Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

woody 

všechny recenze uživatele

No jo Clint byl je a bude velkej machr.Zde zrovna hraje namachrovanýho policajtskýho vožralu.Od začátku je pronásledován jak svými kolegy, mafiány a dojde i na odporné nemyté tuláky ve vlaku, kterým dá samozřejmě co proto! Nejlepší ja závěr, kdy se Clint, společně s příčinou předešlých výbuchů a honiček Sondrou pokouší opancéřovaným autobusem dostat hlavními ulicemi Pheonixu přes celý policejní sbor (samozřejmě s puškami plnými ostrých) až k velitelství policie. Kdo neviděl neuvěří jak Clint dokáže udělat perfektní akční scénu jen s prázdnými ulicemi a pomalu nepojízdným autobusem. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Snímek by se klidně mohl jmenovat Million Bullets, Baby. Dle zdejšího hodnocení by se mohlo zdát, že nejde o nějak zvlášť dobrý film (62% u Eastwooda je možná méně), spíše o nějaké béčko, což svým způsobem i je, avšak má tempo, spád, dobrou akci i děj, byť některé jednání postav je v rozporu s logikou. Jak předesílá moje první věta komentáře, hodně se tu střílí (v některých scénách až zbytečně moc), atmosféra je občas hutná a drsná, což umocňuje výsledný zážitek. Kladně hodnotím nejen Clinta, ale také jeho hereckou kolegyni Sondru Locke. ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

V podtitulu Železného stisku by mělo stát: "Film, při kterém bylo vystříleno více kulek než v obou světových válkách dohromady." Věřím, že ty všudypřítomné deště střel byly myšleny jako výsměch všem agresivním filmům (bojím se říct skutečnosti), v nichž se nejdříve střílí, a poté zase střílí. K téhle kriminálce postavené na struktuře road movie s mnoha dílčími epizodami to celkem sedí, prostředí Arizony a Nevady mám navíc strašně rád, takže menší chybky odpouštím a jdu opět hrát hrát GTA San Andreas (nedivil bych se, kdyby zdánlivě sebevražedná Eastwoodova mise insirovala právě tvůrce této hry). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Celkom slusny film, v ktorom pan Eastwood vystupuje pred aj za kamerou. Scenar sice nic moc /prevoz svedka do Phoenixu ...../, ale dostatocne sa tu striela, Eastwood je nerozhodny a naivny /aky to rozdiel oproti serii Dirty Harry ....../, ma aj sexicu v podobe Sondry Locke. K tomu treba pripocitat strielacky, akcne sceny /vrtulnik nahana motorku ...../ a zaver s rozstrielanym autobusom. Slusne, ale stale iba priemerne. 65 % ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Akční podívaná, kde se dají dohromady kurva a opilec. Oba tvrdí jak žula, ale jen na povrchu. Zdánlivě nudný úkol se přemění na smrtíví past, kde si naši hrdinové nejsou ničím jistí. Eastwoodovi skvěle kontrovala Sondra Locke, která chvílemi C. E. i přehrávala. Nechápu proč tady konec všichni haní. Jinak tolik policistů pohromadě jsem ještě neviděl :-) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • 250 000 dolarů stálo natočení efektní scény exploze helikoptéry. (ClintEastwood)
  • Během závěrečné scény bylo na autobus vezoucí Bena a Gus do centra Phoenixu vystřeleno 8000 střel. (ClintEastwood)
  • Mnoho Clintových kolegů, včetně Dona Siegela, považovalo tento film kvůli jeho nerealističnosti v akčních scénách za pitomý. To Eastwooda poněkud popudilo. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama