Reklama

Reklama

Profesor George Falconer (Colin Firth) je vyschlou řekou. Po smrti svého dlouholetého partnera (Matthew Goode) nemůže přijít životu na chuť. Nezvedá telefony, zůstává v kontaktu pouze s jedinou kamarádkou (Julianne Moore) a svět se pro něj stal jen nepříjemnou rutinou. Každý den začíná s jedním cílem: nějak jej protrpět do dalšího. Dnešní den ale bude jiný. Všechno to skončí a nebo znovu ucítí smysl a chuť do života. Single Man režiséra Toma Forda, původně módního návrháře stojícím za oživením značek Gucci a Yves Saint Laurent, je příběhem o lásce a osamění, zdánlivě bezejmenných okamžicích a záblescích smyslu života. Filmově nádherné zpracování „padne“ jako na míru šitý oblek. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (551)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film z technického hľadiska spĺňa i tie najprísnejšie požiadavky. Forma je dokonalá, hudba úžasná, je tu niekoľko naozaj zaujímavých momentov, navyše výkony hercov sú bezchybné. Tak čo mi chýbalo? Pútavejší príbeh, zdalo sa mi to akési plytké. Navyše v "gay" filmoch sa necítim práve doma a ak už dám takému filmu šancu, chcem vidieť niečo ako Skrotená hora. Nakoniec som nebol ani sklamaný ani nadšený, ale chápem tie vyššie hodnotenia. Z filmárskeho hľadiska to kvalitné naozaj je, no ja som čakal niečo iné. 60%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mačká vrcholně estetické aranžmá hrdlo obsahu, nebo slouží jako přirozené prostředí pro vnitřní prázdnotu a osamělost? Doteď si nejsem jist, ale že strach je nástrojem manipulace, včetně té, co provádíme sami na sobě, to je neoddiskutovatelné. Otázkou zůstává, jestli by zvládl Ford to samé s údržbářem ze slévárny, který je niterně trhán ztrátou milence a ve specifický den svého života blíže pozná mladého prodavače lahůdek z Kauflandu. Jenže, koho by zajímal obstarožní teplouš, když může mít stárnoucího gaye.. Vyprahlý Colin Firth famózní v každém svém decentním gestu.. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Moje tolerance vůči estetice šedesátek má svou hranici a ta byla zase jednou výrazně ohrožena. Co na tom, že Firth je dokonalost sama a Julianne dokáže přesvědčivě splynout se všemi epochami historie...? Smyslné obrazy bývalého módního návrháře oscilující mezi pop artovými plátny a dusivou sexuální frustrací tehdejší generace, sice mají cosi do sebe, ale v tomto případě by méně mohlo být více. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Single mana jsem viděla už před nějakou tou dobou, ale rozhodla jsem se ho ohodnotit až po půl roku, kdy se mi rozleží v hlavě........Ok, I'm just kiddin', zas tak dobrý nebyl :D Hodně citlivý film, kde Colin zase exceluje, spolu s Nicholasem, aneb Tonym ze Skins. Bohužel nebyl zas tak dobře natočen, aby mě ta citlivost rozbrečela nebo donutila podívat se na to znovu.. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co je pouhý jeden den v lidském životě? Na tuto otázku se snaží odpovědět tento film, respektive tento film nabízí jen jednu odpověď z mnoha variant odpovědí. A není to příliš lehké podívání, naopak film je vůči divákovi poměrně náročný a vyžaduje po divákovi nejen jeho plnou pozornost, ale zároveň i určitou dávku trpělivosti a sebeovládání. Je totiž velmi snadné film kdykoliv vypnout, protože nejsem jako divák zvědavý na to, jak je hlavní hrdina zabírán různými úhly kamer, protože mě nebaví, jak se celý příběh vleče, nebo prostě proto, že mě to nudí. Já se během filmu nudil několikrát a uznávám, že občas si mohl režisér odpustit ty zdlouhavé záběry, kdy se toho ve filmu příliš neděje. Ale ve výsledku jsem s filmem jako takovým velmi spokojený. Jasně, někdo může říct, že je to film o jednom homosexuálovi, který není dost chlap na to, aby se dokázal poprat s tím, že jeho životní partner zemřel, a tak se chce odprásknout. Ale kdo chce v tom filmu vidět něco víc, jako například já, ten to tam skutečně uvidí. Toto existenciální drama je plné smutku, bolesti, ale taky naděje, a o tom přece život je. Za ztvárnění hlavní role je nutno smeknout pomyslný klobouk před vynikajícím Colinem Firthem, ale potěšil také Nicholas Hoult, jehož herectví se mi začíná líbit stále víc a víc. Znovu bych asi film vidět nechtěl, ale ve výsledku to pro mě byl neobyčejný filmový zážitek, který je nutno patřičně ocenit, proto uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Režisérský debut Toma Forda, který financoval celý film sám. (Stanislaus)
  • Colin Firth je jediný britský herec ve filmu, který hraje britskou postavu (George). Jeho amerického partnera Jima a studenta Kennyho ztvárnili britští herci Matthew Goode a Nicolas Hoult, zatímco jeho britskou kamarádku Charley si zahrála americká herečka Julianne Moore. (Martinibaby)
  • Pes India, kterého Georgie hladí v autě, patří Tomu Fordovi. (HellFire)

Reklama

Reklama