Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Earl10 

všechny recenze uživatele

Výbornej film! Bruce Lee měl možnost ovlivňovat konečnou podobu filmu a dal si záležet. Všechny bojové scény jsou z jeho hlavy a je to pastva pro oči. Krásné zpracování typického hongkongského filmu o pomstě. Bruce je na úplně jiné úrovni než zbytek herců. Navíc nádherné souboje ve kterých mistrovsky ovládá nunčaky. Dokonce se i zamiluje a nutno říct, že jeho partnerka je velmi sympatická. Zajímavý konec potvrzuje nesporné kvality tohoto filmu. Jen to chtělo o patnáct minut kratší stopáž aby si člověk více vychutnal ty souboje. Jinak bravurní práce! [85%] ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Bruce Lee povinnost. Naprosto perfektní kung-fu akční drama. Bruce to řeže ve velkém stylu, tak jak to dokázal jen on. Obecně rovněž docela profesionálně zvládnutý film. Poslední souboj s gorilou hlavního záporáka "kšandopérem" je lahůdka pro milovníky bojových umění... naprosto geniálně choreograficky sehraný zápas. Kdo však neholduje tomuto druhu filmů, navíc z počátku 70. let, ať raději neztrácí tímto sledováním čas... Film má remake v podobě akční kung-fu pecky "Fist of Legend" s Jet Lim, která rozhodně nedělá předloze ostudu! Ovšem původní verzi se stejně podle mne nevyrovnal... Bruce byl a "bude" jen jeden... /95% + FILM ROKU/ ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Bohužial budem tentokrát kritickejší. Čo som odpustil Ceste draka tu už neodpustím. Žiadna pamätnejšia scéna a nudný rozťahaný jednoduchý dej podaný dosť neprofesionálne. Herecky dosť chabé a Lee tiež nijak výnimočný. Jeho škrekot je v originále síce zaujímavý, ale zrejme ma v ďalšom filme omrzí. Súbojov je dosť málo a nie sú príliš zaujímavé, čo je v takomto filme škoda. Je to medzi 2* a 3*. 48% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Vůbec mne to nenadchlo, snad je to tím, kolik let už od natočení uplynulo.Bruce v roli nespravedlivě obviněného Chana, žáka školy bojových umění,který sám přišel shodou náhod na to, kdo otrávil jejich učitele, tak tohoto ukňouraného Bruce jsem vážně nečekala. Akcí pomálu, nehledě k tomu, že mi přišel svým výrazem trošku vyšinutý.Hm, zklamání, víc jak za tři to dneska nebude:-) ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee je pro mě snad asi nejlepší bojovník, jelikož se jeho akční scény nemusely a ani nemohly upravovat, snad jen zpomalovat !! aby bylo pohyb nebo úder vůbec vidět, což je jen známka dokonalého bojového umění. V Pěsti opět předvedl vynikající práci, ovšem ten scénář. Čína (dobrá) versus Japonsko (špatné). Také mi vadilo neustálé pištění a konečně vím, proč JCVDamme řve 15 vteřin po každém úderu (tady se zřejmě inspiroval :)). PS: zajímalo by mě kam dal Bruce ten druhý nunčak, co je na obalu :) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Rusa Petrova, který se v závěru utká s Chen Zenem (Bruce Lee), si zahrál Robert Baker, skutečný žák Bruce Leeho, který si ho do této role osobně vybral. (GilbertL)
  • Pre smrť hlavného hrdinu sa Bruce Lee rozhodol z dôvodu, že zločin a násilie nemajú v skutočnom živote miesto. (Peter-1307)

Reklama

Reklama