Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Václav Moravec je kultivovaný moderátor, který ve svém pořadu umně drží na uzdě znepřátelené politiky, z nichž každý chce dosáhnout absolutní blaho občana jinou cestou. Po zhasnutí kamer se však zanícení rivalové napříč politickým spektrem chytnou kolem ramen, spokojeně si zajdou na panáčka a přitom vymyslí další způsob, kterak oddělit část rozpočtu pro svoje nekonečné potřeby. Za to Moravec pravděpodobně nenese žádnou odpovědnost, ale přesto to vyvolává pochybnosti o smysluplnosti jeho pořadu. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu šlo o nejlepší politický debatní pořad u nás. A snad i stále je. Moravec měl vždy schopnost dostat diskuzi tam, kam bylo třeba. Abychom dostali jako diváci alespoň nějakou relevantní informaci. A to je u diskuze s politiky opravdový kumšt. V posledních letech ale pozoruji, že je pro mě pořad stále hůře koukatelný. Stále častěji mě nudí a diskuze jsou o ničem. Přisuzuji to stále horším kvalitám naší politické reprezentace. Holt lze těžko vést rozumový dialog s člověkem, který nemá co říct. Pak už je to jen mlácení prázdné slámy. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Což o to, formou je to parádní a občas je docela sranda tam vidět dva voly, jak se uráží a skáčou si do řeči. U mě ve školce by takové chování rozhodně neprošlo! Ale politika jde docela slušně mimo mě, takže je to pro mě takové tlachání o ničem, které má jen uklidnit lidi, případně jim dát šanci si zanadávat. 50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Týden co týden stojí Václav Moravec po pás ve stoce zvané Česká politická scéna. Zleva tečou smrduté výkaly, zprava tečou páchnoucí splašky a on jako profesionál musí zachovat chladnou hlavu, ctít nestrannost, občas být i vtipný a hlavně se z toho všeho nepozvracet.. Vždycky mě fascinuje, jak na jeho jasně položený dotaz s možností odpovědět jen ANO či NE, následuje vyhýbavá reakce politika, v jejíž mlze by se ztratil i pes z Baskervillu.. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se po dlouhé době opět koukl na Moravce a... musím jít s hodnocením zase o 1 bod dolů. Tomu pánovi nějak moc narostla křidélka a z jeho pořadu se stává spíš one man show. Myslel jsem, že moderátor (u politických diskusí zvláště) má být nestranný a má klást otázky. Pan Moravec ale občas prezentuje i své nikoli nestranné odpovědi. Navíc se mi tak trochu zajídá celý koncept pořadu - jde do značné míry o laciné píárko pro politické žvanili, které hřeje pocit, že se mohou alespoň jednou týdně ukázat voličům v televizi. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Motto pořadu je „Témata, o kterých se začne mluvit“. (Kmotr76)
  • V souvislosti s moderováním pořadu získal Václav Moravec v letech 2007, 2008, 2009 a 2011 cenu Týtý v kategorii nejoblíbenější osobnost televizní publicistiky a v letech 2008 a 2009 cenu Elsa České filmové a televizní akademie v kategorii nejlepší moderátor. (JoranProvenzano)
  • Politik David Rath poskytl pár dnů před zatčením v roce 2012 rozhovor pro pořad, přičemž se Rath a Moravec mezi sebou pohádali. Kameramani a režisér pořadu pak na adresu Václava Moravce vtipkovali: „Ty poldy na toho Ratha si taky posílat nemusel.“ (vyfuk)

Reklama

Reklama