Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak toto beriem ako čistú zákazku, kde Eastwood z pozície režiséra iba hovorí frázy, ako kamera, stop, ideme, strih a pod. Autorský vklad je minimálny, asi išlo všetkým iba o ten zážitok v prírode. Ale pozor, na horu sa lezie až poslednej štvrtine filmu, hodinu a pol, okrem výcviku v Amerike, tu nič spektakulárne neprebieha, skôr sa venujeme zápletke, pri ktorej som sa snažil pochopiť, prečo sa vôbec táto partia vydala zdolať Eiger. Toto je typ filmu, aké predstavitelia Nového Holywoodu museli neznášať. Každopádne zábavný faktor tu prítomný rozhodne je, len sa viac menej svrkáva na samotný výstup, kde sa tvorcovia pekne pohrali aj so záberovaním. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Občas si řeknu, že je čas zase na nějaký ten filmový rest z historie, tentokrát padla volba na celkem neznámý Eastwoodův film z prostředí tajných služeb a hor. Hory mám rád, Eastwooda taky, ale tohle byla dámy a pánové tak kolosální debilita, že jsem jí dokoukával na 3x. Eastwood prostě podle mě není dobrý režisér a nikdy nebyl. Jeho Oscarový tlačenky mu prostě nežeru a jeho dřívější režie je vlastně absolutní parodie na to, jak by měl režisér fungovat. Začátek docela ujde, když se Eastwood tváří stejně drsně jako vždycky, vyjebe se studentkou a poskokem z tajné služby a pak jde zabít agenta, má to jakš takš hranici průměrnýho starýho fláku. Potom jde ale všechno naprosto do sraček. Eastwood kdo ví proč odjede trénovat ke starýmu kámošovi, kterej pajdá, funí. má tak 30 let za zenitem a 20 kilo nadváhy, takže když má trénovat Eastwooda v nejlepší formě nedává to vůbec smysl. Eastwood běhá v pohorkách a džínách po horách a snaží se dohnat nějakou kozatou cikánku a do toho se objevuje další a další bizardní postavička jedna za druhou, včetně nějakýho teplýho vraha, nabušenýho teplýho vraha, teplýho pingla, kozatý pinglice, čivavy, jorkšíra a albína a všechno je to podpořený naprosto debilní a ujetou hudbičkou jak z gay porno parodie od Warhola. Neskutečný bizár a totální zhovadilost. asi to mělo parodovat Bondovky s Moorem nebo nevím co se Clintovi honilo hlavou. Eastwood měl ve své kariéře vlastně jen neuvěřitelné štěstí. Nejdřív tom, že se to jeho drsné a minimalistické totální antiherectví ujalo a pak že mu po sérií totálních režijních průjmů dovolili točit a došlo to až tak daleko, že mu začali za ty jeho sračky nakonec srát i Oscary. Jak po takovým brutálním hovnu mohl ještě vůbec někdy někdo nechat Eastwooda točit, to asi nikdy nepoberu. Prostě klikař jako prase.30%. ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Podivný mišmaš špionážního thrilleru britského stylu a nadsázkou říznutým dobrodružstvím, ve kterém jsem pouze čekal, kdy se na scéně objeví Blofeld se svou bílou kočkou (albínský šéf tajných služeb Dragon bude nejspíš jeho ještě úchylnější bratříček). Dohromady z toho čiší scenáristická bezradnost, protože střídání čirých "wtf" momentů s těmi opravdu mrazivými časem začne nudit a Vražda na Eigeru vyznívá jako nepovedená parodie. A kromě toho, Eiger hraje hlavní roli pouze poslední (a nejlepší) čtvrtinu celého filmu, předchozí tři zabírá expozice, která nenavnadí, ale naopak odradí. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vražda na Eigeru je takovou rádoby bondovkou a celkem se jí to daří díky charismatu Clinta Eastwooda, který hravě skolí každou sukeň. Z pohledu scénáře je to ale příšerně otřesná bída. Rozhovory šílený a zápletka neuvěřitelná. Ani akční scény nejsou natočeny kdo ví jak. I tak je ale film parádní a to (kromě zmíněného Clinta) díky horolezeckým scénám. Nejsem lezec, ale výšky a absence kaskadéra u hlavní postavy dokážu ocenit. Zvláště, když jde o 45 let starý film, kdy si tvůrci mohli minimálně pomáhat speciálními efekty. Hlavně závěrečné odříznutí nad propastí nemusel Clint asi ani moc hrát. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek ve filmografii sanfranciského hrdiny. Hemlock (Clint Eastwood) - ve dne profesor a sběratel umění, v noci nájemný vrah, má za úkol zneškodnit nepřítele, o kterém téměř nic neví (má jen indicii, že onen muž není Američan, pokusí se vystoupat na horu Eiger a napadá na jednu nohu). Dobrodružný thriller z prostředí švýcarských Alp, kde není nouze o napínavé scény s překvapivou závěrečnou pointou. P.S. Clint si vysokohorské horolezectví ve filmu vyzkoušel na vlastní kůži a předvádí zde obdivuhodný sportovní výkon, který dokonale zachytil kamerou. Stojí za vidění. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo také ve Švýcarsku, konkrétně v Leysin. (reich)
  • Druhý den natáčení zabil uvolněný kámen horolezce Davida Knowlese. Několik minut předtím se pohyboval na stejném místě Clint Eastwood. (džanik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno