Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

blitzer 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se po dlouhé době opět koukl na Moravce a... musím jít s hodnocením zase o 1 bod dolů. Tomu pánovi nějak moc narostla křidélka a z jeho pořadu se stává spíš one man show. Myslel jsem, že moderátor (u politických diskusí zvláště) má být nestranný a má klást otázky. Pan Moravec ale občas prezentuje i své nikoli nestranné odpovědi. Navíc se mi tak trochu zajídá celý koncept pořadu - jde do značné míry o laciné píárko pro politické žvanili, které hřeje pocit, že se mohou alespoň jednou týdně ukázat voličům v televizi. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Aj keď, ako Slovák, moc nesledujem politické dianie v Českej republike, stačil som si všimnúť, že Václav Moravec (*26.6.1974) je ako moderátor diskustnej, publicitickej relácie veľký profesionál. Dokáže zmysluplne viesť dialóg s predstaviteľmi politických strán, ktorí prijmú pozvanie do jeho relácie. Je to jeden z mála redaktorov, čo svoju prácu zvláda na skutočne vysokej úrovni. Zopár jemu podobných by sa veru hodilo aj u nás na Slovensku. *** ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu šlo o nejlepší politický debatní pořad u nás. A snad i stále je. Moravec měl vždy schopnost dostat diskuzi tam, kam bylo třeba. Abychom dostali jako diváci alespoň nějakou relevantní informaci. A to je u diskuze s politiky opravdový kumšt. V posledních letech ale pozoruji, že je pro mě pořad stále hůře koukatelný. Stále častěji mě nudí a diskuze jsou o ničem. Přisuzuji to stále horším kvalitám naší politické reprezentace. Holt lze těžko vést rozumový dialog s člověkem, který nemá co říct. Pak už je to jen mlácení prázdné slámy. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Prohlášení Václava Moravce v úvodu, že se nacházíme v jedinečném prostoru pro diskuzi a o jakých tématech se po dnešních otázkách začne mluvit, vzbuzuje dojem, že přijde něco úžasného, co nikde jinde neuvidíte a všichni to začnou řešit. Výsledek ale nic takového nevyvolává. Jde o normální rozhovor, s takovým ráznějším přístupem a občasným skákáním do řeči. Výběr hostů a komunikace s nimi, je v určitých případech na veřejnoprávní Českou televizi, která musí dodržovat kodex vyváženosti trochu aktivistická. Nic to ale nemění na tom, že Moravec je poměrně dobrý moderátor s velkým přehledem. Jen se prostě ocitl v takovém uzavřeném světě začerněných smluv a editoriálních panelů, kde si může dělat co chce. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Týden co týden stojí Václav Moravec po pás ve stoce zvané Česká politická scéna. Zleva tečou smrduté výkaly, zprava tečou páchnoucí splašky a on jako profesionál musí zachovat chladnou hlavu, ctít nestrannost, občas být i vtipný a hlavně se z toho všeho nepozvracet.. Vždycky mě fascinuje, jak na jeho jasně položený dotaz s možností odpovědět jen ANO či NE, následuje vyhýbavá reakce politika, v jejíž mlze by se ztratil i pes z Baskervillu.. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Motto pořadu je „Témata, o kterých se začne mluvit“. (Kmotr76)
  • Stížnosti na pořad několikrát řešila Rada pro televizní a rozhlasové vysílání, Rada České televize či Etický panel České televize. (JoranProvenzano)
  • První půlrok vysílání - od 4. ledna do 27. června 2004 - byl pořad vysílán ve večerních hodinách v neděli a trval jen 42 minut. 4. července byl pořad vysílán poprvé v poledne a vysílací čas se již nezměnil. Změnila se také jeho délka, a to na dvě hodiny. (Zdroj: wikipedia.cz) (Kmotr76)

Reklama

Reklama