Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Tomuto sa hovorí dvoječka. Od dvojok nemôžme očakávať, že budú rovnako úžasné ako jednotky, už to nie je originálne, ale stále je to bomba.Connor a Murphy sú opäť tu, sú nasratejší a opäť sa tešia z práce. Je to šialená dvojhodinová jazda, ktorú si brutálne užijete, z úžasným soundtrackom, neuveriteľne premyslenými scénami, ktoré vyrážajú dych a so svojským humorom, ktorý vás dostane do 5 min. Myslím, že aj trojku by som zniesla. Pokrvní bratia patria medzi filmy, ktoré sú úžasne zladené a divákovi, ktorý vie, do čoho ide ulahodia. Pre mňa 80%. Bola to PECKA! ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Režijne je to opäť neuveriteľne presné a prekvapivo sebaisté, hudobne, strihovo, herecky, ale Troy Duffy za tých 10 rokov zas tak mnoho nápadov nenazbieral. Vôbec síce nezabudol na to, čo robil dobre, ale celkove sa zmohol iba na totálnu recykláciu prvého filmu - a to nielen u výrazových prostriedkov a štylistických postupov, ale aj mechanizmu rozprávania - a to už tak ľahko neprepáčim. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější sequel za hodně dlouhou dobu, jehož vznik neospravedlní ani závěrečné cameo a otevřená vrata do třetího dílu. Collins Jr. ještě ujde (na Rocca nemá ani omylem), Julii Benz bych ale prosil rovnou zabít (nejotravnější wannabe-cool postava EVER!) a Petera Fondu... no, o toho se Duffy naštěstí postaral sám. Vykrádání jedničky by mi samo o sobě nevadilo, jenže já se po patnácti minutách ve společnosti MacManusů nudil "jako kráva" a stereotypní střílečky podle jednoho mustru nastupivší letargii ještě trochu umocnily. První díl je geniální... dvojka je - bez pardónu - sračka. Ke všemu smrdící příliš velkým sebevědomím, nápadně připomínajícím jiného kdysi schopného režiséra a scenáristu. Richard Kelly zdraví. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Duffy si možná přál, aby jeho bostonští borci kráčeli ve šlépějích Kmotra 2, ale tak úplně to nevyšlo. Jeho fandovské odkazování a nástupy ve zpomalovačkách jsou sice super, ale příběh nijak zásadně netáhne a emocionální náboj chybí úplně. Problémem taky brzy začnou být akční scény, které se pořád nesou ve stylu "hraje drsná hudba a Flannery a Reedus stojí a střílí, jako by je nic nemohlo trefit", což zamrzí obzvlášť v té závěrečné, kterou tenhle styl dost zabíjí. Proč tedy čtyři? Protože kupa hlášek a cool momentů, protože Clifton Collins Jr. a Julie Benz, a protože boží náběh na trojku. Uvítal bych jí, ale Duffy by měl ubrat na svých vyždímaných trademarcích a zkusit to trochu postaru. Connorovým by to určitě neuškodilo. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Duffy si dal desetiletou pauzu na pořádné promyšlení příběhu, protože věděl, že film nesmí zapůsobit, že to už diváci jednou viděli. Samozřejmě se zde najde dost podobností s jedničkou, ale vysoká kvalita zůstala nezměněna. Jsem rád, že herecká dvojka zůstala nezměněna, to samé ale nemohu tvrdit o absenci geniální postavy ztvárněné Defoem, která tady jednoduše chyběla. Nechci říct, že by Julia Benz zahrála špatně, ženský element byl příjemnou změnou od jedničky, ale Dafoe se svými hláškami zde chyběl. A to je prostě fakt. Příběh bych zařadil na podobnou metu co jednička, možná malinko slabší, ale hlavní zabiják působil vtipně, přítomnost Collinse coby Mexičana také pobízela k pousmání, návrat trojice policistů z jedničky jsem jednoznačně přivítal, no a Reedus s Flanerym zase perlili. Akce opět nadprůměrná, za ty peníze si neumím představit něco lepšího, krví se rozhodně nešetřilo, zpomalovací scény také potěšily. Závěrečná mega přestřelka kvalitním zakončením, uvidíme, co přinese trojka (doufám, že bude). Konec s návratem Defoea totiž dost navnadil. Dvojka dostává 76 % ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadských mestách Toronto, Hamilton a Oshawa. (MikaelSVK)
  • Ve filmu bratři nejdříve používají zbraně Beretta 92FS - 9x19mm, později Desert Eagle Mark XIX (.357 Magnum) s dlouhou hlavní. (ArthasKarfa)
  • SPOILER: V prvním filmu zemře 33 lidí, zatímco tady jich napočítáme 59. (HellFire)

Reklama

Reklama