Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda hneď hore za nostalgiu. Teda takto násilný film, ktorý som videl ako dvanásťročný, vám v tom veku na príjemných snoch nepridá, ale aj tak, ono sa to ťažko popisuje. Škoda, že Callahan sa zoznamuje s hlavnou obeťou až niekedy v polovici filmu, ale zase máme dosť možností sa zoznámiť s gangom, pri ktorom pôsobí pojem jednorozmerné postavy ako podrobná štúdia zložitej rozpoltenej mysle. Inak je to drsné ako tá správna Callahanovka a vôbec sa to nesnaží tváriť, že okrem klasického revenge je to aj moderný western... viď záverečný Clintov nástup na scénu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

eeeee,průser prvního řádu,poslat harryho na vydlákov to se nedělá.film postráda napětí,atmosféru,no ty vole a ty zločinci to je tragédie,ta rasistická vidloňka,tak tý byste dali fakt pětikorunu.nejhorší drsný harry.jediný co je dobrý tak na začátku odprásknutí toho mafiána a ta honička při níž harry použije autobus plný nadšených důchodců. ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Náhlý úder má svým plíživým tempem a filmařskou precizností nejblíže k prvnímu dílu série - Drsnému Harrymu. Tam, kde dva předcházející režiséři pojali sérii jako rutinně natočenou akci s tuctem mrtvol, se Eastwood vrací k pomalému vyprávění série zvláštních zločinů a za pomoci hry světla a stínu nebo kamerových nájezdů buduje hutnou atmosféru jednoho kalifornského zapadákova. A ten výtečný závěr s Clintovou siluetou citující Pro hrst dolarů... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další veliká změna stylu. Harry opět cedí hlášky, opět likviduje padouchy okamžitě jak mu příjdou do rány. Ale něco je již zkrátka jinak, doba se změnila, 70. léta Harrymu slušela mnohem více, nicméně Clint jako režisér se snaží jakýsi návrat ke kořenům. Jedná se jediný díl série, který Clint natočil. Divák se jinak dozví, že Harry kávu nesladí. Harry se obrnil hláškou "Ať mám šťastnej den." PS: Zamrzelo mě, že jsem se nedozvěděl, jak dopadl pes Pako. 70% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tak díl by to sám o sobě nebyl špatný. Je určitě o něco lepší, než předchozí nezáživná trojka, ale trochu mě naštval závěr snímku, kde Harry Callahan tak trochu měkne a jde proti svému principu z Magnum Force. Tohle měli scénáristé trochu víc vychytat. Navíc ta zápletka je taková neslaná nemastná, ne moc hodna Callahanovy pozornosti. Ale ve zbylých ohledech je tento díl vcelku dobrý. Clint hází skvělé hlášky a hudba Lalo Schifrina je opět velmi dobrá. Hodnocení vidím mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Jediný díl ze série o Harry Callahanovi, který režíroval sám Eastwood. (ClintEastwood)
  • Revolver ráže 44 automag, kterým střílí Eastwood ve filmu, vznikl v pracovně výrobce zbraní Harryho Sanforda v Pasadeně, kde byly vytvořeny dvě Clint 1 a Clint 2. Clint 1 se používala na natáčení se slepými náboji a Clint 2 používal Eastwood na střelnici. (Roztržitý Luke)
  • Hudební skladatel Lalo Schifrin se vrátil k cyklu o Drsném Harrym a složil hudbu, která splývá s akčností snímku, ale její tón je víc pochmurný. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama