Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (338)

Easykk 

všechny recenze uživatele

Aneb soutěž, kde Vás po infarktové výhře v řádu několika sto až tisícikorun, pozná každá babka ve vlaku a budete pro ni národní hrdina. A to nedejbože když trefíte bonus a Aleš s neskrývaným nadšením zvolá na celé studio: Ale to je pěkné, vyhrál jste krásných 5500,- Kč a od příště (aby nás to nezruinovalo) začínáme opět na krásném pětitisícovém bonusu za kterým se sem nevyplatí ani jezdit :) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem na tom visel dennodenně, dneska je to příjemné zpestření. Tak jako tak se ale jedná o bezvadnou vědomostní soutěž, kde se člověk ledacos dozví. Bylo super sledovat s postupujícími lety vzestup vlastních mentálních schopností, kdy jsem kolem tak sedmnáctého roku začal teoreticky vyhrávat. V reálu bych ale asi stejně dostal na prdel. 80% ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Už klasická televizní soutěž si stále udržuje svůj standart. Otázky stále dobré, moderátoři pořád stejně kvalitní, ceny stále málo motivující (možná největší vada) a soutěžící někdy na vynikající znalostní úrovní a jindy krapet vědomostně méně zdatní. Já jako milovník vědomostních soutěží si toho pořadu opravdu vážím a pokaždé když mám čas se na něho rád podívám. 75% ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Aleš a Evička jsou fajn moderátoři, a tento pořad není sice příliš zábavný, ale je poměrně pohodový, přínosný, a také si vyzkoušíte od obrazovek, jak na tom jste s vědomostmi. Zapojení strategie je taky fajn, pořadu bych dal za doby, kdy jsem ho sledoval 4*, ale nemůžu kvůli některým odlišnostem v pravidlech před (o náhradní pole se losovalo??) a po (časové omezení jednoho kola) období největšího zenitu. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Svět filmu pomalu zahlcuje 3D na úkor 2D, Česká televize nahradila 3D Pyramidu (co se votáčí!) za 2D pyramidu z písmen a čísel (co se ani trochu nehejbá!). Mezi podmínky, které musí soutěžící splnit, přibyl požadavek alespoň částečné lobotomie a tramtadadá, mámen novou soutěž. Hlavně hodně barevnou, to lidí přitahuje. A ke všemu se nám Evička vdala :(. Vratťe mi Pyramidu! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Soutěžící, který postoupí do 5 dílů po sobě, získává prémii v podobě trička s logem pořadu. (SONY_)
  • Moderátoři vidí otázky až při vysílání. (M.B)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama