Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (338)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tak jelikož se z CSFD stává CSFTD (Československá filmová a televizní databáze). AZ-kvíz tu rozhodně nesmí chybět. Tato soutěž byla pro mě dlouhou dobu velkou záhadou a asi i dnes to pořád nějak nechápu, protože neustále přemýšlím, jakou soutěžící volí taktiku při obsazování polí na hrací tabuli, aby došlo k propojení do souvislého řetězce, který spojí tři strany trojúhelníku. chválím vědomostní otázky, protože ty byly velmi pestré a vyžadovaly, aby člověk pro jejich správné zodpovězení měl velké znalosti. Soutěž je také založena na strategii a soutěžící musel být neustále v pozoru, aby ho jeho protivník něčím nepřekvapil. Chválím způsob, jakým je udělané finále, kdy hráč hraje bankomat, ale nelíbí se mi, že může max. vyhrát jen 15 000,-. A v mnoha případech soutěžící vyhraje mnohem nižší částky. Připadá mi to nespravedlivé. Když vezmeme v potaz, jaké překážky musí soutěžící překonat, aby se k vytouženému bankomatu dostal. K moderátorům žádnou výtku nemám. Celkově tuto soutěž hodnotím slabšími 4 hvězdičkami. ()

Bollek 

všechny recenze uživatele

Poměrně starý pořad, který stále funguje a jsem za to rád. Dokud na to lidi baví koukat, tak to budou vysílat, a mě to zatím baví. Vždycky si s babičkou sedneme a soutěžíme na body, kdo z nás první správně odpoví. Babička vždycky vyhraje. A pořád jí vyhrožuju, že jí do té soutěže jednou příhlásím, ale ona stále nechce. Nedávno jsem hrál i stojní hru a taky mě moc bavila. Ta kombinace logického myšlení a paměti je skvělá. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Občas to máme puštěný, jako kulisu v práci, když na konci pracovní doby vyplňujeme papíry. No a protože jsou chlapi ješitní od přírody tak se překřičujem jakáže je ta správná odpověď. A se správnou odpovědí lítaj i nekompromisní přívlastky ke kolegům. Jen velmi zřídka je ticho. Zajímalo by mě, jak to ta moderátorka dělá, už to běží pomalu 20x let a ona je pořád kočka. My ostatní jsme mezitím ztloustli a zplešatěli a fůbec zfotrovatěli.... ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější jsou závěrečné titulky - když člověk vidí jaká spousta lidí spolupracovala na tak bídném, mizerném a low-budget pořadu. Otázky jsou náhodné, od triviálních po nepochopitelně těžké. Člověk vždy něco neví, takže se může zesměšnit a ještě si ho možná bude dobírat moderátor, který / která je očividná mentální mrtvola, co dělá od roku 1997 pořád jednu a tutéž práci = předčítá otázky. Výhra záleží dost na štěstí a odměna je jen symbolická / k smíchu. Nechápu moc dobře, proč tam vůbec lidi chodí. Celý tenhle pořad je snad už jen meme-generátor. Šivánanda Sarasvatí řekl: "Do not store in your brain useless information. Learn to unmind the mind. Unlearn whatever is of no use to you. Then only can you fill your mind with divine thoughts." ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Za čtvrtstoletí se tahle soutěž takřka nezměnila. Formát je pořád stejný, otázky podobné, moderátoři stejní. Jen občas se to studio změní. A to je fakt neuvěřitelné, že i po tak dlouhé době se tahle soutěž drží. A drží se právem. Je to fajnových 20 minut, kdy si divák vyzkouší, co ví a co ne. [11259. hodnocení, 334. komentář, 61%] ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Soutěžící, který postoupí do 5 dílů po sobě, získává prémii v podobě trička s logem pořadu. (SONY_)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama