Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (338)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Už klasická televizní soutěž si stále udržuje svůj standart. Otázky stále dobré, moderátoři pořád stejně kvalitní, ceny stále málo motivující (možná největší vada) a soutěžící někdy na vynikající znalostní úrovní a jindy krapet vědomostně méně zdatní. Já jako milovník vědomostních soutěží si toho pořadu opravdu vážím a pokaždé když mám čas se na něho rád podívám. 75% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Za čtvrtstoletí se tahle soutěž takřka nezměnila. Formát je pořád stejný, otázky podobné, moderátoři stejní. Jen občas se to studio změní. A to je fakt neuvěřitelné, že i po tak dlouhé době se tahle soutěž drží. A drží se právem. Je to fajnových 20 minut, kdy si divák vyzkouší, co ví a co ne. [11259. hodnocení, 334. komentář, 61%] ()

Reklama

Easykk 

všechny recenze uživatele

Aneb soutěž, kde Vás po infarktové výhře v řádu několika sto až tisícikorun, pozná každá babka ve vlaku a budete pro ni národní hrdina. A to nedejbože když trefíte bonus a Aleš s neskrývaným nadšením zvolá na celé studio: Ale to je pěkné, vyhrál jste krásných 5500,- Kč a od příště (aby nás to nezruinovalo) začínáme opět na krásném pětitisícovém bonusu za kterým se sem nevyplatí ani jezdit :) ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Rozumět věcem nebo znát nazpamět kdejakou dvojicí? Radši než dopadnout jak Halina Pawlowská, volím to první. Hodnotím účel hry, ne její provedení, procvičit si čas od času bednu není na škodu. _____________ VYBORNE PROVEDENI ______________ 1) Je zobrazeno kolik zbývá času 2) "barvy" se dají jakžtakž rozlišit i na černobílé televizi 3) od pohledu je jasné kdo je na řadě 4) "kroužkem" zobrazené kolik času zbývá na otázku z celk. času viz. http://en.wikipedia.org/wiki/Pie_graph 5) na konci je vysvícené jak vypadá vítězné spojení. Dobrá práce! ______________ SYSTEM ______________ Výhra je poměrně malá, takže lidi nezpychnou a (na encyklopedické znalosti netřeba být příliš hrdý viz. mýtus http://c2.com/cgi/wiki?MappersVsPackers ) CT má na natočení dalšího dílu. _________ DOPORUCENO _________ Seznam různých skládaček http://en.wikipedia.org/wiki/Logic_puzzle . Moudrý týpek Richard Feynman http://www.youtube.com/watch?v=WspwWN2ReV0 . ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Vědomostní soutěže mám rád, ale zrovna tahle mi přijde taková suchá, nezajímavá. Otázky buďto směšně lehké, nebo moc těžké, občas vyloženě debilní. A když už rozdávají jako cenu útěchy knihy, tak bych čekal trochu jinou úroveň, nějakou klasiku světové nebo české literatury, a ne trapný moderní sračky. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Moderátoři vidí otázky až při vysílání. (M.B)
  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama