Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santi má problémy - nedokáže se pohybovat na volném slunečním světle, začínají mu růst podivně zuby a čím dál více se rozšiřuje jeho nemoc. Spolu s jeho matkou na jeho přání tedy odjedou tam, kde by se jeho problémy měly vyřešit, do míst kde slunce nesvítí. V novém domě a hlavně jeho okolí se ovšem začnou dít podivné věci, se kterými je navíc Santi spojován. Pokud nechce čelit obvinění, bude muset věci vyřešit. (Pumiiix)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Potenciál to rozhodně mělo... provedení a scénář je však místy tak hrozně naivní a hloupý až běda. Jak tady už někdo zmínil, skoro to opravdu působí jako rodinný "horor". Vzpomínáte na "Bojíte se tmy"? Na Supermaxu? Tak podobným dojmem to na mě působí,... plus více krve. Sympatické bylo, že se do hodiny a půl podařilo nacpat opravdu hodně... škoda, že většina ale stála za houby. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Kdybych nedávno neviděla bratříčka tohohle povedeného horůrku Rec (podobnost rozuzlení zápletky je nepopiratelná), dala bych plný počet. Bohužel, ač je tento filmík tolik odlišný od hororových výtvorů, které nám poslední dobou servíruje Hollywood a atmosférou přímo překapává, proti Rec je to stále jen chudý příbuzný, a ještě k tomu mladší. Přesto je Shiver o mnoho stupňů výše, i co se týče originality, oproti těm teen slátaninám, kterým jsme v poslední době neustále vystavováni. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já vám fakt nevím. Je pro ten film dobře, že mi to přišlo jako povedená komedie? Že mě často nutil ke smíchu? Ta hornatá a kopcovitá příroda je hodně fajn. Postava mámy je výborná. Dobře napsaná, dobře odehraná, hezky vypadající. Dokud nebylo vidět TO, bylo to fajn. Sice jsem si říkal, že jsem se díky zápletce a celkovém pojetí vyprávění v čase přesunul někam do půlky osmdesátých let (někam do atmosféry Silver Bullet nebo trošku vyspělejší Gate), ale bylo to fajn. Než ukázali TO a já začal pochybovat, jestli koukám na horror nebo na komedii. Ono ne že by to jako komedie bylo nějak špatné. Stejně tak po technické stránce to taky není špatné, natočené to je docela dobře. Ten závěr to trochu zlepšuje, ale i tak mám z toho hodně rozporuplné pocity. 2,5* ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Nemohu zapřít celkem zajímavou myšlenku děje, leč ne moc dobře zpracovanou... Nemohu také zapřít celkem dobře zahranou roli Santiho... Též nemohu zapřít hezkou přírodu... Nicméně celkový dojem jaksi působí při nejmenším divně... Na horor to nebylo hororové a thrilleru to též moc nepobralo... Bylo to jakési drama s malou divokou holčičkou a krvavými scénami... Nemastné, neslané... Nějaké budovaní atmosféry film postrádal... Začátek, konec a to mezi tím bylo víceméně ve stejném rytmu a spíš než "co se stane" jsem si říkal... Ani nevím co... Neurazilo ani nějak nenadchlo... Bohužel jsem čekal o hodně víc... ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

To, co tvůrci "naslibovali" v první půli se jim v druhé rozpadlo jako domek z karet. Škoda... ale co už, chápu ( ač nerad ) precedens sázet na momentální jistoty a Ortiz se s tím dortem z pohádky o pejskovi a kočičce víceméně popasoval se ctí. Průběh druhé půli filmu fanouška spíše zamrzí, než aby pokazil celkový dojem. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama