Reklama

Reklama

Tulák z širých plání

  • Česko Tulák z horských plání (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neznají jeho jméno ani tvář, ale navždy si zapamatují den, kdy přijel do města... Tajuplný cizinec (C. Eastwood) se znenadání objeví v zapadlém městečku a je místními najat, aby je chránil před nájezdy pistolníků. Lidé však netuší, že tulák skrývá překvapivější tajemství, než by se mohlo na první pohled zdát, a když vezme spravedlnost do svých rukou, začnou se dít nečekané věci! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Na chvíli se vcítím do pana Jekylla a pana Hydea. Přestože jsem s filmem měl několik nepříjemných problémů, tak neváhám střelit snímku plný počet. Svojí atmosférou totiž film připomíná opusy páně Peckinpaha a ty, jak známo, nešetří násilím (tady to není zas tak divoké) a ani nelichotivým zobrazením ženy (tady splněno do puntíku). Leč to celé je čistokrevný western s neokoukanou zápletkou, výborným antihrdinou a režijní bravurou samotného Eastwooda. Film je v podstatě o tom, jak by asi vypadalo Pravé poledne, kdyby ho točil Peckinpah. Zážitek to byl věru cynický až na krev. A ta první desetiminutovka mě docela znechutila, leč tentokrát se čekání vyplatilo. Clint Eastwood jako největší ranař své kariéry. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

I náš privát má větší rozlohu než na jaké se odehraje tento tak trochu jiný western. Ano, vypadá jako divadelní hra a ano, má potenciál krátké úderné povídky spíše než filmu s celovečerní stopáží. A co? Samé podružnosti. Clint se totiž obsadil do role největšího hajzla, kterého si za svou bohatou kariéru vystřihl a evidentně si svou roli užívá plnými doušky. Ani "Hodný" z Leoneho majstrštyku se místnímu "jméno neřeš, stejně jsem tu jen proto abych tě znásilnil, zesměšnil a zastřelil" pistolníkovi v tomto ohledu nemůže rovnat. Jenže to není jeho hlavní přínos filmu. Tím je jeho příkladné budování atmosféry plné nejistoty a cynismu, která v pohodě přebije i místy až příliš pomalé tempo. Až mě celkem mrzí, že si Clint za svou režijní kariéru nikdy nenašel čas natočit i nějakou horrorovou tématiku. Měl by na to hoch, měl by na to. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Druhý režijní počin Eastwoodův se nevyvaroval některých drobností. Filmu by rozhodně slušelo svižnější tempo, kamera a koneckonců i nějaký ten dialog, který by vedl sám "bezejmenný" tulák. Nebo to není tulák? Podívejte se až do konce, dá se to vydržet, a snímek vás překvapí celkem mrazivou pointou s jemnou dávkou ironie. Nebo ne? ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Koukatelné, byť kvalit dollarové trilogie to nedosahuje ani náhodou. Možná jsem divná, ale pointu jsem odhalila kdesi v polovině filmu, asi i proto, že mi kdosi řekl, že se nejedná o úplně tradiční western. Několik scén je patřičně drsných, například úvodních dvacet minut s rozstřílením bandy hajzlů a téměř-znásilněním potěšilo zkaženou část mé duše (je příjemné vidět, že hlavní hrdina nemusí být 100% klaďas), jenže kdesi v druhé polovině už se film strašně vleče. Kdybych hodnotila samostatně, bylo by to na 4*, ve srovnání s jinými Clintovými westerny ale musím jednu ubrat. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Na Eastwooda je člověk zvyklej jako na Hodnýho z filmu Hodný, zlý a ošklivý. Jeho postava bezejmeného pistolníka může být ta samá ve spoustě westernech ale třeba i úplně jiná. V tomhle filmu bych si teda přál aby to byla jiná protože hlavní hrdina je napůl skoro desperát který se neštítí zabít lidi kteří měli dost jeho neomaleného chování a vlastně mu ani nevadilo skoro znásilnit ženu. Nápad natřít vesnici na červeno je podle mě originální / ale nevím k čemu sloužil ) nicméně finále nestálo za nic. Stejně jako tento film... ()

Galerie (98)

Zajímavosti (20)

  • Poté, co bylo město Lago přejmenováno na „Hell“ (Peklo), Clint Eastwood (Cizinec) říkal hercům a štábu: „Jděte do pekla!“ (Marek06)
  • Clint Eastwood (Cizinec) sám prozkoumával místa, když řídil pick-up po Oregonu, Nevadě a Kalifornii. Vybral si břehy jezera Mono, protože oblast považoval za vysoce fotogenickou. Další scény byly natočeny v Renu a v kalifornském Inyo National Forest. (Marek06)
  • Natáčení probíhalo v Mono Lake v Kalifornii a v nevadském Winnemucca Lake. (reich)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama