Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santi má problémy - nedokáže se pohybovat na volném slunečním světle, začínají mu růst podivně zuby a čím dál více se rozšiřuje jeho nemoc. Spolu s jeho matkou na jeho přání tedy odjedou tam, kde by se jeho problémy měly vyřešit, do míst kde slunce nesvítí. V novém domě a hlavně jeho okolí se ovšem začnou dít podivné věci, se kterými je navíc Santi spojován. Pokud nechce čelit obvinění, bude muset věci vyřešit. (Pumiiix)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

lestyna 

všechny recenze uživatele

Byla jsem zklamaná,těšila jsem se na dobrý Španělský horor,jenže v tomhle případě se jim nepodařilo dotáhnout na něco víc,než obyčejný průměr.Příběh je obstojný,avšak chyběla mi atmosféra.Hlavní herec se snažil hrát co nejvěrohodněji a i bych řekla,že se mu to docela dařilo.Zato detektiv mi nebyl ani v nejmenším sympatický.Hold jsem neměla očekávat víc než mi mohl film nabídnout. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mé slabosti pro evropský horor, zejména pak ten španělský, nemůžu jinak, než hodnotit kladně a dát za čtyři. Eskalofrío mě nezklamalo, potěšilo, nahnalo husí kůži a několikrát docela slušně vylekalo. Námět je originální, stejně tak přerod z hororu na thriller v druhé polovině filmu, místama je sice vývoj postav docela předvídatelný, ale ty čtyři hvězdy jsou zcela zasloužený. Závěrem, kdo se bojí nesmí do lesa a kdo se nebojí, dělá chybu, protože buď se chytne do pytlacké pastičky (v lepším případě) nebo bude pokousán dívenkou z divokých vajec, která řádí jak urvanej vagón. AR: 1,85:1 - Spherical ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se mi španělský horory docela líbí a tak jsem si řek, že to zkusim i s tímhle. Byla to chyba. Film neni sice vyloženě špatnej, ale demence ho doprovází v každym sebemenšim momentu. V polovině začnete cosi tušit a rádoby šokující konec vás už nijak nepřekvapí. To všechno je doladěný debilní bezatmosferickou hudbou, která kdyby tam nebyla, tak má film atmosféru možná i větší. Za zmínku stojí snad jen kamera a né zas tak špatná režie. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Velmi silný horor ze Španělské produkce, který sice není moc známý, ale o to je lepší. Hodně se mi líbilo, jak se film vyvíjel a postupně měnil, takže člověk si nikdy pořádně nemohl být jistý v čem je pointa filmu. Herecké výkony bych ohodnotil též vysoko. Celá koncepce filmu a chování postav měla hlavu a patu, takže kýčů je zde opravdu minimum. Ale co je to nejpodstatnější u všech hororů??? Odpovědět si na otázku: Bál jsem se nebo spíš nudil? A já musím uznat, že tady jsem se místama fakt bál a to jsem už hodně ošlehaný hororový fanda. Pro mě tedy celkově velké překvapení, hororová chuťovka a vlastně nevidím důvod proč tomuto hororu snižovat hodnocení - prostě 5 hvězdiček. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No super, nejpříjemnější hororové překvapení roku. Tenhle film jsem absolutně neměl v hledáčku, netušil jsem o něm vůbec nic, až jsem před pár dny viděl nějakou webovou upoutávku, která mě nalákala na jméno Álvara Augustína - producenta Sirotčince a Faunova labyrintu. Tak jsem si to sehnal a zkouknul a můžu říct, že španělské pojetí hrůzy mě prostě baví - já jim to všechno žeru i s navijákem a opravdu se u toho bojim. Eskalofrío je taková hodně temná detektivka (giallo bych se říct netroufnul, ale trochu se mu to svým stylem blíží), která má dost shodných prvků právě například s Faunovým labyrintem, a zároveň se blíží třeba Argentově Phenomeně. Samotný námět zaujme (zrovna nedávno jsem si říkal, že by se na tohle téma dal udělat pěkný horor), zamrzí snad jen zbytečný závěrečný twist, kvůli němuž výsledný dojem úplně nejsilnější. Mimochodem, nejlepší je první půhodina, kdy divák netuší, s čím má vlastně tu čest, takže pokud můžu poradit - rozhodně se po tom před zhlédnutím nepiďte (a nejlépe ani nesledujte trailer). Objektivně je to tak na 7/10, ale milovnící novodobých španělských hororů (k nimž se řadím) si klidně takové dva bodíky za sympatičnost přičíst můžou. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama