Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pokrvných bratov 2 možno s veľkou dávkou empatie interpretovať ako nostalgické ohliadnutie za desať rokov starým videohitom. V akčno-detektívnej rovine režisér Troy Duffy ničím nezaujme, pretože jeho videoklipové finesy sa za tých desať rokov opozerali a stali sa rutinou. Prestrelky už nemôže takým spôsobom osviežiť prelínanie detektívnej rekonštrukcie so skutočnou akciou. Vzorec - "spomalené zábery + tvrdá rocková hudba + kmitajúce ruky s kvérmi" sa stihne definitívne okukať do polovice filmu. A nič, čo by ho mohlo prehlušiť, sa až do konca neprivalí, pretože Duffy s ničím čerstvým nepribehne. Aj keď sa vytrvalo tvári, ako je to všetko hrozne štýlové a ako podsunul publiku ďalší kult. Bohužiaľ, nie. Pokrvných bratov 2 malo spasiť aspoň prehĺbenie mytológie, kedy sa v štýle Godfathera obraciame do minulosti a dozvedáme sa aj o ďalších, prepracovanejších motiváciách vedľajších postáv. Lenže pretvárať za pochodu uletenú jednohubku v serióznu ságu, to chce virtuózna vedenia nolanovských alebo coppolovských parametrov. O hviezdičku viac aspoň za sexi riťku Julie Benz. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Duffy si možná přál, aby jeho bostonští borci kráčeli ve šlépějích Kmotra 2, ale tak úplně to nevyšlo. Jeho fandovské odkazování a nástupy ve zpomalovačkách jsou sice super, ale příběh nijak zásadně netáhne a emocionální náboj chybí úplně. Problémem taky brzy začnou být akční scény, které se pořád nesou ve stylu "hraje drsná hudba a Flannery a Reedus stojí a střílí, jako by je nic nemohlo trefit", což zamrzí obzvlášť v té závěrečné, kterou tenhle styl dost zabíjí. Proč tedy čtyři? Protože kupa hlášek a cool momentů, protože Clifton Collins Jr. a Julie Benz, a protože boží náběh na trojku. Uvítal bych jí, ale Duffy by měl ubrat na svých vyždímaných trademarcích a zkusit to trochu postaru. Connorovým by to určitě neuškodilo. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak konečně Svatí opět in da action. Mno, zub času se na nich hodně podepsal, časový odstup je více než znát, už to nejsou tak cool machýrci jako v prvním díle, kde hláškovali a kosili vše, co se hýbalo (příběh, zápletka a celý průběh byl také atraktivnější a chytlavější). Citelnou ztrátou je absence W.Dafoeho, Benz se může snažit jak chce, ale tato princezna nesahá Dafoemu ani po kotníky. Pro fandy Svatých určitě příjemné a vítané pokračovaní po dlouhé době, pro ostatní jen průměrný, nic neříkající akční film. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Metat povedené hlášky a být cool není jenom tak. Musíte prostě mít TO. A tenhle film TO nemá. Od první minuty se nám ale snaží namluvit, že jo. A tlačí při tom tak na pilu, že každá rádobydrsná hláška, každé "fuck" ve větě, je s přibývajícím časem otravnější a trapnější. Když nastoupila na scénu ta kravka, co si hrála na nejultimátnější drsňačku na světě, můj pocit trapnosti nad tímhle filmem stoupl na maximum, tak jsem tuhle zoufalou snahu o drsnost prostě vypnul. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Nechce se mi věřit, že někdo spáchal pokračování ultra debilního prvního filmu, notabene to stejné individum, které má na svědomí i právě onen první díl. Nedokoukáno, mnohokráte přeskočeno v ději, kdesi za 75% stopáže zastaveno, vypnuto, smazáno. Jediné plus náleží skutečnosti, že jsem to viděl na lačno. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu bratři nejdříve používají zbraně Beretta 92FS - 9x19mm, později Desert Eagle Mark XIX (.357 Magnum) s dlouhou hlavní. (ArthasKarfa)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadských mestách Toronto, Hamilton a Oshawa. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď dvaja írski bratia, Connor a Murphy McManusovci, vstupujú do miestnosti cez okno, tak ešte predtým si okno prestrelia. Avšak keď Connor zo zbrane strieľa, je vidieť že vôbec nestrieľa do okna, ale úplne mimo neho. (domco10)

Reklama

Reklama