Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Keďže Harry odstraňuje organizovaný zločin veľmi svojským spôsobom (kriminálnemu bossovi privodí infarkt na svadbe jeho vnučky), tak ho vedenie pošle vyšetrovať nudnú vraždu do zapadákova. Zapadákov je ale evidentne ešte skazenejší než San Francisco a z nudnej vraždy sa vykľuje zaujímavé sériové zabíjanie, takže Harry sa nenudí ani tu. Sudden Impact je asi ešte jednoduchším a priamočiarejším filmom ako všetky Harryho dovtedajšie dobrodružstvá, ale stále do má svoj drsný šmrnc... a westernový príchod Clinta na záverečný shootout. "Jednotka" a "dvojka" zostávajú nedotknuté, ale mne sa to páčilo viac ako Enforcer. 8 / 10 ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Podstatně lepší, než Enforcer. Harry má konečně zase koule, byť pěkných pár týpků tu o ně přijde. Co se týče Harryho přesunutí na burákov to není zase tak špatný, protože tady je Harry opět zase ten starý, hláškující a konečně se taky pořádně bitkující drsoň s kvérem proklatě vysoko. Kdo nevidí markantní rozdíl mezi Enforcerem a Sudden Impact, tak nikdy tuhle sérii nepochopil. Místní hodnocení? Směšná. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $67,642,693Tržby Celosvetovo $67,800,000║ Séria o drsnom Harrym sa mi začína čím ďalej viac páčiť, má to štavu, skvelého Eastwooda, svižný dej, dravú akciu a šikovné prestrelky ako z divokého západu. /80%/ ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Harry se nám na starý kolena zamiloval. Ale ani to mu naštěstí nezkřivilo mušku, díky čemuž je tu víc mrtvol než ve všech třech předchozích filmech dohromady. I scénář pozbyl změn, protože všechno nepodstatné z minulých dílů se tu vyškrtalo a na papíře zůstala jen slova BANG BANG, pomsta a zapadákov s kolotočem (víc nebylo potřeba), což mně osobně se hodně zamlouvalo, i když se to celé posunulo spíše do série Přání smrti .. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Svět se mění, ale Harry Callahan zůstává stejný i v 80. letech. Clint Eastwood si sedl na režisérskou židli a napravil téhle sérii reputaci, kterou z části pošramotil Enforcer. Scénář je mnohem lepší než v předcházejícím filmu a je jen dobře, že se vrátil Lalo Schifrin, jehož hudba k atmosféře těchto snímků neodmyslitelně patří. Akční scény jsou povedené, Harry nepřestává hláškovat a je tu i plno nezapomenutelných scén (např. "Go ahead, make my day" či Harryho famózní nástup před závěrečnou konfrontací s grázly). Pár podivných momentů by se zde našlo, ale tvář filmu nijak významně nekazí. Sudden Impact si orámování modrou barvou rozhodně nezaslouží, to Enforcer! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Revolver ráže 44 automag, kterým střílí Eastwood ve filmu, vznikl v pracovně výrobce zbraní Harryho Sanforda v Pasadeně, kde byly vytvořeny dvě Clint 1 a Clint 2. Clint 1 se používala na natáčení se slepými náboji a Clint 2 používal Eastwood na střelnici. (Roztržitý Luke)
  • Film sa odohráva v rokoch 1973 a v máji 1983. (westerns)
  • Eastwood se rozhodl, že pokud bude mít kvalitní scénář, film sám natočí. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama