Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

tom88 

všechny recenze uživatele

Bohužial budem tentokrát kritickejší. Čo som odpustil Ceste draka tu už neodpustím. Žiadna pamätnejšia scéna a nudný rozťahaný jednoduchý dej podaný dosť neprofesionálne. Herecky dosť chabé a Lee tiež nijak výnimočný. Jeho škrekot je v originále síce zaujímavý, ale zrejme ma v ďalšom filme omrzí. Súbojov je dosť málo a nie sú príliš zaujímavé, čo je v takomto filme škoda. Je to medzi 2* a 3*. 48% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Bruce Lee povinnost. Naprosto perfektní kung-fu akční drama. Bruce to řeže ve velkém stylu, tak jak to dokázal jen on. Obecně rovněž docela profesionálně zvládnutý film. Poslední souboj s gorilou hlavního záporáka "kšandopérem" je lahůdka pro milovníky bojových umění ... naprosto geniálně choreograficky sehraný zápas. Kdo však neholduje tomuto druhu filmů, navíc z počátku 70. let, ať raději neztrácí tímto sledováním čas ... (Film má remake v podobě akční kung-fu pecky "Fist of Legend" s Jet Lim. Považuju ho za nejlepší Jetův film a rozhodně nedělá předloze ostudu! Ovšem původní verzi se stejně podle mne nevyrovnal ... Bruce byl a "bude" jen jeden ... ) ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čo by sme za to niekedy dali vidieť to, a dnes sú pre mňa ázijsko-bojové filmy veľkou záhadou, ako sa im dostáva takého vysokého hodnotenia. Utláčanie Číňanov zo strany Japoncov je mi zbežne známe, film sa v tom vyžíva, a Bruce Lee má preto najviac naštvaný výraz zo všetkých Číňanov vo filmoch vôbec. Ku cti filmu slúži aj to, že bojovníci tu nelietajú na lankách, ani inak veľmi neporušujú gravitačné zákony. Japonci ako stelesnené zlo sa dokonca vyžívajú v striptíze prsnatej Japonky. Príbeh ma nenadchol, ale slabšie tri hviezdy z toho môžu byť. –––– Hahaha, celí Číňani. Ta rasa slávnê nesnese srovnání s Japonci. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Přišel jsem sem, abych pomstil svého učitele !! Vás se to netýká.." Čínský machr, režisér a scénárista, který pomáhal Bruci Leeovi i Jackiemu Chanovi při jejich cestě mezi legendy, Wei Lo v tomto temném snímku přichází s příběhem Chen Zhena, který parafrázuje známou hlášku a křičí do světa Vy jste nám zabili mistra, tak tady máte přes držku !! Největší filmový bojovník historie filmu a legenda Bruce Lee, který si prakticky celý subžánr krade pro sebe, dává Pěstí plnou hněvu, která naprosto vybočuje z jeho filmografie, zapomenout na všechny své ostatní filmy.. Opravdu silný příběh nepostrádá atmosféru ani velmi netypické, inovativní prvky i scény, zejména fakt, že hrdina Chan věší své oběti na pouliční lampy, doslova šokoval.. Bruce se do akce, kterou nám velmi chytře dávkuje, čímž se umně vyhýbá hluchým místům, obouvá netradičně již od začátku, i samotné finále parádně gradujícímu snímku neuvěřitelně sluší, a když připočteme i dokonalý hudební motiv uznávaného Josepha Koo, dostáváme naprosto kultovní záležitost s puncem té nejvyšší kvality, která pravdu pozorné fajnšmekry jistě potěší i hereckou účastí, byť naprosto zanedbatelnou, mladičkého osmnáctiletého Jackieho Chana.. [ Dabing ] Velmi těžko hodnotitelné, na druhou stranu velmi blízké originálnímu znění.. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

906. hodnocený film: Další kung-fu mlátička, ve které se objevil tentokrát Bruce Lee. Jeho herecký styl byl více než impozantní a bojovnost v očí jen vyzařuje. Na plátně je tedy radost jej vidět. Bojů a rvaček nesčetně. Tohle mám rád a úplně v tom vidím toho ducha minulé doby, kdy si filmy na nic nehrály a herci se neschovávali za dubléry a filmové triky. A navíc – Bruce Lee zde předvádí skutečně to nejlepší ze svého umění. 4* si film zaslouží a zaslouží si i porornost dalších diváků, protože já jsem si to moc užil. 4* ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • I když tvůrci filmu neuvedli jméno otráveného mentora, byl jím Huo yuan jia. Tato postava skutečně žila a skutečně zemřela na otravu. Bojovník, který nebyl údajně nikdy poražen, a o jehož smrti se objevilo mnoho verzí. (chaometic)
  • Na základe osobných nezhôd počas nakrúcania ukončil Bruce Lee spoluprácu s Lo Weiom hneď po tomto filme. (Peter-1307)
  • V traileroch bola použitá hudba Richarda Straussa "Thus Spoke Zarathustra". (Peter-1307)

Reklama

Reklama