Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

cariada 

všechny recenze uživatele

Další seriálový skvost, který jsem zkouknul během pár dní, který má u mě sice plný počet, ale ... samozřejmě ten nedokončený konec, to kazí. Stejně jako u další perly V (TV seriál). Je jasné, že nikdo nečekal, že to producenti či tv utnou tak brzo, jinak by určitě udělali náký konec. Otázkou je jaký konec by to vlastně měl být? To že se vše vrátí k normálu je blbost, spíš bych to viděl na nákou další katastrofu, která by to ukončila. Určitě jim měli dát šanci ještě dát pár dílů, aby to mohli řádně ukončit a nenechat to takhle nedokončené. Samozřejmě je v seriálu řada nelogičností, třeba což je hodně podobné jako ve 28 dní poté. Když jsou záběry na ulice a silnice, tak jsou pusté prázdné bez aut. Kde ty auta jsou?, když vypukla panika a to tam je vidět, je tam zácpa, a každý se snaží někam odjet, což se vzhledem k rychlosti nákazy nemůže většině lidí povést, a tudíž by taky muselo být mraky nehod a ty auta by tam musela být různě nacpaný. A nebo Greg je postřelený málem umře, ale vzápětí běhá jako by mu nic nebylo.Oblíbená postava určitě Tom. A nebo třeba tam poslední asi 3 díly vůbec není Samantha Willis, žádná zmínka o ní. Seriál je hodně podobný Walking Dead, jen s tím rozdílem, že tady nevstávají mrtvoly a lidi mají mnohem větší šanci začít znova. ps je tu vidět rozdíl mezi mentalitou Britů a Američanů, a to v tom že většina přeživších nemá zbraně, což by v americkém seriálu měla většina aspoň jednu. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

První série je jako Walking Dead bez zombies. Tedy jde hlavně o vztahy mezi lidmi v hlavní skupině přeživších, plus vztahy s dalšími skupinami. Britové to dokázali IMHO trochu líp zachytit než WD, ale na druhou stranu se zase postavy chovají o něco méně logicky, skoro jako v nějaké béčkové hororové vyvražďovačce :-) Takže zůstanu na stejných 3* Druhá série o něco lepší, konečně vlastní témata, konec logických nesmyslů a chvíli je to dokonce napínavé - fakt škoda, že seriál po druhé sezóně utnuli, ještě kousek a mohlo to být na 4* ()

Reklama

Bardolin 

všechny recenze uživatele

Ptáte se proč jen 1 hvězda? Víc si tento vyumělkovaný, kostrbatě napsaný seriál s postavami bez hlubšího vývoje či plastičnosti nezaslouží. První série doukoukaná jen z donucení a s největším sebevypětím. Od britů, kteří jsou experti na seriály bych takový seriál rozhodně nečekal. Vše je šito horkou jehlou. Dialogy nepřesvědčivé. Hlavní hrdinka Vám se svým "spasitelským" syndromem začne velmi brzy lézt na nervy. Ona ani ostatní postavy v seriálu nedostávají přiliš prostoru. Velmi odbytý seriál, který si tu jednu hvězdu zaslouží jen za skvělou kameru a úvodní melodii. Již nikdy víc přežít Přežít! ()

elanius 

všechny recenze uživatele

Prvý diel katastrofálny, druhý som odkladal pár dní, ale rastúca kvalita bola poznať hneď ako sa prestala riešiť počiatočná chrípková pendémia. Od tretieho dielu som vedel, že som našiel ďalšiu návykový post apo záležitosť. Pozor, jedná sa o klasickú vzťahovku na pozadí vírusovej pandémie. Žiadna veľká akcia, väčšinou ani prehnané emócie. Rozdiel medzi americkou a anglickou produkciou je okamžite jasný. Je škoda, že o ďalšom osude seriálu sa ešte nerozhodlo, každopádne tlieskam za konec druhej série, ak seriál skončí mal hlavu a pätu, ak sa odpáli ďalšia séria, nadviazať nebude problém. (8/10) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak trochu aktuálnejší seriál vzhľadom na mediálny vírus korona. Nezaujal, ale aspoň poukázal, ako by to mohlo vyzerať, keby sme všetci podľahli tej neexistujúcej pandémii. Seriál je zas na druhej strane aj hodnotný, pretože je v podstate reálnejší ako sú predstavy súčasných panikárov, ktorí sa z obavy pred trápnou chrípkou obaľujú do igelitu, dokonca sa niektorí neváhajú vykúpať v Save. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Aby v záběrech nebyli lidé, některé se točily po nedělích v časných ranních hodinách. Například sekvence, v níž Al Sadiq (Phillip Rhys) řídí auto v centru. Postup pomohl snížit rozpočet a omezit počet počítačově upravovaných záběrů. (Lembi4)
  • Předlohou nebyl ani tak stejnojmenný seriál ze 70. let jako spíše román „Survivors“ od Terryho Nationa, napsaný až po odvysílání původního seriálu. (Lembi4)
  • Producentka Sue Hoggová přišla s nápadem na remake seriálu Survivors (od r. 1975) po tehdy aktuálních epidemiích ptačí chřipky a vlnách globálního strachu z nemocí, jako byl SARS. (Lembi4)

Reklama

Reklama