Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Snímek by se klidně mohl jmenovat Million Bullets, Baby. Dle zdejšího hodnocení by se mohlo zdát, že nejde o nějak zvlášť dobrý film (62% u Eastwooda je možná méně), spíše o nějaké béčko, což svým způsobem i je, avšak má tempo, spád, dobrou akci i děj, byť některé jednání postav je v rozporu s logikou. Jak předesílá moje první věta komentáře, hodně se tu střílí (v některých scénách až zbytečně moc), atmosféra je občas hutná a drsná, což umocňuje výsledný zážitek. Kladně hodnotím nejen Clinta, ale také jeho hereckou kolegyni Sondru Locke. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdyby se uděloval Oscar za film, ve kterém se vystřílí nejvíc munice, pak tento pokleslý akční snímek by ho určitě získal. Tak plytký a ubohý scénář bych v režii Eastwooda nikdy nečekal. Ty westerny, ve kterých hrával a které také režíroval byly více přijatelnější. Pravda je, že jako začínající režisér musí každý, tedy i on, projít různými pokusy. Tento režijní začátek ale patří k těm nepovedeným, i když už nějaký ten rok režíroval. Ty přihlouplé odstřelovací akce americké policie (akce cedník) a neprůstřelnost našeho hlavního hrdiny (americký trpaslík je největší na světě) jsou až do nebe volající svou naivností (divák je hlupák, který vše sežere) a určeny snad jen pro "duchem jednoduchého" Pop-corňáka. Sláva, že Clint od té doby poněkud zestárnul, nabral trochu rozumu a nyní režíruje už přijatelnější snímky. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Celkom slusny film, v ktorom pan Eastwood vystupuje pred aj za kamerou. Scenar sice nic moc /prevoz svedka do Phoenixu ...../, ale dostatocne sa tu striela, Eastwood je nerozhodny a naivny /aky to rozdiel oproti serii Dirty Harry ....../, ma aj sexicu v podobe Sondry Locke. K tomu treba pripocitat strielacky, akcne sceny /vrtulnik nahana motorku ...../ a zaver s rozstrielanym autobusom. Slusne, ale stale iba priemerne. 65 % ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad nejcallahanovatější Harry Callahan, i když to vůbec není Harry Callahan, ale Ben Shockley. Rozstřílenej barák, rozstřílené policejní auto a rozstřílenej autobusovej dojezd, to je něco, na co se nezapomíná - akorát teda nevím, proč neprostřelili kola... a křížová palba taky asi nikoho netrápila. Bophužel dějově to není moc chytré a ten konec, jak tam všichni ti cajti jenom stojí a nic nedělají, jenom nechají zabít svého šéfa a státního návladního, to už bylo taky takové uhozené. A ta chemie mezi děvkou a Eastwoodem funguje jen do té doby, než do toho začnou míchat lásku, proboha! Pro Sondru Locke to je její nejlepší role, ale myslím, že většina diváků by uvítala jinou herečku... nezachrání to ani její nevzrostlé poprs, která na nás párkrát ukáže. Jinak na plakátu k filmu (s vrtulníkem) mi to připadá jak nějakej fantasy film nebo Armáda temnot, heh. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přestřelená akční ptákovina, kde se potvrzuje jednoduché pořekadlo: Všeho moc škodí.   Nesnesitelně dlouhé ale stereotypní akční sekvence (rozstřílení domu, hon motorky s vrtulníkem...) postupně ubíjí divákovu pozornost a tak ani opět značně přestřelené finále s  částečně obrněným autobusem tlak nezvedne.   Vcelku nanicovatý a děravý scénář bych pak nebýt výše uvedeného ani nezmiňoval, ale takhle jen dotváří vcelku zpotvořený obrázek nepříliš zvládnutého akčního béčka. Škoda, nostalgické vzpomínky mne tady trochu obelhávaly. Na hranici mezi dvěma a třemi hvězdami. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Týdeník Village Voice si krátce po uvedení filmu v jedné recenzi povšiml, že „na filmovém plátně se z Eastwooda pomalu a v hrubých obrysech stává někdo jiný. Zranitelný muž, který potřebuje oporu v ženě“ a trefně tak popsal Clintovu filmovou proměnu od samotářských a drsných policistů. (ClintEastwood)
  • Mnoho Clintových kolegů, včetně Dona Siegela, považovalo tento film kvůli jeho nerealističnosti v akčních scénách za pitomý. To Eastwooda poněkud popudilo. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Nevadě, Arizoně a Las Vegas. (reich)

Reklama

Reklama