Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Zběsile akční a přesto zoufale nudné. Všichni tak nějak střílí hlava nehlava, chvílemi dokonce i zpomaleně. Neustále vracení děje podmalované říznými rockovými rytmy dost otravuje a záběry, co mají být cool jsou tak překůlované, že ve výsledku se silně přehrávajícími a snad za každým druhým slovem fakujícími herci cool nejsou ani náhodou. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pokrvných bratov 2 možno s veľkou dávkou empatie interpretovať ako nostalgické ohliadnutie za desať rokov starým videohitom. V akčno-detektívnej rovine režisér Troy Duffy ničím nezaujme, pretože jeho videoklipové finesy sa za tých desať rokov opozerali a stali sa rutinou. Prestrelky už nemôže takým spôsobom osviežiť prelínanie detektívnej rekonštrukcie so skutočnou akciou. Vzorec - "spomalené zábery + tvrdá rocková hudba + kmitajúce ruky s kvérmi" sa stihne definitívne okukať do polovice filmu. A nič, čo by ho mohlo prehlušiť, sa až do konca neprivalí, pretože Duffy s ničím čerstvým nepribehne. Aj keď sa vytrvalo tvári, ako je to všetko hrozne štýlové a ako podsunul publiku ďalší kult. Bohužiaľ, nie. Pokrvných bratov 2 malo spasiť aspoň prehĺbenie mytológie, kedy sa v štýle Godfathera obraciame do minulosti a dozvedáme sa aj o ďalších, prepracovanejších motiváciách vedľajších postáv. Lenže pretvárať za pochodu uletenú jednohubku v serióznu ságu, to chce virtuózna vedenia nolanovských alebo coppolovských parametrov. O hviezdičku viac aspoň za sexi riťku Julie Benz. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

První The Boondock Saints se stali překvapivým kultem. Možná pro někoho zpochybnitelným, ale stali. Informace o tom, že jde na scénu dvojka a ještě ke všemu za kameru i před ní nastoupí stejný "band"? Nemusím snad ani dokončovat větu. Pak se dozvím, že alfa omega z prvního dílu se nekoná. Willem Dafoe nebude. O.k. Pořád je tam ten Duffy a já jsem zvědavej, jak se po prvotině předvede. The Boondock Saints 2 je všechno, co je na pokračování možný dojebat. Ale úplně všechno. Zabití svého dostání. Přímo učebnicový příklad. Trapnost nadevše. Když bratři McManusové hned ze startu přilezou na koních na scénu mezi ovcemi, s nalepenými vousy a vlasy, vyprsknul jsem smíchy čtyři metry před sebe a doufal jsem, že tohle je nějaký fakin žert. Ale nějak jsem si říkal, za to může maskér. Zliskat ho pacholka. Jenže vzápětí mi došlo, že to nebude jen nějaký maskér, ale sám pan Duffy. Po pár minutách jdou rozhořčení McManusové do stodoly a vytáhnou kufr se zbraněmi a noži a těmi noži( bacha!) se začnou "holit", zkracovat si "vlasy" a vše je to sestříháno v "dynamickém střihu" za doprovodu fakt "drsné hudby", jako že teď to dámy a pánové bude mazec k posrání! Klesla mi brada a zůstala tak po zbytek filmu. Jediná scéna si nemůže ani čichnout k "Pokrevní" jedničce! Troy Duffy naprosto rezignoval, vykrádá sám sebe (což o to, scény z pokrevních bratrů jsem miloval), jenže je točí mnohem hůře a neskutečně nezáživně. Neumí si poradit s jedinou akční scénou. Nudné. Sterilní. Otřesné zklamání. Dvě hvězdy za- Závěrečné cameo a dobrý náběh na trojku, které dám (pokud bude) šanci jen kvůli perfektní jedničce. Jinak za nic. Ty dvě hvězdy jsou s odřenýma ušima. P.S: Julie Benz je přímo otřesná. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Jednotke som Duffymu a jeho bratom nastrkal až päť poctivých hviezd a oni sa za odmenu zavďačia až po desiatich rokoch a to navyše skoro amatérskym kúskom z tej slabšej úrody. Tancujúci Vilko Dafoe (nezabudnuteľná to scénka) bol nahradený pani Julkou Benzovou, ktorú sa, aj keď je sexy, počúvať nedá a pri jej rekonštrukciách mi začali padať vlasy (asi tri) a rozkývali sa mi minimálne dva zuby. Bratia síce aj naďalej pália obojručne, no bohužiaľ bez nápadu a slepými. Káčerko Duffy si mal vopred premyslieť, či vôbec je potrebné natočiť pokračovanie tak skvelého filmu, akým jednotka rozhodne bola. Ono to totiž nie je také jednoduché, ako vybrať suché z nosa a zjesť. 50%. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Update 2018: Jooo je to tak 😊 ------- Nejvíc cool film s borci, kteří střílejí obouruč? Jednička :-). Dvojka je trošku pomalejší. Víc mainstreamová a se zbytečně polopatickým dovětkem. I tak dokáže zopakovat skoro všechno, co mám rád na původním filmu. Plus opravdu sexi Julia Benz, kterou bych už ani za návrat jiného "dirigenta" Willema Defoe určitě neměnil. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)
  • V scéne, keď dvaja írski bratia, Connor a Murphy McManusovci, vstupujú do miestnosti cez okno, tak ešte predtým si okno prestrelia. Avšak keď Connor zo zbrane strieľa, je vidieť že vôbec nestrieľa do okna, ale úplne mimo neho. (domco10)
  • SPOILER: V prvním filmu zemře 33 lidí, zatímco tady jich napočítáme 59. (HellFire)

Reklama

Reklama