Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V San Quentinu má být o půlnoci popraven vězeň z cely smrti, černoch Frank Louis Beachum, odsouzený před šesti lety za vraždu těhotné ženy, která mu dlužila 96 dolarů. Mladá reportérka deníku Oakland Tribune Michelle Zieglerová byla pověřena úkolem udělat poslední rozhovor s odsouzeným mužem. Jenže krátce předtím Michelle zemře při tragické autonehodě a šéfredaktor přidělí její úkol stárnoucímu veteránovi Everettovi. Sukničkáři, mizernému otci i manželovi a také bývalému alkoholikovi. Kromě toho má ovšem Steve dokonalý novinářský čuch a ten mu napoví, že s odsouzením Franka Beachuma není všechno v pořádku. Když se mu podaří zjistit, že klíčový svědek lhal o tom, co viděl, získá téměř jistotu, že odsouzený muž je nevinný. Na to, aby jeho nevinu dokázal, má však pouhých dvanáct hodin. Steve začíná zběsilý závod s časem, ve kterém jde nejen o život Franka Beachuma, ale také o něj samotného. Jeho nadřízený Bob Findley už dlouho hledá záminku, aby ho mohl zničit. Steve kousek po kousku odhaluje pravdu o zločinu, za který má být potrestán nevinný člověk. To však nestačí. Musí najít dostatek důkazů, aby dokázal popravu zastavit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Spock 

všechny recenze uživatele

Celkově se mi film líbil, jen jsme měl pocit, že je trochu zdlouhavý. Herecky Eastwood nezklamal. Film se podle mě bohužel nevyhnul určité naivitě, zejména v závěru. Celkem vtipně vyřešili to, že pravý vrah je vlastně dávno po smrti a proto nemusí teta poslat na šibenici vlastního žijícího synovce, ale s tím náhrdelníkem v televizi to bylo podle mě dost laciné. Buď jak buď, za vzhlédnutí to stojí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood se mi pár povedenými filmy jevil jako velice schopný režisér. Ale ne vždycky je tomu pravda a má v repertoáru plno kousků, které nejenom, že nudí, ale příběhově jsou absolutně nijaké a nezajímavé. Pravda zabíjí je jedním z nich. Těch 123 minut mi přišlo jako utrpení, o to hůř mě bylo, že jsem nemohl usnout a ten film pořád stejně otravně a nezajímavě plynul. ()

Reklama

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

ČO TOTO MALO ZNAMENAŤ? Tomuto filmu som dal hodnotenie "odpad!" len preto, že žiadne horšie tu už nie je k dispozícii. Toto je strop alebo skôr dno, bahnité dno filmu. Týmto filmom u mňa Clint Eastwood klesol niekde do hlbín Tartaru, nezachráni ho ani milión Oscarov, ani jeho začiatky vo westernoch, po tomto paskvile sa na neho budem pozerať ako na dementného dedka bez súdnosti a zdravého rozumu. Podobne si účasť ostatných hercov zvučnejších mien vysvetľujem chvíľkovým stavom straty IQ a asi momentálnym vplyvom drog, alkoholu a ktovie čoho ešte na ich celkový organizmus. Najväčší šok som prežíval pri záverčných titulkoch, keď som po zistení, že ten vyplznutý kretén Eastwood to režíroval (myslel som, že to je projekt, ktorého sa režijne chopil nejaký začínajúci skrachovaný nímand venujúci sa točeniu zvieracieho porna) a tiež to, že táto úbohá sračka mala až troch scenáristov, ktorí zrejme utiekli z psychiatrického ústavu a napísali ho tak, že jeden napísal na záchode úvod, druhý keď si umýval ruky napísal záver a tretí to pri raňajkách spojil dokopy. A všetci traja boli opití. Príšerné, kolosálna k*kotina!!! Sledovať túto zhovadilosť bola jedna nekonečná muka, utrpenie, nuda a túžba, kedy to skončí. Pevne verím, že Eastwoodov ksicht neuvidím najbližších trinásť rokov a že mu už nikdy nikto nedá Oscara, a ak aj náhodou o tom niekto bude uvažovať, mal by si pozrieť tento . . . OMYL!!! Bože daj, aby som zabudol na tento kus hovna fimového priemyslu ()

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Viete, čo je toto? Toto je môj nos, ešte nikdy na nesklamal. Tradičný drevorubačsky Eastwoodovský film, ktorý sa tiahne takmer celých 127 minút; ktorý vás stále drží v očakávaní, kedy to už konečne prepukne; ktorý má niekoľko citlivých pasáží s najsilnejšou v dialógu s nespravodlivým odsúdencom; ktorý keď váš začne baviť, práve skončí a nevysvetlí nám nič podrobnejšie; ktorý opäť nemá takmer žiadnu hudbu; ktorý má ale silné herecké obsadenie (aj vtedy neznámu Lucy Liu v závere); ktorý ma predsa len príznančný názov, ktorý sa ale našťastie nevyplní. Určite zhliadnutím tohto filmu nič nestratíte a pokiaľ máte radi Clintov štýl, prídete si na svoje. Ja som si vcelku prišiel; 3,5. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Když pominu skutečnost, že jeden výborný novinář (Eastwood) zjistí za necelý den něco, co se nepodařilo vyšťourat obhájcům, policistům a ostatním novinářům během jednoho, šest let sledovaného případu - není z mého pohledu mnoho co vytknout. Možná ještě závěrečných 15 - 20 minut bylo značně přitaženo za vlasy, ale jinak se mi Pravda zabíjí líbila. Zejména společné výstupy Jamese Woodse a Clinta Eastwooda byly skvostným představením, až mě nakonec mrzelo, že Woodsova úloha ve filmu nebyla delší. Obsazení Isaiaha Washinghtona bylo také výborným tahem. Jako vězeň očekávající brzkou smrt byl uvěřitelný a politováníhodný. Debatovat nad Eastwoodovou hvězdou nemá asi smysl - hraje to co mu nejvíc sedí a kde nemůže šlápnout vedle, prostě starý dobrý Clint před i za kamerou. 75% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Clint Eastwood byl spoluautorem závěrečné písně vytvořené speciálně pro tento film.Singl zpívaný Dianou Krall s názvem Why Should I Care zní při závěrečných titulcích. (Roztržitý Luke)

Reklama

Reklama