu nacistického zločince a deportovat ho na západ, kde bude čelit spravedlivému procesu. A i přesto, že je celá zápletka triviální a že kvůli započetí v přítomnosti předem víte, jak hlavní hrdinové musí dopadnout, tomu nechybí jistý prvek napětí. Jinými slovy takový dobře koukatelný nadprůměr, který bude ale se stejnou lehkostí i zapomenut. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že by som sa mal najprv zoznámiť s originálom a až v prípade záujmu siahnuť po remaku. Ale ja som náhodne narazil na remake a už ma originál nezaujíma. Námet je celkom zaujímavý, úroveň hereckých výkonov kolíše od Jespera Christensena, cez obe ženské predstaviteľky k ostatným menej výrazným predstaviteľom. Film je síce napínavý, má množstvo dejových zvratov, ale je lepšie nezaoberať sa myšlienkami, či takto nejako to mohlo vyzerať pri obdobných akciách. Neľutujem, že som si ho pozrel, ale odporúčať ho nikomu nebudem. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Mám-li být upřímný, čekal jsem od tohoto filmu poněkud víc, než jsem nakonec dostal, ale stáhle je to velmi dobrá podívaná s několika opravdu napínavými thrillerovými scénami. Zbytek snímku bych už označil spíš jen jako lepší drama se slušným obsazením a nepříliž optimistickou zápletkou a vyvrcholením. Není to už tak dobrý zážitek, jako u Spielbergova Mnichova, ale stojí to za to. Rozhodoval jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdami, nakonec se přikloním k lepšímu, jelikož jsou filmy, které mne bavily méně a stále byly na čtyřech hvězdách. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Prokládáním přítomnosti minulostí mi připomíná Elle s'appelait Sarah a There Be Dragons. Film nabízí opravdu zajímavý hluboký příběh, zvrat a dokonce i pár akčnějších sekvencí. Můžu říct, že mě zaujal. Jen závěr byl na můj vkus slabý. # příběh 8 | hudba 6 | humor 0 | akce 3 | napětí 5 | pustil bych si znovu 4 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Půl filmu je fascinujícím výletem do srdce temnoty a půl filmu mechanickým zametáním zaschlého bláta historie pod úhledný žánrový koberec. Mattyho výklad má něco do sebe, snad bych jen dodal, že chemie agentů Mossadu a Vogela je nesmírně funkční a jiskřivá. Bohužel, jen dokud jsou všichni mladí. V roce 1997 z celé té magie zůstane pouze úporný a tezovitý thriller s nechtěně komickou koncovkou, která zazdí to krásné chvění z Východního Berlína. Každopádně scénami "gynekologického" výslechu a únosu Vogela přes čáru Madden zabil, nejen na své poměry, ale i na poměry žánru. Luxusnější starou školu jsem neviděl... no snad od Mnichova. [70%] ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Rozpočet původního snímku Ha-How (2007) byl 900 000 amerických dolarů. Natočení tohoto remaku však vyšlo až na 20 miliónů amerických dolarů. (272827)
  • Přestože se děj filmu odehrává v roce 1965, žlutá tramvaj ve druhé polovině je ČKD T6A2, která byla vyráběna až po roce 1985 v Praze a poté dodávána do Drážďan a Budapešti. (Malaga)
  • Ve scéně, kdy agenti odvážejí chirurga z Birkenau v poštovním voze směrem na nádraží, minou tramvaj Tatra T5C5 československé výroby. Ta se ale začala vyrábět až v roce 1978. (spiritus)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama