Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Thomas Highway, veterán z války v Koreji, kde získal řadu vysokých vyznamenání, je sice tělem i duší voják, ale měl problémy s pitím a následnými rvačkami, takže je nakonec potrestán a převelen. Vrací se do školy, kde má cvičit nováčky námořní pěchoty. V jednotce, kterou dostane na starost, vládne totální chaos. Všichni by to vzdali. Ne tak seržant Highway. Pěstí a upřímným chlapským slovem žene rozmazlené rekruty na cvičák, a zanedlouho udělá průzkumáka dokonce i z černocha Stitcha Jonese, který byl v civilu něčím tak opovrženíhodným, jako je rockový zpěvák. Píše se rok 1983 a cepovaní vojáci se nekompromisnímu postoji a tvrdosti svého seržanta pošklebují jen do okamžiku, kdy dostanou rozkaz k bojovému nasazení na Grenadě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

zette 

všechny recenze uživatele

Nicim originalni, takovy ten typicky americky film osmdesatych let, ktere jsem hltal jeste v polovine devadesatych let. Je ale pravda, ze Eastwood ve sve caste roli spravneho Americana funguje skvele i zde! Na sve postavy si mohl udelat ochrannou znamku. Jen diky nemu a jeho hlaskam pridam ctvrtou hvezdicku. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Snímek o rebelském mariňákovi byl ve své době zřejmě koncipován jako esence pravého chlapství, s odstupem času se ale stal místy-nechtěnou komedií nadupanou homoerotickými hláškami a scénami, kde Eastwood pravidelně ve snaze vymýtit ze svých svěřenců zženštilost osmdesátkové módy nutí svůj oddíl svlékat se do šortek a vytrhává jim náušnice. Clint ve snaze působit drsňácky chraptí jak Christian Bale v módu Batmana. Neváhá jako správný patriot odmítnout pašovaný doutník z Kuby, vyřeší problémy nemožného oddílu způsobené vedením bývalého skladníka, zvládne vojenskou operaci a ještě zvládá řešit rodinné situace svěřenců a svojí bývalou. U dnešního diváka musí Heartbreak Ridge působit jako zlý sen - je příliš dlouhý a zasazen mimo svůj původní koncept armádu dokonale zesměšňuje. Pro milovníky guilty pleasure nutno vidět. ()

Reklama

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je prostě přesně podle mých představ dokonalosti v akčním a komediálním žánru... Druhá polovina už trochu ztrácí dech, ale i tak to vychází na příkladných 5*, protože Clint v tom filmu dodržel svoje slova ze začátku: "K snídani si dávám ostnatej drát, prdim miny a chčiju napalm." :D ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je boží. Bojové nasazení je krásná ukázka, jak z brakového námětu jde natočit bezva film. On totiž film o tom, jak udělat z bandy ignorantů nejlepší vojenskou jednotku, je fakt úplně obyčejnej. Ale co obyčejné není, je zbrojní seržant Thomas Highway. Celý film mi přišlo, že tahle postava musela Eastwooda neskutečně bavit. Ten jeho výkon je jako koukat na štiku ve vodě, koukáte, víte co se bude dít a přesto nemůžete odtrhnout oči a jít do pryč. Je jen škoda, že je to trochu zapomenutý klenot Eastwoodovi kariéry. Určitě stojí za shlednutí. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Eastwood jak ho ještě neznám v roli arogantního, agresivního seržanta, který ale svými vulgárními a velmi vtipnými hláškami táhne téměř celý film. Na můj vkus je to příliš americké a ''herecké'' výkony ostatních herců stojí za h***o. Kdyby aspoň vydržel ten vulgárně humorný slovník Thomase Higwaye do konce filmu, neváhal bych se 4*. Škoda, Clint zřejmě režíroval film v době, kdy jeho režisérský ''um'' nebyl ještě tolik vyzrálý. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (9)

  • Eastwood se rozhodl, že jeho bývalou manželku bude hrát žena přibližně stejného věku jako on, aby byl snímek divácky věrohodný. Obsazena byla Marsha Mason. (ClintEastwood)
  • Eastwood musel ještě před natáčením získat souhlas amerického ministerstva obrany, aby mohl natáčet na skutečných vojenských základnách. Ministerstvo ale nemělo příliš pochopení, a tak byl scénář změněn a pravidelná armáda v něm byla nahrazena námořní pěchotou. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)

Reklama

Reklama