Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (338)

ivishka 

všechny recenze uživatele

No moderátorskou stránku věci hlavně co se týče úvodu a závěru pořadu nehodlám vůbec komentovat,protože čeští producenti zjevně neviděli pořádné moderátorské eso a pokud ano tak jen z rychlíku.Typické staré křížovkářské otázky,které když je někdo v televizi neví tak se komediálně plácnu do hlavy a vychrlím ze sebe proud urážek,kterými povětšinou častuji soutěžící za jejich tupost - tím ovšem neříkám jak moc jsem chytrá a že bych to zvládla lépe, ale jen jsem velice škodolibá.Poslední kapkou na závěr je vždy bankomat, který by mohli přejmenovat ja bankromat,protože ten kdo se strefuje se chudák vždycky strefí někam na stovku nebo co, tudíž to dostane asi po zdanění na ruku a třeba ze tří tisíc mu zbyde tak jeden a půl a to má akorát tak na cestu z ČT zpět domů :-D .. ()

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Holt mám slabost pro takovéhle vědomostní soutěže takže i přes nedostatky, které v AZetku jsou, dávám 3*. Jak už bylo zmíněno, je to trochu suché a bez šťávy, chybí tomu nadšení, trochu života. Soutěžící mi přijdou trochu jako na popravě, kde si před jistou smrtí ještě musí zahrát vědomostní kvíz. Ty ceny, co si budeme povídat, taky většinu neoslní. Netvrdím, že kniha je špatná výhra, ovšem vybrat si mezi atlasem hub a hinduištinou pro začátečníky .... ()

Reklama

Bollek 

všechny recenze uživatele

Poměrně starý pořad, který stále funguje a jsem za to rád. Dokud na to lidi baví koukat, tak to budou vysílat, a mě to zatím baví. Vždycky si s babičkou sedneme a soutěžíme na body, kdo z nás první správně odpoví. Babička vždycky vyhraje. A pořád jí vyhrožuju, že jí do té soutěže jednou příhlásím, ale ona stále nechce. Nedávno jsem hrál i stojní hru a taky mě moc bavila. Ta kombinace logického myšlení a paměti je skvělá. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Soutěž je příliš těžká, není pro každého. No, uznejte sami. A) trnitý keř, B) viditelný elektrický výboj v troposféře C) opak startovníků, D) krajina za horizontem, E) grafická značka štítu rodu, F) ostrovní stát v Tichém oceánu, G) ukazatele slunečních hodin, H) vyrobeno z luštěnin, CH) když k nám běží a nikdo ho nedoprovází, I) posvátný pták v náboženství starých Egypťanů J) okrasná rostlina řádu hluchavkotvaré K) vydává zvuky krkavce, L) malý žebrovitý útvar na spodní straně klobouků hub, M) vykonává loučení rukou, N) sociální uskupenství obyvatelů Země, O) biblické zvolání, P) zaměstnanci závodu na zpracování buničiny, R) malý čert, S) nástroj ke štípání (dřeva), T) dehet, U) první kapela Vladimíra Mišíka, V) slavnost sklizně vinné révy, W) železniční vůz plný dřeva, X) Speusipposův nástupce, Z) tvoje manželka. Na požádání přiložím správné odpovědi :-) ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Občas to máme puštěný, jako kulisu v práci, když na konci pracovní doby vyplňujeme papíry. No a protože jsou chlapi ješitní od přírody tak se překřičujem jakáže je ta správná odpověď. A se správnou odpovědí lítaj i nekompromisní přívlastky ke kolegům. Jen velmi zřídka je ticho. Zajímalo by mě, jak to ta moderátorka dělá, už to běží pomalu 20x let a ona je pořád kočka. My ostatní jsme mezitím ztloustli a zplešatěli a fůbec zfotrovatěli.... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Soutěžící, který postoupí do 5 dílů po sobě, získává prémii v podobě trička s logem pořadu. (SONY_)
  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)
  • Aleš Zbořil v pořadu ROZHOVORista (od r. 2018) prozradil, že AZ-kvíz točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. Po deseti epizodách se střídají s Evou Machourkovou, která AZ-kvíz taktéž točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. (TomasSlach)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno