Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

castor 

všechny recenze uživatele

Clintovi už bylo rovných šedesát, ač na to úplně nevypadal. Vsadil na vážnější tón a možná se tvůrci nechali trochu strhnout projekty o dvou vzájemně se popichujících poldech: ostříleným Clintem a drzým mladíkem z bohatých poměrů Charlie Sheenem. Společně se snaží dopadnout šéfa zlodějského gangu, kdy se dokonce starší z parťáků stane jeho rukojmím. Scénář je každopádně čistě rutinní bez jakékoliv připadné hodnoty. A akce je tu hlavně proto, aby to dostatečně bouchalo, nebo to vypadalo co nejvíc efektně (u záporáků shazujících auta z jedoucího kamionu se zřejmě inspiroval Michael Bay). Zelenáč nicméně propadl a byl to Eastwoodův další z komerčních neúspěchů v řadě, takže bylo na místě, aby sáhl do vlastní kapsy a vytáhl projekt, který roky odpočíval (triumf Nesmiřitelní). Slovní přestřelky obou hrdinů zároveň zdaleka nedosahují popichování poldů ze Smrtonosných zbraní a dalších. Pořád je to ale slušná zábava. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Rookie má parádny nástup, parádnu naháňačku a suchý humor a lá drsný Harry..Potom ako sa Charlie Sheen začne hrať na Johna Ramba je to až do konca jeden veľký kŕč, v ktorom aj hlášky a vlastne všetko vyznieva strojene, umelo a hlavne otravne...na konci som si vydýchol že film skončil...a to asi nie je veľmi pozitívne, však? ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood patří mezi moje nejoblíbenější herce a společně s Charliem Sheenem předvedli velmi slušné herecké výkony. Ona „chemie“ mezi jejich postavami fungovala – drsňák – zelenáč, jen to tempo příběhu bylo zpočátku vážně poněkud vlažnější. Teprve s přeměnou Sheena a jeho demolicí všeho a všech jsem si film začal užívat. Protivníci správně slezští, ta brazilská mrcha rovněž, nechybělo pár slušných akčních pasáží, vtipných narážek - posměšků a hlavně mladá Lara Flynn Boyle byla fakt k sežrání…Lepší průměrná podívaná, což znamená 60%... ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Chcem záruku, že sa môjmu synovi nič nestane.“ – „Ak chcete záruku, kúpte si mixér.“ Nahláškovaný buddie movie, ktorý vôbec nie je vtipný. Charlie Sheen bol na prelome 80. a 90 rokoch začínajúca hviezda a Clint, ten už bol hviezda zabehnutá. Spolu im to ale príliš neklapalo. Chémia medzi nimi bola veľmi slabá, a nedopomohol tomu ani mdlý scenár s nudne vykreslenými charaktermi (Sheenove mindráky boli otravné, Clintova motivácia dosť slabá). Za zmienku stojí iba zopár kvalitných akčných scén, ktoré sa však v dvojhodinovej stopáži stratia, a tak sa zo Zelenáča stáva iba veľmi rýchlo zabudnuteľný film na jedno pozretie. 40 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V tone klišé sa brodiaca krimi s dobrým obsadením, ktoré pôsobí paradoxne občas až parodicky. V 80. a začiatkom 90. rokov bolo natočených tak akurát kvalitných buddy filmov a Zelenáč je akosi navyše. Nájde sa zopár fajn momentov a poteší sem tam kamera, celok je však absolútne bez atmosféry a film by sa mohol odohrávať aj v Rimavskej sobote (bez urážky) a výsledok by bol rovnaký. On totiž Zelenáč pôsobí ako zákazka a čiže ako aj Eastwoodova strata času. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně v Sheenově domě přepne falešný Garcia televizní zprávy na film Tarantula, v němž se poprvé před kamerou objevil tehdy ještě mladý Clint Eastwood. (Javert)
  • Při závěrečné přestřelce na letišti Strom (Raul Julia) zůstane ležet na pásu pro zavazadla, ale už nepřijede. Avšak pás pro zavazadla jezdí stále dokola, tudíž by se měl objevit. (marcel5)
  • V scéne, kde spolu zápasia Loco a Sarah, sa v pozadí mihnú traja členovia štábu. (MAX666)

Reklama

Reklama