Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý záchranář Ondřej Vetchý zaznamená při nahrávání hlasů vodních ptáků podivnou společnost na protějším břehu, jejíž zvrácený obřad tragicky vyvrcholí. Thriller ze současnosti podle scénáře Vladimíra Körnera. (oficiální text distributora)

Recenze (84)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pardon, ale takhle by to prostě nešlo. Spousta nelogičností, nejasností a vůbec mi to celé nedávalo smysl. Zhlédl jsem to až do konce a pořád čekal, že přijde něco, kvůli čemu se na to stojí podívat . Bohužel nic takové nepřišlo. Já oceňuju, že se tvůrci filmu vydali novou, celkem nevyzkoušenou cestou (pokus o český thriller), stejně tak si myslím, že jsem docela pochopil hlavní myšlenku filmu (na mě to zapůsobilo hlavně jako reakce na nerovnost boje normálních lidí proti mocipánům, kteří mohou vše bez omezení), ale prostě se nezadařilo; hodnotím 2* (za pokus a poselství). Jo btw, moc nechápu uživatele, kteří to ani nedokoukají a už tomu hází odpad!. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mixér hadr. Být to příběh Ondřeje Vetchého alias Kristka, který, pronásledován duchy minulosti, nakonec dojde svého pokoje, bylo by to o něčem. Tady je ale spousta věcí načata a trestuhodně nedokončena. K hlavnímu hrdinovi se přidává jakási samorostlá dívčina s nízkým prahem zamilování se, pak nějakou dobu sledujeme dobře paranoidní konspiračku, na jejíchž okrajích potkáme pár hóóódně divných lidí, kteří ještě podtrhnou dobře budovanou atmosféru bezvýchodnosti a osamělosti....a to je všechno. Zásadní věci se dějí zcela mimo zorné pole diváka, a najednou je konec...bezvýrazný, thrilleru na hony vzdálený, sílu vodního živlu demonstrující a hlavního hrdinu osvobozující...že je to WTF??? Ano, to tedy je. 50%, které dávám, je za výkon Ondřeje Vetchého, cool kamerové filtry a tu atmosféru (zvlášť bych vypíchl hudbu). Negativa jsou pro mě zcela nepochopitelná hrdinka, mimózní kecy vedlejších postav, a vlastně celá ta záležitost se dvěma naprosto nesouvisejícími "zápletkami", z nichž jedna ani nemá konec. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, předávno, nám "soudružka" učitelka v sedmé třídě s láskou recitovala budovatelské básničky a poté nám – žákům, pokládala otázku: "Co tím chtěl básník říci?". Nikdo z nás nedokázal na tuto otázku odpovědět. Dokáže mi na stejnou otázku odpovědět režisér "Lovce vodního ticha" pan Milan Cieslar nebo snad dokonce sám scénárista Vladimír Körner? Při pohledu na zdejší hodnocení tohoto filmového nesmyslu nabývám dojmu, že většina z nás - diváků si klade stejnou otázku: "O čem to vlasně bylo?" Vydržel jsem sledovat film až do konce jen proto, abych opravdu objektivně mohl toto "umělecké veledílo" posoudit. Inu, pravda, pravda, ... český film je v úpadku. Bohužel. Jednu hvězdičku si dovoluji přidělit Ondřeji Vetchému za slušný herecký výkon byť jeho činy a slova řídil stupidní scénář. Zasloužil by více, ale nerad bych, aby ty nadbytečné hvězdičky někdo považoval náhodou za hodnocení filmu. !!! Vedení České televize by se mělo velmi vážně zamyslet nad tím, zda takovéto plýtvání penězi ze státní pokladny a z koncesionářských poplatků je ten nejlepší způsob jejich činnosti. Ostatně, o plýtvání penězi se můžeme opakovaně přesvědčovat na programu ČT1 téměř každou neděli ve 20.00 hod. (čestné vyjímky připouštím). Také je zarážející, že Česká televize si dovoluje svému divákovi nabídnou pořady tohoto typu (při dnešní silné konkurenci v televizním vysílání) v nejatraktivnějším nedělním čase svého "prozatím !!" nejatraktivnějšího programu ČT1 !! Zdůrazňuji "prozatím". ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tím, že je to nepochopitelná slátanina. Rozhodně to také není odpad. Je to docela zajímavý námět, s pochopením příběhu jsem neměl nejmenší problém. Na druhou stranu ten scénář není dokonalý, místy je poněkud křečovitý. Je to škoda, protože je to patrně poslední scénář Vladimíra Körnera, alespoň podle jeho vyjádření, a jako rozloučení to není ono.To měl raději tento starý scénář nechat ležet v šuplíku. Anebo, ať se teď vytáhne ještě s něčím lepším. ()

hammerhead 

všechny recenze uživatele

Správně bych neměl hodnotit, protože jsem se až do konce dívat nevydržel. Nakonec jsem si říkal, že přece jen ocením neuvěřitelné a hloupé dialogy, které chvíli připomínaly styl povídkek z Bakalářů. Ale protože jsem ojediněle zůstával zasněn pohledy na vodní ptactvo, snad jsem se nemýlil, když si vybavuji hasiče, kterak skáče do vody za nebohou obětí povodní se slovy: "Tu holku si nemůžu vzít na svědomí" anebo halucinaci, která říká: "To jsem já, tvoje matka" . Pardon. Z úcty k autorovi Údolí včel. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Kladně, v Lanžhotě, v Jeseníkách a u nádrže ve Věstonicích. (SONY_)

Reklama

Reklama