Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (338)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Tento pořead je jeden z mála který chci okomentovat - za prví 4 hvězdy jenom mezi soutěžními pořady to snad chápe každý... Jde mi o to, že tento pořad chápe svůj účel - nebá potřebu se měnit a modernizovat. Umožňuje lidem kteří mají obsáhlejší znalosti přivydělat si pár drobáků. Není to o náhodě a rychlost, ale o znalostech. Rád se na takovíto pořad pokoukám - oproti jiným soutěžním pořadům kde místo v chytrosi se mnohdy soutěží v trapnosti a blbosti. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl na VŠ a nechtělo se mi do školy, povaloval jsem se a koukal na pořady, jako byl tenhle. Má to svoje kouzlo. Většinu soutěžících tvořili freakové, zábavní už svým zjevem a pak byly super ceny pro vítěze, které jen málokdy alespoň vykompenzovaly cestu vlakem do Brna a zameškaný den v práci.... ()

Reklama

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrá súťaž, ktorú príležitostne sledujem niekoľko rokov, v poslednej dobe takmer zásadne o poldruhej v noci. Niektoré otázky sú tam tak ľahké, že by ich uhádol aj nevyvinutý adolescent, ale bývajú tam aj také otázky, o ktorých by som nemal šajnu. Pamätám si, už dávnejšie, som sa dobre pobavil na bankomate, políčka so sumami boli rozložené asi takto: 2000, 5000, 100, 5000, 1000, a ako sa bežec pohyboval po tej šachovnici tak súťažiaci buchol po tlačítku jeeeeeeeb, no a či netrafil rovno tú stovku? Tomu hovorím šťastie :D ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Soutěž je příliš těžká, není pro každého. No, uznejte sami. A) trnitý keř, B) viditelný elektrický výboj v troposféře C) opak startovníků, D) krajina za horizontem, E) grafická značka štítu rodu, F) ostrovní stát v Tichém oceánu, G) ukazatele slunečních hodin, H) vyrobeno z luštěnin, CH) když k nám běží a nikdo ho nedoprovází, I) posvátný pták v náboženství starých Egypťanů J) okrasná rostlina řádu hluchavkotvaré K) vydává zvuky krkavce, L) malý žebrovitý útvar na spodní straně klobouků hub, M) vykonává loučení rukou, N) sociální uskupenství obyvatelů Země, O) biblické zvolání, P) zaměstnanci závodu na zpracování buničiny, R) malý čert, S) nástroj ke štípání (dřeva), T) dehet, U) první kapela Vladimíra Mišíka, V) slavnost sklizně vinné révy, W) železniční vůz plný dřeva, X) Speusipposův nástupce, Z) tvoje manželka. Na požádání přiložím správné odpovědi :-) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jedna z posledních televizních soutěží, která se na obrazovkách udržela a stále jí můžeme sledovat. Myslím, že si i celkem drží svojí úroveň - až na těch pár exotů, co tam kolikrát přijde :D Ale stresovat se tam nad těma pitomejma políčkama, "těžce" si svýma vědomostma vybojovat postup k bankomatu, a pak si vyklikat 500,500,100, tak to bych si asi hodil mašli! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)
  • Aleš Zbořil v pořadu ROZHOVORista (od r. 2018) prozradil, že AZ-kvíz točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. Po deseti epizodách se střídají s Evou Machourkovou, která AZ-kvíz taktéž točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. (TomasSlach)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno