Reklama

Reklama

Nic než pravda

(pořad)
  • Slovensko Nič len pravda
Soutěžní / Talk-show
Česko, 2008, 50 min

Režie:

Petr Burian

Účinkují:

Petr Šiška (moderátor), Diana Kobzanová

Nová česká soutěžní hra s odměnou velkých peněz, moderována Petrem Šiškou. Soutěžící musí pravdivě odpovědět na 21 otázek, aby dostal největší výhru 5 miliónů korun (rozbris)

Recenze (175)

esopesokeso

všechny recenze uživatele

Zaujímavé.Človek si ide zarobiť prachy a riskuje svoje renomé, lebo ide do toho s tým, že musí vravieť len pravdu, ináč o všetke prachy príde.Detektor lži je sviňa.Žena príde do štúdia, prizná sa, že si nemyslí, že sú jej rodičia na ňu hrdý, potom sa prizná, že v čase ked sa vydávala za svojho muža bola zamilovaného do iného, neskôr aj prizná, ked sa jej exmilý objaví v štúdiu, že si mala zobrať jeho...a takto to ide dalej, zaklamať nemôže, ak nechce prísť o prachy a prizná pred svetom v priamom prenose, že bola mužovi neverná, a nakoniec, ked sa jej spýtaju na otázku, či je dobrý človek, tak odpovedá, že áno...a detektor lži zaspieva, že klame a ide domov s holou riťou a s rozpadnutým životom...Ale tá česká verzia s tým holohlavým moderátorom, tak to je ako u KGB.Chlapík prizná, že je sú mu rómovia proti srsti.Dalšia otázka znie, či je rasista.Samozrejme, že potom musí povedať, že áno, aj ked priznal, že proti šikmookým, či afričanom nič nemá...chlapík úspešne odpovedá, publikum zatliesa a ten holohlavý moderator sa otočí na publikum s prekvapeným ostrým výrazom: "A prečo tlieskate??Ved to je smutné, to je hanebné..." Toto sa ani nedá zhodnotiť, prepáčte, ale tomu moderátorovi by som teraz takú riadnu prijebal... kokot! ()

RigorMortis odpad!

všechny recenze uživatele

Pri tom odpade, ktorý nám dnes servírujú naše TV stanice, som už videl kdečo, no toto je vrcholne odporné. Zásahy do súkromia a zákerné otázky od nechutného moderátora a súťažiaci, ktorý je schopný obetovať kvôli výhre takmer čokoľvek aj za cenu zničených vzťahov a nenávisti. Nie som moralfag, no toho šialenca, ktorého napadlo vytvoriť tento formát, by som dal vykastrovať a postavil v -20 v trenírkach do mrazu - a moderátora vedľa neho. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Český ekvivalent pořadu THE MOMENT OF TRUTH není pouhou kopii, naopak, je to jeho tvrdším bratříčkem, protože my češi jsme svině a chceme vidět cizí neštěstí, proto zjištujeme věci takové, jaké tam padají a ta prodějná děvka, pan Šiška, přilívá olej do ohně svými konzervativními názory, za které je placen. ()

Ziggy Zagg odpad!

všechny recenze uživatele

Tento druh "zábavy", zdá se mi poněkud zvrácený ... Nejasně kladené otázky formulované tak, aby se na ně dalo rozdílně odpovědět v minulém a současném čase. Nesympatický moderátor. Oběti coby soutěžící, jsou něčím v životě poznamenány, ale spíš to jsou úplní kreténi. A živit se na nich ... děkuji nechci. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

U pořadů tohoto typu je složité je hodnotit. Do křesla si pozvete člověka z lidu, o kterém už předem víte, že má nějaký škraloup nebo trauma z minulosti (proto taky soutěžícím pokládají tak sto otázek ještě před natáčením, aby přizvaný psycholog poznal, na jaký škraloupek se mají ve studiu zaměřit). Začnete s jednoduchými otázkama (ukradl jste někdy něco v obchodě?), čímž docílíte toho, že si diváci k soutěžícímu vytvoří nějaký vztah. A pak vytáhnete ten škraloup a protože už předem víte, jaké odpovědi jsou pravdivé a jaké ne, soutěžícího necháte se emocionálně odhalit a odejít s prázdnou. Občas mu i můžete zničit manželství nebo rodinné vztahy. Ano, pro diváky je to zábava, dívat se na cizí neštěstí. Ukazuje to na nehezké lidské vlastnosti. A u soutěžících to ukazuje, co všechno jsou lidé ochotni prodat za vidinu peněžní výhry (svojí čest, dobré jméno, hrdnost, manželství, partnera či partnerku...). Nic než pravda (The Moment of Truth) je z určitého úhlu pohledu televizní žumpa, ale nedá se jí upřít to, že diváky zvrhle pobaví (proto dávám dvě hvězdy). Smutné je, že zase o kousek posunul hranice směrem vkusu směrem dolů. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • V Kolumbii, která je kolébkou tohoto pořadu, byla prý soutěž zrušena poté, co zdejší moderátor položil soutěžící tuto finální otázku: "Zaplatila jste vrahovi, který zabil vašeho muže?" Žena odpověděla ANO a polygraf tuto odpověď vyhodnotil jako pravdivou. (Lukaaasek)
  • Soutěž NIC NEŽ PRAVDA nemá své kořeny ve Spojených státech, jak se mnozí mylně domnívají. Skutečnou zemí původu je Kolumbie, kde se pořad poprvé objevil pod názvem NADA MÁS QUE LA VERDAD. (Lukaaasek)
  • Pořad NIC NEŽ PRAVDA se s drobnými obměnami rozšířil již do 43 zemí světa. Jejich přehled a popis některých zahraničních verzí naleznete ZDE (anglický text). (Lukaaasek)

Reklama

Reklama