Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

Aky 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by takový pořad vůbec měl existovat. Politikové ať dělají svoji politiku, kterou v pořadech tohoto typu ať pak komentují politologové. Nebo novináři. Nebo klauni. Ale aby ambiciózní kariéristé otravovali nedělní odpoledne, kdy by televizní divák měl spíše klimbat u pohádky, je zhůvěřilost. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Televizní politická publicistika se v našem prostředí asi dnes nedá dělat lépe, PhDr. Václav Moravec je profesionál se vším všudy, navíc splňuje všechna základní kriteria, jaká má mluvící televizní hlava mít - má silné charisma, nepopiratelný intelekt a všeobecný přehled podpořený důkladnou přípravou a sběrem dat (vůbec rešerše jsou v Otázkách na neobvykle vysoké úrovni), tolik potřebnou asertivitu a oplývá i neobyčejnou pohotovostí. Přesto se na Otázky Václava Moravce nedá dívat a nelze jim udělit absolutní hodnocení. Důvod je nasnadě - kvalitu pořadu určuje i celkový kontext politické scény v dané zemi a vše kolem politiky se odehrávající - panující blbá nálada a celkový marast naší politické reprezentace diskvalifikuje i tenhle tak profesionálně dělaný pořad. Pane Moravče, jste skvělý profesionál, ale odpusťte, má všechno tohle vůbec smysl? Rýpete se v žumpě... ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Politika a politika, dohady jak mají být. Zpracování ve větší kvalitě, než u podobných pořadů, ale neobdivuji debaty českých politiků. Moderátora Václava Moravce taky moc nemusím. Člověk se těší na nedělní pohádku a než vůbec začne, tak ještě čtvrt hodiny žvaní a pohádka pomalu v nedohlednu. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

TomStall 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, když Václav začínal moderovat tento svůj pořad, jak se musel rvát o každou známou tvář. Z nočního vysílacího času se postupně propracoval až na nejsledovanější politický diskusní pořad v ČR a politické star si dnes dokonce naštvaně dupou, když nedostanou k Václavovi pozvánku. Velký osobní Moravcův úspěch - a to především díky jeho přehledu, pohotovosti, smyslu pro humor a v neposlední řadě tomu, že se nebojí do věcí veřejných pořádně šťourat. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Politiku nesleduji již dlouhou dobu, jsem tak mnohem spokojenější a všem to ze srdce doporučuji. Ale zpět k pořadu. Když jsem politiku ještě sledoval, byl pořad Otázky Václava Moravce jedním z nejlepších. Především díky samotnému Václavu Moravcovi, který je výborným profesionálem s pečlivou přípravou. Vždy se snažil dostal odpověď na své otázky a nenechával politiky uhnout vyhýbavou odpovědí. Bohužel ani tak diskuze občas někdy nestála za nic, ale s tím obsahem (hosté pořadu) by nesvedl nikdo nic. Jsem rád, že se Václav Moravec poslední domu věnuje i aktivitám a diskuzím mimo politiku, na tu je ho totiž škoda. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Dle svého vyjádření Václav Moravec dostává po každé účasti zástupců Komunistické strany Čech a Moravy v pořadu veliké množství dopisů, že je zločinec, protože prý podporuje zločineckou politickou stranu. (JoranProvenzano)
  • Od dubna roku 2005 pořad Václav Moravec nemoderoval, jelikož se rozhodl své působení v něm ukončit. Spekulovalo se, že z důvodu určitého vyčerpání či nespokojenosti s platem. Své rozhodnutí však na počátku srpna stejného roku zvrátil. (JoranProvenzano)
  • Politik David Rath poskytl pár dnů před zatčením v roce 2012 rozhovor pro pořad, přičemž se Rath a Moravec mezi sebou pohádali. Kameramani a režisér pořadu pak na adresu Václava Moravce vtipkovali: „Ty poldy na toho Ratha si taky posílat nemusel.“ (vyfuk)

Reklama

Reklama