Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (338)

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Skvělý soutěžní pořad, dokonce nejlepší v celé širé ČR! Je neuvěřitelné, že se soutěž, ve které klade kultivovaný a sympatický moderátor smysluplné otázky vzdělaným (až na malé výjimky) soutěžícím (ne slávy chtivým retardům), vysílá tak dlouho. Je fantastické, že se v naší kotlině někdo dívá na soutěž, kde je druhou cenou naučná literatura a první cenou možnost vydělat si pár šupů na bankomatu (sem tam to červené políčko někdo trefí). Dalším kladem je to, že výhry lze dosáhnout dvěma způsoby: 1) odpovídat na otázky a strategicky spojit všechny strany pyramidy, nebo 2) počkat na vypršení časového limitu a pak si to jednoduše vymačkat. Ne, vážně - doufám, že bude tato kultovní soutěž mít vždy místečko v programu ČT. Samozřejmě to nesleduju pravidelně, ale když to náhodou občas chytím, rád se podívám a něco nového dozvím. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších soutěží, které kdy vznikly v hlavách (brněnských) televizních špiček, alespoň podle mě. Člověk se u toho může bavit (třeba když je tam nějaký méně chytrý nebo trošku divný soutěžící), může fandit (svému oblíbenci), zkoušet sám odpovídat nebo třeba se jen tak dívat. Zbořil nám to sice tak trochu kazí svým břitkým humorem, ale jinak jde o pořad, na který jsem se vždycky díval rád a nejenom v době, když tam zrovna nic lepšího nebylo! Až teda na ty ceny, ty jsou občas trochu... slabší. ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tahle soutěž nikdy nebyla nic extra, ale je na ní něco, co mě nutí se k ní vracet. Člověk si tak nějak hodně pasivně rozšiřuje obzory. Je pravda, že moderátorská dvojice se perfektně hodí do panoptika České Televize a jejich humor bývá křečovitý. Soutěžící bojující o stokoruny nejsou většinou moc věkově rozmanití, ale to k diváckému zážitku ani tak nepatří. Jelikož jsem nikdy nebyl fanda fotbalu, AZ-kvíz mi sledování zápasu a prostor pro emotivní rady, jak to hrát, dobře supluje. A tuhle znáte? http://www.youtube.com/watch?v=_tmS_KLHIc8 ()

Bollek 

všechny recenze uživatele

Poměrně starý pořad, který stále funguje a jsem za to rád. Dokud na to lidi baví koukat, tak to budou vysílat, a mě to zatím baví. Vždycky si s babičkou sedneme a soutěžíme na body, kdo z nás první správně odpoví. Babička vždycky vyhraje. A pořád jí vyhrožuju, že jí do té soutěže jednou příhlásím, ale ona stále nechce. Nedávno jsem hrál i stojní hru a taky mě moc bavila. Ta kombinace logického myšlení a paměti je skvělá. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Svět filmu pomalu zahlcuje 3D na úkor 2D, Česká televize nahradila 3D Pyramidu (co se votáčí!) za 2D pyramidu z písmen a čísel (co se ani trochu nehejbá!). Mezi podmínky, které musí soutěžící splnit, přibyl požadavek alespoň částečné lobotomie a tramtadadá, mámen novou soutěž. Hlavně hodně barevnou, to lidí přitahuje. A ke všemu se nám Evička vdala :(. Vratťe mi Pyramidu! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama