Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 1
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (117)

Tirion 

všechny recenze uživatele

Výborná šou, která neznala klišé, ale jen originalitu, lesk a slávu. Byl to nádherný zážitek v kině Světozor. Bohužel nevyhrál nikdo komu jsem to přál, takže vyhlašuji svoje Oscary. Nej film: Frost/Nixon *** Nej herec v HR: Frank Langella *** Nej herečka v HR: Angelina Jolie *** Nej herec ve VR: Heath Ledger *** Nej herečka ve VR: Amy Adams *** Nej režie: Ron Howard. ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Atmosféra ve Světozoru byla výborná. Celý večer sem si parádně užil. Vynikající Hugh Jackman. Škoda, že to nejlepší předved na začátku a pak byl nějak příliš odsunut do pozadí. Přerušování reklamami však bylo neskutečně otravné a ke konci jejich kadence byla, jak by řek pan Lábus, jistotatatatatatata. Přesto však takovéhle konstelaci hvězd a parádní show nemůžu odolat :-). Vítězové podle mě byli zasloužení a akademie nesáhle vedle nikde kromě zahraničního filmu. ()

Reklama

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

"What a show, what a show!," sa zdá nehodí iba pre Miliónára z chatrče.....´) Bravó jej tvorcom, bravó!!! Je mi ľúto, že nemám s čím porovnávať(!), nóó a to by som ozaj nepovedala, že by mi niečo podobné mohlo byť ľúto... Tak skvostná 81-tka bola. Jednoznačné max, nie pre zaujatosť moderátorom:-) ani preto, že je to moje "prvýkrát", ale iba preto, aké svieže, odľahčené a krásne to je. Super. ()

Bennyman 

všechny recenze uživatele

Dobře provedená show v podání Hugha Jackmana. Jinak s udělením oscaru už to tak dobře nevidím. Určitě mi v nominacích chybělo Gran Torino možná i Dark Knight by se tam vlezl. 100%ně vím, že Slumdog milionaire byl přeceněn. 8 oscarů je nadpříliš. Řekl bych, že Akademie se nechala trošičku unést. A podle mého názoru si Mickey Rourke sošku zasloužil víc než Sean Penn. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Oproti dvěma předchozím "Oscarům" tu nevzniklo příliš dojemných nebo dechberoucích momentů. Novější koncept vytvářející více prostoru reklamě na oscarové laureáty (obdoba vychvalování oblíbenců jako u MTV Movie Awards) mi přišel trošku zvláštní. Systém pochlebování nominovaným hercům/ečkám mi přišel stupidní, zdlouhavý, nucený a tedy podivný. Jackman byl úžasný, rozhodně nejlepší volba posledních let od Billy Crystala, ale jinak nuda. Vzhledem k tomu, že Nolana nenominovali, tak jsem hodně fandil Danny Boyleovi, přece jen byl Benjamin Button jak na objednávku, no a taky měl dostat Oscara Rourke... To víme všichni. ()

Zajímavosti (5)

  • Bylo tomu poprvé, co Akademie neprozradila seznam předávajících. (jezurka42)
  • Film Pochyby (2008) byl prvním filmem od muzikálu Chicago (2002), který získal všechny 4 nominace v hereckých kategoriích. Neproměnil však ani jednu. (jezurka42)

Reklama

Reklama