Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

Terva 

všechny recenze uživatele

Veronica Whitakerová ( Kristin Scott Thomas ) : Proč se jí snažíme provdat ( Hildu - Kimberley Nixton ) za šlechtice, když ona by raději hrobníka. Whitakerové jsou zvláštní anglická rodinka, kam se provdá američanka Larita ( Jessica Biel ) s poněkud jiným pohledem na mravní svět. A boj může začít, kdo přežije a kdo to vzdá, nechte se překvapit touto docela povedenou komedií se spoustou anglického humoru. Ironie a láska má zde také zastoupení, nebojte. Docela povedená kamera Martina Kenzieho a pěkný hudební doprovod Mariuse de Vriese přinese pohodu do tohoto lehkého a nenáročného filmu. Soundtrack zde - http://www.aceshowbiz.com/soundtrack/easy_virtue/ ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Vynikající.I když jsem příznivec peprnějších komedií,tahle se fakt povedla.První plus je obsazení,báječnej Colin Firth,skvěle vypadající Jessica Biel,děsnou matku perfektně hrající K.S.Thomas a i zbytek hereckýho ansáblu je vybranej skvěle.Celej film je prošpikovanej jemnym anglickym humorem,ale dvě scény jsou nadmíru povedený(pes,tanec).Rozepře mezi paní domu a její snachou byli kořením filmu a ukázali ,že angláni jsou opravdu velký suchaři a amíci zas cynici jak prase.Je jen škoda,že po hodině film přešel na trochu vážnější strunu a konec filmu jsem odhadl brzo před koncem.Takže nakonec dám 80%,i když jsem uvažoval i nad plnou palbou. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, tedy alespoň pro mne, žijícího v experimentálním sexuálním vztahu Já (coby Sněhur), dva polští námořníci a sedm trpaslic, z nichž jen slabá polovina nedosahuje patnácti let, že bývávaly doby, kdy se ve světě nosila podobná upjatost. Ba co více, dle burcujících informací z anarchistického dočasníku Svěží větry se dodnes nachází po glóbu několik subkultur, které si neustále lžou do kapes. V rámci samovzdělávání mohu film pouze doporučit. Nejlépe v klidovém období, pěkně po nedělním obědě, při kterém jste se se svým podvyživeným, na růžovo přebarveným vlčákem přetahovali v komunitním karavanu o kastról pohanky a díky tomu je vaše schopnost soustředit se úplná a prozatím nepoznamenaná svačinkovou jointovou smrští. V takovémto rozmaru teprve plně doceníte zrůdnost sexuální přetvářky, zodpovědnosti či společenských norem oněch předpotopních časů. Kromě toho - Bielová k pohonění, Kolín Fist úžasný. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Kdyby Colin Firth žil kdysi dávno v Egyptě, nemuseli vzniknout otroci. Ten frajer by utáhnul i remake Klapzubovy jedenáctky v podání rodiny Růžičků v tankeru přes Gobi i s realizačním týmem přivázaným k slepému střevu skrz ústní otvor. Easy Virtue je velmi dobře koukatelnej a snesitelnej film jen díky němu. Jessica Biel už není tou kočkou v upnutejch džínách z Texaskýho masakru, kdy by každej teen onan dal popcorn s colou, aby na vteřinu zahlíd její bradavky a scénář je jen velmi zmrzačenej bratříček důležitýho Earnesta/Filipa. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Jak to všichni chválí, tak já nebudu. Vyzdvihnout můžu vlastně jen dvě věci- hudbu, která byla perfektně pasující a obsazení dua Firth + Marshall. První jako úžasně cynický otec a druhý v roli potměšilého sluhy. Zbytek byl pro mě průměr a nenašel jsem nic, co by mě odzbrojovalo. Dokud se děj ubíral spíš humornou cestou (první polovina), tak jsem neměl pochyb o udělení sedmdesáti či osmdesáti procent, ovšem druhá půlka, která byla převážně vážná (krásné spojení slov :-D), mě ubíjela a nedal bych víc než padesát. A i když to k tomu patřilo, tak Kristin Scott Thomas mě tak iritovala, že bych jí dal bez váhání pěst. Kazila mi filmový prožitek. Suma sumárum 60 %. Oblíbená část- kankán ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)
  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)
  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)

Reklama

Reklama