Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné televizní zpracování stejnomenného klasického sci-fi románu Johna Wyndhama vypráví příběh Billa Masena, který se jednoho dne probudí do světa, kde většina lidí oslepla. Zkázonosnou příčinou oslepnutí se stal záblesk z meteorického roje, který Bill Masen nemohl sledovat z důvodu nehody na trifidí farmě, při které přišel krátkodobě o zrak. Trifidi, živé rostliny, které byly původně pěstovány jen pro olej, si přisvojují vlastnost chodit a komunikovat mezi sebou, a díky jejich žahadlům plnými jedu se stávají hrozbou pro lidstvo, které se tak ocitá tváří v tvář zákeřnému nepříteli. Bill Masen ale není jediný, kdo nepřišel o zrak. Rozplétají se zde i osudy reportérky Jo Playton, majora Cokera i zrádného Torrence. Začíná tak válka nejen s trifidy, ale i s maniaky a pomatenci z řad lidí. Postapokalyptický svět se probouzí a již nic nebude takové, jako bylo dřív. (rodo)

(více)

Recenze (220)

PKD 

všechny recenze uživatele

Zbytecna adaptace o kterou nikdo nestal a nechtel. 3. verze genialniho romanu a ja navzdy, volim c.2.😉 Kvalitni obsazeni, to nezachrani. V tomto pr., ne. EdaS to vystihl. Sympatické je aspoň to, že všechny 3 verze jsou britské a kdo jiný by měl právo si to podělati v 1. a 3.př., než oni svého autora? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Anglický spisovateľ John Wyndham vydal v roku 1951 svoj najslávnejší román "Deň trifidov". Toto literárne dielo sa dočkalo viacerých filmových spracovaní. Ja som mal možnosť zhliadnúť adaptáciu z 2009 v podobe dvojdielneho televízneho seriálu, ktorú zrežíroval Nick Copus. Je to post apokalyptická sci-fi o nebezpečných mäsožravých rastlinách, ktoré začali napadať a požierať zdecimované ľudstvo. Námet ma veľmi zaujal, ale filmové spracovanie sa mi zdalo dosť nekvalitné. Román som žiaľ ešte nečítal, takže neviem do akej miery sa film drží knižnej predlohy. Avšak mám silný pocit, že sa to dalo natočiť omnoho lepšie. ** ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ťažko pozerateľné béčko s hnusne lacným vizuálom a nevydareným scenárom. Do úvodu skočíme tak po hlave, až som si myslel, že omylom pozerám druhú časť a nie prvú. Nechápem, prečo to spravili takto narýchlo, keď mali k dispozícii obriu trojhodinovú stopáž. Poteší pár dobrých apokalyptických výjavov, drsná a špinavá atmosféra a fajn výkony Jasona Prietleyho (!), Briana Coxa a Joey Richardsonovej, prví dvaja však majú pomerne malý priestor. Inak ma to strašne nebavilo, nudné postavy, divné dialógy, blbé scény. Vrcholom je Dougray Scott, ktorý kedysi mal hrať Wolverinea, ale vyfúkol mu to Jackman. Scottova divná, naštvaná charizma by sa k Wolverineovi MOŽNO hodila, ale tu je katastrofálny a jeho obsadenie do hlavnej titulnej kladnej úlohy je ako keď si urobíte akvárko s gupkami a po dvoch dňoch doňho je*bnete anakondu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Adély, které ještě nevečeřely ... a všemožně se pokoušejí tu nemilou skutečnost napravit. Nevypadají nejhůř - a jsou docela akční ... dokonce bych řekla, že se projevují DALEKO akčněji než v knížce - ale žádné velké plus v tom nevidím, spíš naopak. Nevadí, že děj se v mnoha ohledech nedrží románové předlohy, ale je tak nějak divně, neuměle a dosti nelogicky pospojovaný, kladní hrdinové jsou poměrně nesympatická indiviua a veškerá atmosféra jde tím pádem do kytek ... ale na druhou stranu: Kam jinam by se měla uchýlit, když právě nastává "Den trifidů" ? ... ;-) ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Na televizní filmek dobrý! Knížku jsem nečetl a celkem jsem se bavil i přes začátek, který připomínal spíše slepé zombie. Herecké obsazení není nejhorší a stupňující se atmosféra večerního pořadu v televizi klape jak má! V laboratořích, kde pěstují rostliny pod tajným dohledem a pod kontrolou el.proudu, vyrustají trifidi, kteří jsou určeny na výrobu oleje. Co se však stane, když jednoho dne celý svět ozáří magická zář světla? To nejhorší co nás mohlo potkat.. Všichni lidé krom hrstky, kteří do světla nekoukali jsou oslepeni a masožraví Trifidi po vypnutí proudu opuštějí farmu a postupují hlouběji do města, kde na ně čaká hojná potrava - MY lidé! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Scény v sídle náboženské společnosti se ve skutečnosti natáčely v Nemocnici svatého Kříže ve Winchesteru. (Terva)
  • Dům Billa Masena (Dougray Scott) je ve skutečnosti sídlo Groombridge u Tunbridge v hrabství Kent. Stejný dům byl využit i při natáčení snímku Pýcha a předsudek (2005). (Terva)
  • Joely Richardson, která hraje Jo Playton, je ve skutečnosti dcera Vanessy Redgrave, představitelky Durrantové. (pavlikv)

Reklama

Reklama