Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý záchranář Ondřej Vetchý zaznamená při nahrávání hlasů vodních ptáků podivnou společnost na protějším břehu, jejíž zvrácený obřad tragicky vyvrcholí. Thriller ze současnosti podle scénáře Vladimíra Körnera. (oficiální text distributora)

Recenze (84)

Greny 

všechny recenze uživatele

podle mě tento film upadá do průměru, ale proč? Nesmírně zajímavé téma je pojato velice stroze a suše..místy děj skoro chybí a zmatenost celého filmu podtrhuje už i tak značanou nedotaženost filmu. Ale dejme si pár filozofických otázek. Ale tyto otázky si můžou položit pouze ti, co se dívali až do konce. Na konci zajímavýc prostřih pár živelnými katastrofami. Autor tím pradvěpodobně chěl říci, že příroda je stejně mocná dnes jako včera. Herecké výkony bohužel tento film nezachránil a to, i když se Vetchý s Nesvačilovou snažili jak nejvíce mohli. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Možná, kdyby se tvůrci rozhodli, co to má být za film, bylo by po problémech. Jako thriller to může fungovat jen stěží a jako drama to také poněkud selhává. Ale klady tu rozhodně jsou: Ondřej Vetchý, kamera, hudba a vlastně i režie (aspoň co se atmosféry a technické stránky filmu týče). Ale tuhle podobu paranoidního podobenství neberu. ()

Reklama

Fulvio 

všechny recenze uživatele

Jedna hvezdicka za krasnou prirodu Novomlynskych nadrzi.Druhá za to, ze jsem to dosledoval do konce .............. .............A ted vazne.Napad filmu a idea byla, da se rici, dobra.Nicmene zpracovani me nemile prekvapilo.Vetchy podava svuj standardni vykon a da se rici i herecky tahne cely film.Kameru nemohu oznacit vylozene za spatnou, nicmene to mohu rici o dialozich a o deji. Vedlejsi postavy, ktere se ve filmu objevi v nas zanechaji dojem, ze by mohli posunout dej dal a objasnit ho, avsak je tomu naopak a mizi v zapomneni, aniz by nam neco podstatneho sdelily. Mnozi ve filmu hledali, a uspesne nasli, nejakou symboliku.Mne se to ale nepodarilo.Verim vsak, ze, po precteni vice komentaru tohoto filmu nejakou symboliku najdu a zmenim nazor a hodnoceni filmu. To hlavni, co si odnasim z tohoto filmu je poselstvi, ze, " Priroda dokaze byt zivel, ktery nici lidske zivoty, stejne jako clovek " .(a to jenom diky zaberum " po konci" filmu) ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Vetchý byl jako lovec ne vodního ticha,ale spíš zvuků vodního ptactva docela přesvědčivý.Hned bych s ním zalezl pod jeho skrýš a pozoroval ptactvo v nádherné krajině.Petru Nesvačilovou jsem viděl poprvé a do té skrýše bych s ní vlezl taky.Avšak film je katastrofický!!!No je toto možné?Je:-( Hodněkrát jsem se s kolegou v práci(mám klidnou práci:-) musel smát.Bohužel tam nebylo nic vtipného. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Výkon herce Ondřeje Vetchého mi připadl velmi dobrý. Ostatní nejen že není rozvinuto, ale není ani pořádně započato, natož ukončeno nebo vyřešeno. Otevřené konce jsou fajn, pokud jsem jako divák zatažen do nějakého, zpravidla morálního, konfliktu. Je na mě, jakou cestu bych volil. U tohoto díla jsem se mohl maximálně rozhodovat, zda televizi vypnout nebo nechat běžet. Vlastní příběh je zmatečný, pointa se line v duchu celého příběhu. Najednou koukám na závěrečné titulky. Rychle se snažím rekapitulovat, na co jsem tu hodinu a půl civěl, ale marně. Je to pozoruhodná slátanina s nepochopitelným zařazením do kategorie "Thriller". Ta jedna hvězdička je pro pana Vetchého. Myslím, že film by se měl jmenoval pouze "Lovec ticha", jinými slovy osvětový materiál, jehož posláním je donutit diváka k častějšímu vypínání televize a navozování ticha. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Kladně, v Lanžhotě, v Jeseníkách a u nádrže ve Věstonicích. (SONY_)

Reklama

Reklama