Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santi má problémy - nedokáže se pohybovat na volném slunečním světle, začínají mu růst podivně zuby a čím dál více se rozšiřuje jeho nemoc. Spolu s jeho matkou na jeho přání tedy odjedou tam, kde by se jeho problémy měly vyřešit, do míst kde slunce nesvítí. V novém domě a hlavně jeho okolí se ovšem začnou dít podivné věci, se kterými je navíc Santi spojován. Pokud nechce čelit obvinění, bude muset věci vyřešit. (Pumiiix)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Morholt 

všechny recenze uživatele

No musí se přiznat, že poinata mě trochu překvapila, protože jsem čekal úplně něco jiného, ale to společně s celkem slušným výkonem hlavního představitele, jsou jedinými pozitivy. Neupírám tomu dvě, tři povedené scény, ale víceméně 80% stopáže se odněku někam běhá a za bukem se občas něco mihne. 30% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Velmi silný horor ze Španělské produkce, který sice není moc známý, ale o to je lepší. Hodně se mi líbilo, jak se film vyvíjel a postupně měnil, takže člověk si nikdy pořádně nemohl být jistý v čem je pointa filmu. Herecké výkony bych ohodnotil též vysoko. Celá koncepce filmu a chování postav měla hlavu a patu, takže kýčů je zde opravdu minimum. Ale co je to nejpodstatnější u všech hororů??? Odpovědět si na otázku: Bál jsem se nebo spíš nudil? A já musím uznat, že tady jsem se místama fakt bál a to jsem už hodně ošlehaný hororový fanda. Pro mě tedy celkově velké překvapení, hororová chuťovka a vlastně nevidím důvod proč tomuto hororu snižovat hodnocení - prostě 5 hvězdiček. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

So spanielskymi hororovymi filmami este nie som dobre zoznameny : u mna to zacalo rokom 2007 tusim a Balaguerovym REC. Tento horor pokracuje vo vychodenych slapajach upirskych : chlapcovi zacne vadit Slnko, rastu podivne zuby ..... Slusne, strasidelna atmosfera sa konala, ale stale len taky lepsi priemer. 66 % ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Horory ze Španělské kuchyně jsou u mě už nějakou dobu, co se žánru týče, nejvyhledávanější.. Ale tohle ? Děravý scénář, vyloženě nezáživní herci.. Prostě bez atmosféry. Eskalofrío je zatím jediné a tudíž největší zklamání z již zmíněného Španělska - 20% za pár světlých momentů. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příliš nejednotné, řekl bych. Díky varování zdejšího kolegy jsem si předem o snímku nezjišťoval zhola nic a jen díky tomu jsem se alespoň v první moment dokázal radovat. Chvění se totiž v prvé řadě tváří jako velmi povedené drama s drobet mysteriózní detektivní zápletkou, jenže směrem ke konci se bohužel neustále odklání z trasy směrem k laciné frašce. V první moment to opravdu funguje. Hned první scéna přímo nutí diváka přemýšlet o tom, zda je hlavní postava psychicky vyrovnaný jedinec nebo zda váhá o své vlastní identitě. Toto téma je ještě posíleno po přecestování od opuštěné vesnice s nepříliš sympatickým obyvatelstem. Santi je napadán xenofóbním okolím, které jeho nemoc považuje za příznak zla, které do vesnice přišlo. Jenže jak jsem v průběhu naznačil, směřování už tak zábavné není. Jsem zklamán, z toho, že je Chvění hororem. Nutno poznamenat že nefunkčním. Odklon od dramatické roviny příběhu je hrbolatý a nepůsobí přirozeně. Okolí se stane nepotřebným a příběh se stáčí pouze k malé skupince lidí, mezi nimiž dojde k vyřešení záhady. Detektivní vyšetřování je ještě slabší než zbytek snímku. Nejedná se o postupné spojování mozaiky, ale klasické objevování stop z ničeho. Závěrečná lesní honička působí spíše směšně a závěr poztrádající logiku na tom není o moc lépe. Dětský pořád pro českou televizi na sobotní ráno. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama