Lucy Hillová je ambiciózní a podnikavá manažerka žijící v Miami. Miluje své boty, miluje svá auta a miluje kariérní postup. Když dostane nabídku na jeden krátkodobý úkol – neznámo kde – aby restrukturovala výrobní továrnu, skočí po této možnosti s vědomím, že má jasné povýšení na dosah ruky. Co však začíná jako jednoduchá práce, se brzy stává zkušeností, která jí zcela změní život. Lucy postupně odhaluje hlubší smysl svého života a co víc, také muže svých snů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Trailer

LencaN

Taaaaak okoukané a milionkrát zpracované v různých podobách. Arogantní manažerka z Miami si vezme za úkol provést v maloměstské továrně velké změny a propouštění, jenže se nakonec ukáže, že není zase tak bezcitná a k té díře, ve které uvízla si nakonec najde vztah. Každý si umí domyslet, že i díky chlapovi. Zaměstnanci továrny i odborový předák Harry Connick byli dobří. Ale Renée na takové role už prostě nemá (zlatá Bridget). Jednoznačně mi lezla na nervy, ne tím, jakou měšťačku z ní vytvořili, ale prostě celkově jak působila nesympaticky. Stále se snaží tvářit jako diblík, ale věk už na to nemá a spíš ve mně evokuje, že prodělala nějakou nemoc, protože je neskutečně vyzáblá. Botky měla vždy supr trupr, ale ty její tyčky v nich už vypadaly trochu nehezky. Jedině, kdy mě opravdu rozesmála, bylo na střílení vran a následné rozepínání kombinézy. Díky téhle scénce dávám hvězdu nahoru, jinak by Holka z města dostala jen 1*. ()

Rosaviva

No.. ano, je to předvídatelné, plné klišé, každý ví jak to nakonec dopadne... NO A CO?! Důležité je, jestli ten film dokáže pobavit, aspoň trochu zaujmout a hlavně nenudit. Všechno tohle ten film splnuje, nic víc jsem od něj nečekala. Nezklamal.. 3* Konec byl opět příšernej happy end.. A Renée Zellweger vypadá příšerně. ()

moviesfan

Jakou já mám slabost na Renée a její krásný úsměv. Těšil jsem se na nový počin této sympatické herečky, který mě nezklamal. Možná nebudu příliš objektivní, ale film servíruje plno zábavných momentů, kterých je opravdu hodně. Nejsou to momenty, kdy se už nuceně usmíváte, ale usmíváte se, protože jsou opravdu vtipné. Po celý film jsem se usmíval a smál, jelikož Renée je sympaťačka, která při nějaké té humorné scéně působí věrohodně. Děj filmu je klasický, neoplývá originalitou, ale určitě neurazí. Filmu se vyhnuly všelijaké trapné scénky, které se objevují v jiných romantických komedií. Příjemný a milý film. ()

Shelma

Ač komedie vysloveně nevyhledávám, tak pro romantické komedie s Renée Zellweger mám slabost. A zatím mě tato herečka nikdy nezklamala. Holku z města jsem viděla víc než jednou a vím přesně, ve kterých pasážích se budu znovu od srdce smát, což umí, věřte mi, málokterý film nebo herec, alespoň v mém případě. Takže, kdo nečeká režisérskou operu, kamerový orchestr a scénáristický zázrak, ale příjemnou, lidsky úsměvnou zábavu s příjemným pocitem na konci filmu, ten si určitě přijde na své. Nejlepší je, si tento filmek pustit v čase vánoc :) ()

Mara12

Nepovedená variace na Baby Boom z roku 87, akorát bez dětí. Film o tom, jak si kariéristka z velkoměsta musí zvykat na venkov a boty na deseticentimetrovém podpatku vymění s velkým sebezapřením za sněhule. Nevím, jestli byl kameraman fetišista, ale ty (neobvykle) časté záběry na nohy Renée, byly krajně podezřelé :) ()

• I když pro "zimní" část natáčení měla Renné kaskadérku, všechny scény točila osobně. (Kamkon)
  • Film se natáčel v kanadském Winnipegu při -47 stupních Celsia (Kamkon)
  • Hlavní představitelce díky zimě zkameněly řasy a mužským protěškům mrzly vousy. (Kamkon)